pudru – mogą być miód, syrop klonowy lub lekka polewa czekoladowa z gorzkiej czekolady z dodatkiem pokruszonych orzechów. Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 0,5 l mleka 40 g świeżych drożdży 1 jajko 1,5 szklanki borówek 1 opakowanie cukru wanilinowego lub 2 łyżki domowego cukru waniliowego szczypta soli opcjonalnie: łyżka mielonych orzechów włoskich lub szczypta cynamonu olej
Zasmakuj Kuchnilodów i przepadłam. Lody robimy non stop i to różne smaki. Takie domowe lody mają swoją zaletę: są zdrowsze od kupnych ale i mają swoją wadę: znikają zbyt szybko. Waniliowym nawet nie zdążyłam zrobić zdjęcia. Ale do rzeczy. Czekoladowe lody są z dodatkiem gorzkiej czekolady i z niewielką ilością nutelli. Są naprawdę pyszne. Źródło przepisu z małą modyfikacją ,,Kuchnia Polska
Pysznie & Pięknietylko go można użyć do kawy czy deserów.Dolewamy go do pysznej gorącej czekolady,podgrzane go soku jabłkowego lub grzanego wina.A lody?To będzie najlepszy deser z takim syropem w te mroźne dni.Świetny też będzie jako miły od serca prezent dla smakosza , któremu zrobione domowym sposobem przetwórstwo przypadnie do gustu tak jak i Wam oraz baza pod nalewki domowe
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkibajkowego krajobrazu wiejskiego i tradycyjnej uprawy zboża. Zalety produktów Seitenbacher: - w 100% domowego wyrobu - najlepszej jakości zboża, owoce i orzechy - tylko naturalne składniki - bez dodatku GMO - seria produktów wysokobiałkowych - bogactwo błonnika, witamin i minerałów - zboża nieoczyszczone, pełnoziarniste - wyłącznie niesiarkowane owoce (!) - bez tłuszczów trans, cholesterolu - czekolada bez sztucznej waniliny - tak (!) - duży wybór produktów wegańskich (!) - w ofercie znajdują się również
Poranek na słodkoprzygotowania potrzebne są jedynie banany. To najprostszy i chyba najzdrowszy przepis na domowe lody! Samo przygotowanie zajmuje kilka minutek, jedynie mrożenie wymaga troszkę więcej czasu. Takie bananowe lody to świetny deser na upalne, letnie dni. Przepis można dowolnie modyfikować, dodając do lodów, np. cynamon, czekoladę, bakalie czy posiekane orzeszki. Osobiście bardzo smakowały mi właśnie z drobno posiekanymi orzeszkami ziemnymi
Nastoletnie Wypiekanieprzekonałam się, że proste pomysły są najlepsze. Tak też było w przypadku dzisiejszych domowych pralinek. Malinowe serca otoczone są masą marcepanową i zanurzone w lśniącej polewie czekoladowej. Znajdą się jacyś chętni do wypróbowania tej słodkości? Składniki: 25-30 sztuk mrożonych malin 200g masy marcepanowej tabliczka czekolady Goplana Oryginalna Mleczna 90g 5 łyżek śmietanki 1 łyżka żelatyny Masą marcepanową otaczamy
Wrzosowa PolanaDziś razem z mamą przygotowałam domową nutellę. Mało które dziecko nie lubi nutelli, chyba jest mało takich. My uwielbiamy i wyjadamy słoikami. Taka którą zrobimy sobie sami w domu jest najlepsza na świecie. Znajdziecie w niej prawdziwą czekoladę i orzechy bez ulepszaczy. Nawet mama która nie przepada za nutellą, tą zajada z przyjemnością
Lili w kuchnijest gorąco ! :) Dziś przedstawiam Wam przepis na mrożoną kawę, którą można zrobić domowym sposobem. Szybko, łatwo i smacznie ! Nie potrzeba blendera, szejkera czy miksera.... Składniki na jedną dużą kawę: kilka kostek lodu ok 15-20 cl mleka 3,2 % 1/2 loda na patyku w czekoladzie lub bez 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ok 1/2 kubka przegotowanej wody ( możne być ciepła
Jemy Pijemypieczenia 2 łyżki dobrego kakao bez cukru (używam DecoMorreno) szczypta soli (używam domowej soli waniliowej ) 125 g masła 82% tłuszczu w temp. pokojowej 190 g cukru 2 jaja 1 szklanka (250 ml) mleka 250 g dżemu owocowego (np. truskawkowego, wiśniowego) Składniki polewy: 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej odrobina mleka (mniej jak pół szklanki – ilość jest
