Sałatka z wędzonym łososiem i roszponką, to idealne zestawienie witamin, które możemy sobie zaserwować na lekki lunch do pracy lub na kolację. Intensywność łososia, ciekawy, kremowy smak awokado i roszponki oraz świeżość pomidorów malinowych, chrupkość grzanek i słonecznika sprawi, że zapomnicie o deszczu za oknem, a wspomnicie sobie lato:) Składniki : 100g roszponki 2 pomidory malinowe
zobacz ich smakzmontowałam kotlety z soczewicy. Słuchajcie rewelacyjne, najlepiej mi smakują z majonezem :-) ale polecam podawać z ziemniakami, surówkami lub po prostu na kanapkę do pracy. Bardzo pysznie i zdrowo, bo przecież soczewica jest substytutem białka dla osób nie jedzących mięsa. WARTOŚĆ ODŻYWCZA SOCZEWICY : źródło przyswajalnego białka kwas foliowy niezbędny
pieprzny smaczekszkodliwych substancji pochodzących od złych bakterii. Jabłka dodatkowo są skarbnicą witaminy C, a dzięki zawartości pektyn doskonale oczyszczają organizm z toksyn. Właściwości rodzynek także są nie do przecenienia. Poprawiają pracę układu sercowo-naczyniowego, obniżają poziom cholesterolu i zapobiegają osteoporozie. Jak przygotować? umyte jabłko ze skórką przekrój na pół, pozbaw gniazd nasiennych, następnie pokrój w kostkę garść rodzynek przepłucz, następnie
Kuchnia Elliefolii i postępujemy tak do wyczerpania wszystkich składników. Ogólnie sushi to określenie dań bazujących na ryżu, a nigiri jest najbardziej rozpoznawalnym jego rodzajem. Samo przygotowanie, to dość misterna praca, lecz naprawdę „warta zachodu”. Czasem w przerwie między schabowym, a mielonym warto dla odmiany i zdrowia przygotować właśnie nigiri sushi z łososiem. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post
mojewypiekiinietylkobiałka pochodzenia zwierzęcego. Znajdziemy w niej kwas foliowy, szczególnie ważny dla kobiet w ciąży oraz błonnik, korzystnie działający na układ pokarmowy. Soczewica jest bogata w niezbędny do prawidłowej pracy serca potas. Zawiera także żelazo, wapń, fosfor, magnez, sód i cynk. Soczewica ma w swoim składzie witaminy - C, A, K. Soczewica zapobiega nadciśnieniu, anemii i miażdżycy. 100 g soczewicy
My Chcemy Jeśćbędę dowierzała, że muszę już wstać. Przez noc chlebek studzi się na kratce. Dzwoni budzik, co rano to samo. Tym razem jednak godzinę wcześniej bo mam masę roboty przed pracą. Jedną nogą jestem jeszcze w łóżku, drugą już w kuchni i kroję kawałek pysznego, smacznego chlebka, który całą mnie pobudza do działania. Potem już tylko aparat w dłoń
Mango Papajapiece of meat from the pan and taste it, cut it, check if it soft. Wszystko jest gotowe – makaron odcedzony, mięso z warzywami wysmażone. To już praktycznie konieć pracy, gdyż jedyne co nam zostało to nałożyć potrawę na talerze, posypać sezamem i zjeść! Życzę Wam smacznego, bo na pewno jest pysznie! Miłego wieczoru! Everything is ready – noodles
Martyna CooksBardzo szybka i smaczna sałatka, która nie wymaga dużego nakładu pracy. Składniki: 250 g sera żółtego miękkiego 100 g kabanosa peperoni 0,5 litrowy słoik ogórków konserwowych majonez, jogurt naturalny, sól, pieprz, papryka czerwona Sposób przygotowania : Ser żółty tarkujemy na tarce o grubych oczkach, kabanosa, kroimy w plasterki a korniszony w kostkę. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, papryką
Darcia w kuchnisałatkę namówiła mnie koleżanka z pracy, dziś się na nią skusiłam i muszę przyznać, że smakuje wyśmienicie. Składniki: 500 g żółtego sera miękkiego słoik 0,9 ogórków korniszonów sól, pieprz, i majonez Sposób przygotowania: Ser żółty i ogórki pokroić w kostkę. Doprawić solą, pieprzem i majonezem. Odstawić na chwilę, żeby się przegryzła
Darcia w kuchniTaki rodzaj spagetti zaproponowała mi koleżanka z pracy. Czy mi smakował? Oj tak, był znakomity. Składniki: Makaron spagetti 350 g opakowanie serka mascarpone czosnek szpinak 500 g. sól , pieprz, gałka muszkatołowa masełko Sposób wykonania: Szpinak rozdrabniamy, ja do tego celu użyłam blendera. ( świeży szpinak można zastąpić mrożonym), i dusimy na patelni z odrobiną masła przez 10 - 15 min. Następnie dodajemy
Darcia w kuchniRzadko robiłam gołąbki, chociaż bardzo je lubię. Moim problemem była przypalona kapusta od spodu garnka. Ostatnio na ten temat rozmawiałam z koleżanką z pracy , która poradziła mi żeby na spód garnka położyć parę wykałaczek od szaszłyków. Postanowiłam spróbować - to działa. Składniki: 300 g ryżu 700 g miesa mielonego 1 cebula łyżka koncentratu pomidorowego. sól, pieprz, wegeta średnia kapusta Sposób
Darcia w kuchniPrzepis na tą zapiekankę dostałam od znajomej z pracy. Składniki: 1,5 kg ugotowane ziemniaki , 0,5 kg pieczarki , 1 szt kalafior , do smażenia olej , sos , 0,5 litra bulion drobiowy , 2 łyżki carry , 1 kostka serek topiony śmietankowy duży , 3 łyzki śmietana 18 proc , 1 łyżka masło , 1 łyżka mąka Sposób wykonania: Ugotowane ziemniaki pokroić w plastry , podsmażyć
Darcia w kuchniPrzepis dostałam od koleżanki z pracy. składniki: 2 szt ugotowany ryż w woreczkach , 5 szt jajka gotowane na twardo , 6 szt ogórek korniszon , 2 szt czerwona cebula , majonez , kethup sposób wykonania: 1. Ogórki pokroić w kosteczkę. 2. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. 3. W naczyniu układać warstwowo: - zimny ryż rozłożyć równomiernie na dnie naczynia
Darcia w kuchnizawsze mi się kojarzy z domem rodzinnym. Często jedliśmy z bratem taką wdrobioną do mleka. Tak dawno już jej nie piekłam, że musiałam dzisiaj upiec. Przygotowanie bułki wymaga trochę pracy i czasu, ale dla efektu końcowego warto. Składniki: 3,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 szklanka mleka 30 g świeżych drożdży 5 łyżek cukru kryształu 100 g roztopionego
O kuchni z uczuciemokazał mi wielkie wsparcie, a świetny humor nie opuszczał go do samego końca :) Bardzo doceniam czas spędzony z nim na przygotowywaniu potraw, w końcu mogłam podejrzeć samego mistrza przy pracy! :) Bezcenne doświadczenie! :) W nagraniu programu wzięła też udział Magda Gessler. Niestety bardzo spieszyła się tuż po udzielonym wywiadzie i nie udało mi się z nią porozmawiać. Pani Magda była uśmiechnięta
Słodko-Słony Świat Ilony