domowy chleb - 5671 przepisów (strona:22/379)

Kiełbasa Szlachty według Jacka W 224

Przepis Mięso: -2 kg szynki klasa pierwsza cięta w plastry -0,5 kg łopatka klasa druga cięta w plastry -0,5 kg łopatki klasa druga mielona

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa Lisiecka według Jacka W 325

Przepis Będziemy potrzebować : -szynka 1 klasa 4 kg -karkówka 1 kg Przyprawy: -peklo sól 18 g /kg -czosnek świeży wyciśnięty przez prasę 60 g do całości

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa Lisiecka według JackaW 288

Przepis Będziemy potrzebować : -szynka 1 klasa 4 kg -karkówka 1 kg Przyprawy: -peklo sól 18 g /kg -czosnek świeży wyciśnięty przez prasę 60 g do całości

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Chleb na zakwasie żytnim z mąki pszennej i żytniej 180

Przepis Składniki -200 g zakwasu żytniego -około 250 mililitrów wody -dwie płaskie łyżeczki soli -250 g mąki pszennej typ 450 lub 650 -100 g mąki żytniej

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Boczek pieczony w ziołach i przyprawach 156

Przepis Będziemy potrzebować: -1,5 kg surowego boczku ze skórą -6 plastrów wędzonej słoniny Przyprawy -15 g /kg sól kamienna nie jodowana -3 g kg sól

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa ala - Salami w przyprawach i ziołach 250

Przepis Mięso -0,5 kg schabu -250 g łopatki tłuściejszej -250 g karkówki Przyprawy  -peklo sól 10 g/kg -sól kamienna 10 g/kg -cukier 1/3 szklanki

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Mielonka tyrolska 305

Przepis Będziemy potrzebować  -sztuczne osłonki barierowe -termo kurczliwe -woda 150-200 mililitrów Mięso  -800 g boczku -350 g łopatki (tylko chude kawałki) -350 g

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Mielonka prasowana 202

Przepis Mięso: -750 g łopatki -750 g karkówki Przyprawy Gramatura przypraw podana jest do całości mięsa czyli na 1,5 kg -peklo sól 9 g do

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Chleb pszenny na żytnim zakwasie z żurawiną 140

Przepis -200 g zakwasu żytniego -około 300 mililitrów wody -dwie płaskie łyżeczki soli -450 g mąki pszennej typ 450 lub 650 -forma długość 30 cm wysokość

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Mozaika z karczku i boczku 168

Przepis Taką wędlinę najlepiej zrobić w prasce lub szynkowarze.Ja do tego celu użyłem praski o wkładzie max.2,5 kg.Więc będę potrzebował i użyłem: Mięso: -karczek

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Konserwa prasowana 162

Przepis Składniki: Mięso -szynka ładne kawałki 800 g -łopatka  chude kawałki 700 g Przyprawy: -sól kamienna nie jodowana lub peklo sól 18-20 g kg

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Słonina rolowana 183

Przepis Na ziołową słoninę  będziemy potrzebowali: -1 kg słoniny cienkiej bez skóry -sól kamienna nie jodowana ,morska lub himalajska 30-33 g/kg -oregano -zioła prowansalskie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Boczek z golonką 189

Przepis Składniki: -dwa kawałki boczku po około 350 g. jeden ze skórą (który pójdzie na dno praski) -golonka około 400 g -skóra z drugiego kawałka boczku

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Szynka i boczek w skórze od golonki 258

PRZEPIS Składniki -skóra z golonki dość duża -800 g szyki mogą byś ścinki -400 g boczku -ugotowane  skórki wieprzowe zmielone na drobnym sitki fi 2mm

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.