się ciasto bakaliowe, przełożone cienką warstwą kremu, nasączonymi w kawie delicjami i zwieńczone brzoskwiniami zalanymi cytrynową galaretką , która dodatkowo ożywia ciasto. Ciasto wydaje się pracochłonne ale przy dobrym rozplanowaniu prac wykonuje się je dość sprawnie. Polecam wypróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 3/4 szkl cukru 200 g posiekanych orzechów włoskich 100 g rodzynków 100 g wiórków kokosowych 8 białek 3 żółtka
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniakolację. A jeśli jeszcze nie znacie przepysznych żurawinowych kuleczek od Rawnello , to zachęcam Was do spróbowania. W 100% naturalne bakaliowe słodycze RAW. Idealne jako samodzielna przekąska do pracy, szkoły czy herbaty, a także jako dodatek do śniadań, zdrowych deserów itp. Składniki: 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki + 1 łyżka płatków owsianych górskich 1 pełna łyżka nasion chia 1/2 łyżeczki
Słodkie okruszkilaskowych, płatki owsiane, gorzka czekolada no i oczywiście cynamon ;) Kuszące, prawda? Teraz do woli mogę się delektować takimi deserami, bo wreszcie odpoczywam. Dom odświeżony, tylko na wiosnę czeka nas praca na zewnątrz, znaleźliśmy już doskonały bruk na kostkę, dzięki http://www.granit-kostrza.pl/ , ceny konkurencyjne i ogromny wybór. Uff, jak dobrze, że zrobiłam trochę więcej tych jabłuszek, na jutrzejsze śniadanie będą idealne
Domowa cukiernia EwyKrólestwo za scones ! Dawno, dawno temu... Popracowywałam sobie latem jako barmanka w Londynie. Ale że nie samą praca się żyje, każdą wolną chwilę spędzałam na zwiedzaniu miasta i okolic. Moją ulubioną przegryzką pakowaną w plecak na cały dzień zwiedzania, były angielskie scones , czyli słodkie bułeczki z rodzynkami . Po wielogodzinnych maratonach turystycznych, przerwa na odpoczynek i bułeczkę w pobliskim parku
Grunt to przepis!Wspaniale orzezwiająca sałatka do pracy. Zabierzecie ją w słoiku wszędzie. Do pociągu, na uczelnię ,do szkoły. Rozweseli, pobudzi, doda sił i kolorów. Tego nam trzeba- radości! Radosny słoik I LOVE GLASS- od FRIENDS OF GLASS pomieści z pewnością sporą dawkę witamin! Składniki 2 jabłka 1 duży banan 4 daktyle łyżka syropu z agawy Skworcu pestki dyni siemię lniane
Z Kuchni Do Kuchnitych którzy w ogóle nie piją kawy... ;) Jeżeli czujesz się całkowicie uzależniony od kawy, lub masz w zwyczaju wypić jedną filiżankę o określonej porze w domu lub pracy – ten gadżet na pewno Ci się spodoba. Przenośny ekspres do kawy Minipresso, sprawi, że będziesz w stanie wypić porcję ulubionej kawy w dowolnych warunkach, gdziekolwiek będziesz. Ekspres przygotowuje kawę zwykłym, tradycyjnym
dlaSmaQzupa to mistrzostwo świata! Jest ekspresowa i pomoże przetrwać ciężkie i długie godziny w pracy. Dzieci ja wprost uwielbiają! Składniki 2 puszki pomidorów konserwowych krojonych 4 duże marchewki 700 ml wody 1 ząbek czosnku- przeciśnięty przez praskę 1 pokrojona w piórka cebula,najlepiej czerwona 2 daktyle pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej pół łyżeczki curry szczypta kurkumy ekologiczny olej kokosowy
Z Kuchni Do KuchniSery to świetna przekąska dla niespodziewanych gości. Przygotowanie deski serów nie wymaga ani dużego nakładu pracy, ani nie pochłonie zbyt wiele czasu. Wybór serów w różnych przedziałach cenowych jest ogromny, więc możną ją przygotować zgodnie z zasobnością naszego portfela. Do tego kilka pomidorów, orzechów włoskich, słoiczek oliwek, winogrona i uczta serowa gotowa :) Deskę serów serwujemy ze świeżą bagietką, pamiętając
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataurządzić sobie małą rywalizację na "najlepszy lunch". Kto zrobi ładniejsze, smaczniejsze i konkurencyjne danie. Obie potrawy są szybkie w przyrządzeniu, bo my zawsze jesteśmy w biegu. Po pracy razem odpoczywamy, robiąc posiłek, następnie aktywnie spędzamy każdą pozostałą chwilę. A wracając do naszej "wojny" Ja serwuję kurczaka grillowanego z suszonymi pomidorami podanego z makaronem w szpinaku i mozzarellą
Bike By Lifezawsze zbieraliśmy jabłka. Ciasto jest bardzo proste - poradzi sobie z nim nawet niedoświadczony cukiernik. I szybkie wykonaniu. Zostawiam Was zatem z moim ostatnim jesiennym akcentem a ja wracam do pracy nad drugim numerem "Życia ze smakiem". Tak, tak, już niebawem kolejny numer.... :) Dlatego wybaczcie mi, że nie jestem w stanie na bieżąco do Was zaglądać, ale jak tylko znajdę więcej
My simple kitchenZapiekanka wyszła spontanicznie, ale bardzo smacznie. Zimno i mróz, a w związku z tym na szybkie ogrzanie co jest najlepsze? Praca w kuchni i odpalenie piekarnika. Upiekłam chleb, ale nie zdążyłam zrobić zdjęć, bo moje słodkie łasuchy zjedli pół bochenka. Jest to jednak powód do radości, bo to oznacza, że smakowało. Nagrzany piekarnik trzeba wykorzystać i na obiad powstała
O kuchni z uczuciempieczonych ziemniaków przypomina mi dzieciństwo :) , oczywiście idealne ziemniaki muszą być z maślanką lub kefirem. Są proste w wykonaniu, troszkę pracochłonne- ale bardziej mówimy tu o czasie pieczenia niż efektywnej pracy :) Polecam , zaczynamy: Składniki: 8-10 ziemniaków- ( ilość uzależniona od wielkości naczynia ) 200-300 gr boczku wędzonego 4- łyżki masła 4- łyżki oliwy z oliwek + 1 łyżka 1 średnia cebula sól
Smaki EdytySzybkie i smaczne gołąbki bez zawijania. Bardzo często je przyrządzam, nie wymagają tyle pracy co tradycyjne gołąbki. Składniki: 1 kilogram mięsa mielonego 1 mała kapusta pekińska 1 kajzerka 0,5 szklanki kaszy manny 3 jajka mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz 2 listki laurowe 3 ziela angielskie 5 ziarenek pieprzu vegeta olej 2-3 łyżki mąki pszennej kilka łyżek śmietany
Bajeczna Kuchniazamieszać. Udekorować dużą ilością bitej śmietany. Polać syropem trzcinowym. Podawać od razu po przygotowaniu. A taki słodki upominek od Diamant czekał na mnie kilka dni temu po powrocie z pracy
Smakołyki Asibloga. Miło mi będzie jeśli polubicie mój profil na FB https://www.facebook.com/Smakolyki.Asi Jedna osoba może wygrać tylko jedną nagrodę. Każdy z uczestników oświadcza, że ma pełne prawa do pracy konkursowej i ponosi wszelkie konsekwencje prawne, naruszając prawa własności innych osób. NAGRODY: 1 miejsce: elektryczny wyciskacz do cytrusów 2 miejsce: książka kucharska "Polska Kuchnia Regionalna" 3 miejsce: książka kucharska "Desery
Smakołyki Asi