Bardzo smaczna pasta z awokado do smarowania pieczywa. Szczególnie polecam osobom unikającym mleka, idealnie zastępuje masło lub serek. Do pasty w wersji słonej świetnie pasuje plaster domowej wędliny i pomidor. Składniki: awokado szczypta soli łyżeczka soku z cytryny Przepis pochodzi ze strony Mami
w kuchni i w ogrodzieBardzo smaczna pasta z awokado do smarowania pieczywa. Szczególnie polecam osobom unikającym mleka, idealnie zastępuje masło lub serek. Do pasty w wersji słonej świetnie pasuje plaster domowej wędliny i pomidor. Składniki: awokado szczypta soli łyżeczka soku z cytryny Awokado dokładnie myjemy, obieramy ze skórki i wyciągamy pestkę. Mikserem lub blenderem ucieramy na gładką masę. Dodajemy sól
prawdziwe jedzenieDosyć ciężko o jakąś konkretniejszą nazwę, bo w niczym ta wędlina nie przypomina naszych kiełbas czy szynek. Najbliższa nazwa przez nas wymyślona to lekko kiszona kiełbaska
slodkokwasnaplwybornie; żółty ser też nie musi być jedzony codziennie, bo pasta z makreli rewelacyjnie spełnia swoje zadanie; ketchup można zrobić domowy bez różnych syfów; zamiast szynki, można zrobić cudowną domową wędlinę z piersi z kurczaka (która jest niesamowicie soczysta i ma mnóstwo smaku); zupa - ok ale bez śmietanki 30%; pierogi - jak najbardziej, tylko z mąki pełnoziarnistej i pieczone
Brzuszki ŁakomczuszkiPo kilku wcześniejszych suszonych schabach, skomponowałam swoja własną wersję przypraw, która najbardziej nam odpowiada. I choć wszystkie wersje są bardzo dobre,to ta jest
Smaczne Zdrowedłużej w mojej kuchni. * tutaj znajdziecie mieszanki przypraw * tutaj możecie zobaczyć ofertę pojedynczych przypraw * tutaj znajdziecie wszystkie pieprze * są także mieszanki przypraw do wyrobu domowych wędlin
Magiczne Życie MartyMałe podsumowanie LISTOPADA na moim blogu : 48 polubień na FB 67 obserwujących 47 postów 20 ,495 wyświetleń najpopularniejsze posty : Domowa wędlina z kurczaka Sałatka śledziowa Sałatka z kurczakiem Dziękuję bo to wszystko dzięki
Magiczne Życie Martypolubień na FB 117 obserwujących 44 posty 42 ,250 wyświetleń najpopularniejsze posty : Karkówka w 10 minut czyli domowa wędlina Ryba z warzywami na parze Winegret z olejem sezamowym W marcu tez pojawiło się dużo lekkich dietetycznych przepisów . Mam nadzieję, że skorzystacie z wielu. Marzec owocował współpracą z firmą mykitchen.pl
Magiczne Życie Martytheme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Kiedy mamy już dość kupnych wędlin z przyjemnością sięgamy po domowe przetwory. Wcześniej już przygotowywałam kiełbasę słoikową a tym razem jest to mięsiwo. Od kiełbasy różni się nieco przyprawami ale też wielkością kawałków mięsa w składzie. Smaczne, aromatyczne
W garach u Gosidłuższego czasu eksperymentuje z domowymi wyrobami staram się unikać kupowania w sklepie. Przeważnie większość wędlin do tej pory parzyłam które są smaczne i dobre. Po parzeniu wędlina traci trochę smaku i aromatu. Stąd pomysł na wędzoną wędlinę podpiekaną. To był strzał w 10. Boczek zachował swój smak i aromat. Zapach wędzonki unosi się po całym domu. Boczek wędzony podpiekany
Kulinarne pyszności MolkiMięso wkładamy do żaroodpornego naczynia lub do rękawa do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temp. ok. 190 st. C przez ok. godzinę. Filed under: Dania mięsne , Domowe - czyli zdrowiej i smaczniej , Wieprzowina , Wędlina
kuchcikowniaPrzepyszna domowa mielonka z szynkowaru. Jak każda wędlina z szynkowaru potrzebuje nieco czasu, aby mięsko odpowiednio przegryzło się z przyprawami. Chociaż dla mnie większą udręką jest czekanie, aż wędlina wystygnie i można ją w końcu jeść. Taka domowa mielonka jest rewelacyjna na kanapki, ale dzięki zwartej konsystencji może też z powodzeniem znaleźć się na półmisku wędlin. Bardzo łatwo się kroi
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie