domowe wędliny - 3445 przepisów (strona:141/230)

Pieczeń wieprzowa ze ścinek (mięso gulaszowe) 79

  SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  Mięso było mielone na maszynce nr.8 siatka nr.8 -ścinki wieprzowe PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól warzona nie jodowana 17-18 g/kg

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pasztet z indyka 62

 SUROWIEC I MATERIAŁY POMOCNICZE Przepis autorski; -1,2 kg ścinki tzw. (mięso gulaszowe ) z indyka  -0,3 kg wątróbki z indyka  -18g/kg

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Mielonka ,,Luncheon meat'' w osłonce w/g JackaW 145

  SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  Rozdrabnianie było na maszynce nr. 8 -karkówka 2 kg / 8 mm -boczek bez skóry 1 kg (bardziej tłusty niż chudy) / 5

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Konserwa Tyrolska w/g JackaW 143

 Przepis autorski: SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  Rozdrabniałem na maszynce nr 8 Proponuję dwa składy surowca do wyboru. Wersja pierwsza -1,5 kg boczek ( bardziej tłusty

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Szynka z piekarnika 201

 SKŁADNIKI -szynka  -peklosól  WYKONANIE Szynkę peklujemy na mokro z nastrzykiem 80-100 ml na kg mięsa. Osobiści peklowałem według kalkulatora peklowania na mokro

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Polędwica w otoczce słoniny w/g JackaW 128

 SUROWIEC PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -polędwica -płat cienkiej słoniny -kątnica wołowa -peklosól zgodnie z kalkulatorem peklowania na mokro wersja bardziej słona  https://www.wyroby-domowe.pl/peklowanie-mokro-i-10.html

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Aromatyczny boczek Sous Vide 270

SUROWIEC -1,5 kg boczku ze skórą b/k PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 19 g/kg -jałowiec mielony 2 g/kg -chili grys 1 g/kg -pieprz czarny grubo

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Boczek z próżni-surowy 161

SUROWIEC: -boczek bez skóry najlepiej tłusty, im tłuściejszy tym lepiej PRZYPRAWY: -peklosól 22 g/kg -kozieradka 1g/kg -jałowiec mielony 1g/kg -czosnek świeży w plasterkach ilość według uznania

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Szynka prasowana -parzona Sous Vide 169

Będziemy potrzebować : -szynka (w moim wypadku dwie kulki i jedna płaska) -peklosól 19 g/kg -praska -cyrkulator -duży garnek lub lodówka turystyczna do parzenia -worki i pakowaczka

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Boczek z próżni wędzony 188

SUROWIEC: -boczek bez skóry najlepiej tłusty, im tłuściejszy tym lepiej PRZYPRAWY: -peklosól 22 g/kg -kozieradka 1g/kg -jałowiec mielony 1g/kg -czosnek świeży w plasterkach WYKONANIE Boczek nacieramy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Boczek rolowany- parzony cyrkulatorem 160

SUROWIEC  -boczek bez skóry 1,5 kg /najlepiej cienki PRZYPRAWY -peklosól 17 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -jałowiec mielony 2 g/kg -kozieradka 1 g/kg -czosnek

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Karkówka pieczona 159

SUROWIEC -karkówka 1,5 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana 16-17 g/kg -ziarno kolendry 1 g/kg -gorczyca ziarno 1 g/kg -chili grys 1

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Boczek wędzony i podpiekany w piekarniku 198

SUROWIEC -boczek PRZYPRAWY -peklosól 18-20 g/kg do peklowania na sucho -peklosól do peklowania na mokro dawałem według kalkulatora https://www.wyroby-domowe.pl/peklowanie-mokro-i-10.html -chilli grys do

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Karkówka wędzona i parzona Sous Vide 288

SUROWIEC -karkówka PRZYPRAWY -peklosól ilość według https://www.wyroby-domowe.pl/peklowanie-mokro-i-10.html WYKONANIE Kupioną karkówkę płuczemy pod bieżącą wodą. Przygotowujemy solankę według kalkulatora , tą solanką robimy nastrzyk 60

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Szynka sous vide 481

SUROWIEC -szynka PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól lub sól 18-20 g/kg -woreczki próżniowe -pakowarka próżniowa -cyrkulator -garnek lub lodówka turystyczna do parzenia WYKONANIE Kupione mięso

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Proponowane wyszukiwania