Przepis Będziemy potrzebować: -1,5 kg surowego boczku ze skórą -6 plastrów wędzonej słoniny Przyprawy -15 g /kg sól kamienna nie jodowana -3 g kg sól wędzarnicza -4 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę Do smaku -papryka ostra wędzona -pieprz czarny -bazylia -zioła prowansalskie -tymianek Wykonanie Kupione mięso myjemy osuszamy i wycinamy wszystkie kostki i chrząstki. Nacieramy solą kamienną i solą wędzarniczą .Następnie dajemy wyciśnięty czosnek i wszystkie przyprawy i zioła. Na wierzch układamy plastry s... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.