Burger rybny z zielonym sosem 82Filet rybny smażony i podany w bułce z dodatkiem sosu z kaparów, sałaty, pietruszki i korniszonów. BURGER RYBNY SKŁADNIKI trzy filety rybne (dorsz, sola, miruna); 3 bułki według wyboru; 200 gramów jogurtu typu greckiego; 4 korniszony; natka pietruszki; 1 łyżka kaparów; sałata little gem; 1-2 cytryny; słodka, mielona papryka; mąka pszenna; świeżo starty parmezan; kiełki... Artykuł Burger rybny
Kuchnia Tomka
Soczysta ryba w chrupiącym cieście 92Kawałki ryby panierowane w cieście z dodatkiem piwa i smażone krótko w głębokim tłuszczu. RYBA W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE SKŁADNIKI 1 kilogram fileta z dorsza 200 ml gazowanej wody mineralnej 100 ml jasnego piwa 200 gramów mąki pszennej 1-2 łyżki proszku do pieczenia olej roślinny do smażenia cukier sól przepis na rybę w chrupiącym cieście Artykuł Soczysta ryba w chrupiącym
Kuchnia Tomka
Paluszki rybne w cieście z mąki żytniej 96Małe kawałki ryby panierowane w cieście z mąki żytniej z dodatkiem otrębów żytnich, a następnie krótko smażone. PALUSZKI RYBNE W CIEŚCIE SKŁADNIKI polędwiczki z dorsza lub łupacza o łącznej wadze 450 gramów; 2 wiejskie jajka; mąka żytnia razowa typ 2000; otręby żytnie; sól, pieprz; przepis na paluszki rybne w cieście z mąki żytniej Artykuł Paluszki rybne w cieście z mąki
Kuchnia Tomka
Ryba po japońsku 139Szklanka to pojemność 250 ml. Łyżka ma pojemność 15 ml. Potrawa jest tak dobra, że śmiało możesz ją wykonać z podwójnej porcji. 500 g filetów białej i twardej ryby (dorsz, sandacz, szczupak, miruna, morszczuk, mintaj) 400 g cebuli 150 g ogórków konserwowych 120 g papryki konserwowej (może być też świeża) 125 ml oleju roślinnego do smażenia ryby (pół szklanki) plus
Ania gotuje
Ryba po japońsku 104przegryzły. Ryba po japońsku to hit każdego stołu, proste składniki, cudowny smak i łatwy przepis! Zapraszam do wypróbowania! RYBA PO JAPOŃSKU – PRZEPIS Składniki 800 g filetów rybnych ( miruna, dorsz, mintaj) 3 cebule 300 g ogórków konserwowych 300 g papryki konserwowej olej do smażenia mąka do obtoczenia ryby sól pieprz sok z cytryny Zalewa 60 ml oleju rzepakowego
Przepiski.pl
Ryba duszona w sosie porowo-śmietanowym 214Dzisiaj sprawdzony przepis na pyszną rybę. Ryba w sosie porowo – śmietanowym. Tym razem miruna, ale możecie przygotować swoją ulubioną rybę np. dorsza. Ryba z dodatkiem sosu porowo-śmietanowego przyprawionego świeżym tymiankiem, cytryną i rozmarynem. Taka ryba świetnie sprawdzi się zarówno na niedzielny obiad jak i kolację Wigilijną. Spróbujcie koniecznie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ryba duszona w sosie porowo-śmietanowym
To co lubię - gotuję i polecam
Ryba w zalewie octowej do słoika 139ziela angielskiego i pieprzu czarnego 1 łyżka cukru 1 płaska łyżka soli kamiennej * Jaka ryba do zalewy w occie? Najsmaczniejsze są oczywiście białe i twarde ryby takie jak: miruna, dorsz, morszczuk, sandacz, szczupak lub okoń. Bardzo często w occie przyrządzam mniej szlachetne ryby takie jak płotka lub leszcz. Mniejsze ryby smażę i umieszczam w słoikach w całości. Natomiast większe ryby
Ania gotuje
