Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni..tym razem wykorzystałam do ciasta na pizzę.. Ciasto: 35
Moje domowe kucharzeniejeden z najbliższych piątkowych wieczorów spędzanych przed telewizorem będę zajadał się pizzą według Twojego przepisu. napisał: cieleckimikolaj 2014/12/28 23:38:35 Jestem łasuchem i bardzo lubię pizzę, zwłaszcza tę domowego wyrobu. Jednak jakoś nie jestem do końca przekonany do oliwek. Po prostu mi nie smakują. Chyba, że może nieodpowiednio je podaję :p napisał: Gość: Mobile, *.centertel.pl 2014/12/29
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPizza z kilkoma rodzajami sera jest bardzo delikatna a zarazem różnorodna w smaku. Warstwy sera ciekawie się łączą i przenikają w smaku. Ostrego smaku nadaje
VioletoweKucharzeniePizza ostra jak ogień ale w smaku rewelacyjna! Nieziemskiej ostrości nadaje kurczak w kurkumie, ostre papryczki chili i sos piri piri. Pizzę podałam na rewelacyjnej desce
VioletoweKucharzenieUwielbiam ją za idealne drożdżowe cienkie ciasto i bogactwo ogólnie dostępnych składników. Godny polecania jest także sos który nadaje jej wyrazistości, choć czasem się skuszę na kupną pizzę to tej domowej smakiem nic nie dorówna. Zachęcam do skorzystania z przepisu. Składniki: Ciasto na 3 sztuki o śr około 28 cm 3,5 szklanki mąki pszennej luksusowej(...)bekonu 15 dag cienkiej kiełbasy 1 cebula biała 1 cebula czerwona 2 łyżki oliwy 2 ogórki kiszone 15 dag startego sera cheddar 6 sztuk pieczarek Sól lub przyprawa do pizzy do smaku Jak wykonać ? Ciasto: Mąkę mieszam w misce z solą, ziołami prowansalskimi oraz suchymi drożdżami, wlewam ciepłą wodę, zagniatam na elastyczne ciasto. Przykrywam ściereczką, odnoszę
Wanilia i KardamonPyszna pizza idealna na rodzinne spotkania, przyjęcia. Przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę, a efekt… No cóż, ja przeważnie muszę przygotowywać chwilę później drugą pizze Moją familijną pizze najczęściej podaję w towarzystwie domowego sosu czosnkowego i ketchupu. Duża, cienka pizza z pysznymi dodatkami. Spróbujcie, polecam. Składniki: Na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki pół łyżeczki soli
Słodkie okruszkisię je bardzo wygodnie, bez brudzenia rąk. Gdy o piknik zapytałam Zuzię i co by chciała, by jej przygotować do zjedzenia na dworze odpowiedziała, że pizzę! :) lubi, choć muszę przyznać, że tylko domową, bo już dwa razy(...)miała okazję w pizzerii i po jednym kęsie rezygnowała, a w domu prosi o nią w każdą niedzielę. Dlatego pomysł rollsów wydał mi się najlepszy - raz, że domowe, dwa, że miała być pizza i smak został zachowany, a trzy - dziewczynki naprawdę je jadły na dworze i to był świetny wybór, bo nawet się nie ubrudziły. A jak pięknie pomagały
Kolorowy Przepisownikbrzmieć dziwnie przy 90 minutach wyrastania, ale w porównaniu z drugim moim ulubionym przepisem (o nim innym razem) to ekspres. Do tego to najlepszych ciast na pizzę, jakie można przygotować w domowych warunkach. Nie oszukujmy się. Prawdziwa włoska pizza, tylko w prawdziwej włoskiej pizzerii. Chyba, że macie specjalny piec opalany drewnem. Wtedy zostaje tylko pozazdrościć i wprosić się na pizzę
Pełny talerzdziś natknęłam się na mrożony szpinak, dlatego u mnie dziś zielona wersja quesadilli ze szpinakiem i serem feta. Do takiego zestawienia idealnie pasuje sos jogurtowo- czosnkowy. Oczywiście najlepszy w domowym wykonaniu. Wystarczy kilka składników i zdrowy, pyszny sos gotowy! Składniki: 2 sztuki tortilli pełnoziarnistej 2/3 opakowania sera feta 1 opakowanie szpinaku mrożonego ok 400 gram 2 ząbki czosnku(...)zarumienioną z obydwu stron przełożyć na talerz i lekko ostudzić. Quesadilla smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i zimno. Najlepiej pokroić ją na 8 części (tak samo jak pizzę). Podawać z domowym sosem czosnkowym. Zastanawiasz się jak przygotować w kilka chwil sos czosnkowy? Do jogurtu naturalnego wystarczy dodać zmiażdżony czosnek, oregano sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Odstawić na kilka minut