Moja Delicjaniego paseczki. Pszczółkom doczepić skrzydełka z migdałów oraz domalować źrenice pędzelkiem zamoczonym w czekoladzie. Pszczółki ułożyć na torcie. Z dodatkowej części lukru możemy również przygotować listki i łodygi do naszych borówkowych kwiatków. Wystarczy do lukru dodać zielonego barwnika. A tutaj jeszcze jeden w wersji large : * Domowy marcepan uzyskamy, łącząc mielone migdały z cukrem pudrem w proporcji 1:1 i dodając
Food Squarekluski z kaszy manny i ricotty nadziane czekoladą z sosem waniliowym Tak dolewałam mleka do tego sosu, że w końcu wyszedł za rzadki xd ale i tak był dobry. A teraz witamy weekend ♥ Nie wcale nie mam sterty pracy domowej xd gdzie tam. Ale to potem, teraz idziemy oglądać plotkarę, tak na odmóżdżenie
More food, love and dreamsmożecie przecież sami go zrobić w domowym zaciszu ;) Ciasto to standardowy Red Velvet Cake, ale nadzienie to koncepcja własna. Nie jest zbyt słodkie, ani mdłe. Miałam pewien problem z lukrem plastycznym, bo pierwszy raz z niego korzystałam, ale efekt końcowy jest raczej zadowalający ;) TORT RED VELVET CAKE Z KREMEM Z MASCARPONE I BIAŁEJ CZEKOLADY ORAZ NEKTARYNKAMI I JAGODAMI Składniki
Życie zamknięte w smakudelikatnie wyjmujemy z formy. KREM KOKOSOWY: Śmietanę wlewamy do garnuszka. Dodajemy do niej połamaną czekoladę, wiórki i podgrzewamy, cały czas mieszając- uważamy żeby nie zagotować! W momencie gdy cała czekolada się rozpuści i połączy ze śmietaną, zdejmujemy z kuchenki i przykrywamy folią. Gdy masa osiągnie temperaturę pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki. Wyjętą z lodówki masę czekoladowo-kokosowo(...)Smacznego!!! Tort kokosowy ala Raffaello Tort kokosowy ala Raffaello Tort kokosowy ala Raffaello Tort kokosowy ala Raffaello Artykuł Tort kokosowy ala Raffaello pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyRok temu uraczyłam Was przepisem na fajną domową bulionetkę. W tym roku - jak mogliście już podejrzeć np na fp lub Instagramie- też się o nią postarałam
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: 6 jajek 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru kryształ 1 szklanka mąki ziemniaczanej 200 g margaryny 2 łyżki oleju 100 ml świeżego soku
Ciastka - domowe słodkościDziś zapraszam na zestawienie Sylwestrowych przekąsek, które możecie zaserwować swoim Gościom na typowej domowej imprezie. Łatwe i w większości szybkie w przygotowaniu pozwolą Wam dobrze wszystkich
Kuchnia w czekoladzieCiasto czekoladowe, cynamonowy biszkopt i jabłka w budyniu to kwintesencja jesiennych smaków. Ciasto lekkie i bardzo aromatyczne. Jeśli komuś może wydawać się zbyt suche, blaty ciasta
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaskładniki: 100 g ciasta (np. biszkoptu, okrawków z ciast) ok. 4- 5 łyżeczek kremu orzechowego – nutella 80 g czekolady gorzkiej 1 łyżka oleju posypka kolorowa
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 1 kg winogrona czerwone, 2 szklanki woda, 1 kg gruszki szarki, 1 łyżka cukier, 1 opakowanie żelatyna na litr, 12 sztuk ciastka zbożowe, 250 ml
W Mojej Kuchni LubięPyszny, puszysty, domowy, malinkowy biszkopcik. Zwolennicy lekkich ciast i deserów z pewnością polubią jego smak bez żadnych dodatkowych urozmaiceń. Natomiast fani tortów mogą wykorzystać go do przełożenia najróżniejszymi, pysznymi kremami np. śmietanowymi, budyniowymi czy tymi z białej lub czarnej czekolady. Jego delikatny, malinkowy smak i czerwone kropeczki w wyglądzie sprawiają, że świetnie nadaje się na romanyczne torty w kształcie serduszka(...)powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Pozostawiamy do wystygnięcia a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. PRZYJEMNEGO PIECZENIA i Smacznego!!! Artykuł Biszkopt malinowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Torty