Śledzie po kaszubsku 116śmietanie Śledzie z żurawiną Śledzie gajowego Zobacz też nowe przepisy: Śledzie po sułtańsku Śledzie po kaszubsku Ciasta na Boże Narodzenie – 14 przepisów Sałatka z tortellini i wędzonym kurczakiem Dorsz w orzechowej panierce Artykuł Śledzie po kaszubsku pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.pl
Śledzie po sułtańsku 96śmietanie Śledzie z żurawiną Śledzie gajowego Zobacz też nowe przepisy Śledzie po sułtańsku Śledzie po kaszubsku Ciasta na Boże Narodzenie – 14 przepisów Sałatka z tortellini i wędzonym kurczakiem Dorsz w orzechowej panierce Artykuł Śledzie po sułtańsku pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.pl
Kulki rybne w zalewie octowej 100przygotowanie nie wymaga dużo czasu, a smak wyśmienity! Przekonajcie się sami, zapraszam na przepis! KULKI RYBNE W ZALEWIE OCTOWEJ – PRZEPIS Składniki 500 g filetów rybnych ( dorsz, miruna, morszczuk) 1 jajko 1 kajzerka 1 cebula sól pieprz bułka tarta olej do smażenia Zalewa 1 litr wody 125 ml octu 4 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu czarnego
Przepiski.pl
Ciasta na Boże Narodzenie – 14 przepisów 3002testowaliście, powinniście jak najszybciej nadrobić zaległości, bo nie wiecie co was omija. Zobacz też nowe przepisy: Ciasta na Boże Narodzenie – 14 przepisów Sałatka z tortellini i wędzonym kurczakiem Dorsz w orzechowej panierce Śledzie w musztardzie Babeczki marchewkowe z kremem marcepanowym Artykuł Ciasta na Boże Narodzenie – 14 przepisów pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.pl
Sałatka z tortellini i wędzonym kurczakiem 144ananasem Moja sałatka bawarska Kuskus z kalafiora Sałatka hawajska Obłędna surówka z czerwonej kapusty Lekka sałatka z grillowaną gruszką Zobacz ostatnie przepisy: Sałatka z tortellini i wędzonym kurczakiem Dorsz w orzechowej panierce Śledzie w musztardzie Babeczki marchewkowe z kremem marcepanowym Nalewka bożonarodzeniowa Artykuł Sałatka z tortellini i wędzonym kurczakiem pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.pl
Kolagen – co to jest, do czego służy i jakie ma właściwości? 126złe odżywianie również mają negatywny wpływ na produkcję tego białka. Objawy braku kolagenu: Czym jest kolagen rybi (morski)? Większość sprzedawanego dziś kolagenu morskiego pochodzi ze skóry i łusek dorsza lub okonia. Takie suplementy zawierają kolagen typu 1, który znajduje się we wszystkich zakamarkach ludzkiego ciała. Jego największe stężenie występuje w kościach, więzadłach, ścięgnach, skórze, włosach, paznokciach i błonie śluzowej jelit
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karp po grecku 103klasyk, który zawsze pojawia się na naszym wigilijnym stole. Uwielbiamy ją wszyscy i jemy nie tylko na ciepło, ale również na zimno. Z reguły robię ją np. z dorsza lub z mintaja, ale w tym roku postanowiłam do niej wykorzystać karpia. Bez wątpienia ta zmiana wyszła jej na dobre. Warto wybrać karpia ze sprawdzonej hodowli, bo kluczem do smacznego karpia
Kulinarne przygody Gatity
Ryba w porach+ film 402Taka ryba świetnie sprawdzi się również na świątecznym stole jako jedno z dań wigilijnych, może być ciekawą alternatywą dla tradycyjnego karpia. składniki na 5 porcji 5 filetów rybnych ( np. dorsza, mintaja, morszczuka ) 2 pory 1-2 łyżki przyprawy do ryb mąka pszenna do obtoczenia ryby olej do smażenia 500 ml śmietany 30 % pieprz cytrynowy czarny pieprz sól przepis Odmrożone
Smakowite Dania