Tradycyjna Kuchniainnego przepisu, jednak ten przypadł mi szczególnie do gustu ze względu na szybkość jego wykonania. Jest prosty i nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie. Podobny przepis posiadam na domowe ciasto do pizzy, ale o tym napiszę kiedy indziej. W każdym razie, te rogaliki, które zaprezentuję wam poniżej, poza tym, że są szybkie w wykonaniu, są po prostu pyszne. Skłamałabym twierdząc
Zufi.plSobota oznacza u nas w domu pizza time! Dzisiaj upiekłam pyszną pizzę bianco. Pizza bianco z serem feta i domowym pesto to jest to! Uwielbiam pizza bianco. Piekę ją z mielonym mięsem lub na wegetariańsko ze szparagami lub szpinakiem . Dzisiaj upiekłam pizzę z szynką i pomidorami. Dopiero po upieczeniu udekorowałam pizzę rukolą, pokruszonym feta i pesto. Uwielbiam piec pizzę
codojedzeniaPyszne domowe ciabatty. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Nadają się do zapieczenia i zrobienia panini. Dobrze smakują również świeże, wyjęte prosto z piekarnika. Porcja
BullioZapiekanki domowe z bagietek które są proste do zrobienia i bardzo tanie. Dodatki to już kwestia tego co mamy w lodówce. Polecam zrobić je z jakiem
wesoła kuchniaCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na domową Margheritę, czyli pizzę z sosem pomidorowym, mozzarellą i świeżą bazylią. Do przygotowania 1 porcji ciasta będziemy potrzebować: - 1,5 szklanki mąki (możecie użyć mąki pszennej, ja jednak polecam Wam mąkę na pizzę włoską typ "00", którą dostaniecie m.in w Kauflandzie za niecałe 4 zł) - pół szklanki ciepłej, przegotowanej wody - 4 g drożdży instant
Bez Cebulikwaśnica czy żeberka. Majeranek – suszone i rozdrobnione liście majeranku stosuje się głównie do potraw ciężkostrawnych, dodaje się go do zupy fasolowej, pomidorowej, żurku, fasolki po bretońsku, pasztetu, bigosu, pizzy oraz do domowych kiełbas (stąd potoczna nazwa „kiełbasianego zioła”). Szałwia – coraz bardziej doceniana, rosnąca w Polsce roślina, której liście (świeże lub suszone) nadają świeżości i cytrynowej nuty potrawie oraz poprawiają trawienie
WojnaNaSmaki.plsmaków. Miasto, którego nigdy nie zapomnę. Poznawane od kuchni, w prawdziwych włoskich restauracjach i pizzeriach, ukrytych w wąskich uliczkach lub na zabytkowych rynkach, pełne tradycji. W menu królowały domowej roboty makarony, pizze, owoce morza, ryby i oczywiście włoskie desery, od których nie można się powstrzymać. Włochy oczarowały mnie bogactwem smaków, naturalnością i prostotą. Nieprzesadzone przepisy, dania, w których postawiono przede
Kuchnia Pani WiosnyTortilla - alternatywa naleśników lub nawet pizzy. W sumie na upartego może nawet zastąpić spód do pizzy:) Bez drożdży. Domowy fast food. Z jakim farszem ? To zależy, co masz w lodówce. My jadamy najczęściej z kapustą - pekińską lub czerwoną, kukurydzą, mięskiem i ogórkami kiszonymi. Do tego sos czosnkowy lub ketchup. Przygotowanie samego ciasta łącznie z jego uformowaniem i smażeniem zajmuje
apetytnapieczeniezauyważyć ciemne ciasto, rogal zrobiony jest z mąki pszennej razowej. Aby rogal lepiej wyglądał na stole, przed wstawieniem go do piekarnika warto posmarować go z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Pizza-Rogal Calzone domowy przepis 5.0 stars based on 100 reviews
Mr. TastePyszne domowe ciabatty. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Nadają się do zapieczenia i zrobienia panini. Dobrze smakują również świeże, wyjęte prosto z piekarnika. Porcja
BullioPyszne domowe ciabatty. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Nadają się do zapieczenia i zrobienia panini. Dobrze smakują również świeże, wyjęte prosto z piekarnika. Porcja
BullioŚwięto pizzy też trza jakoś uczcić..no i proponuję pizzę, a raczej roladki pizzowe z pysznym serem korycińskim p.Czesławy Zarzeckiej ..taki ser idealnie nadaje
Moje domowe kucharzenie