Zupa szczawiowa po wiejsku ze świeżego szczawiu Szczaw ma właśnie swoje piec minut . Niby taki pospolity i uciążliwy chwast , a jednak , cudowne warzywo zarazem . Nie wyobrażam
Ogrodnik w podróżyMłode pieczone ziemniaki po teksańsku Młode pieczone ziemniaki są wyśmienitym dodatkiem do każdego dania . Wykonane po teksańsku nie mają sobie równych . Delikatnie pikantne z chrupiącymi brzegami
Ogrodnik w podróżyKotleciki mielone wieprzowe z ryżem i koprem Czasem trudno wymyślić coś fajnego i nowego na obiad . Tym razem się udało , tak bynajmniej uważają moi chłopcy Kotlety
Ogrodnik w podróżySkandynawska zapiekanka „kuszenie Janseena „ Dziwna nazwa i tak samo dziwne danie . Znalazłam je w książce kuchnie świata ” kuchnia skandynawska ” i wiecie co
Ogrodnik w podróżyfryzjera ale z obiadu nigdy. Od małego przyglądałam się jak to robi , nigdy nie wyganiała mnie z kuchni, wręcz zachęcała do pomocy. Zawsze powtarzała mi, że dzieci nie chowa się dla siebie tylko dla świata-to życiowe motto towarzyszy mi do dziś. Mamy knedli z truskawkami polanych czekoladowym sosem się nie zapomina, cudownie mięciutkie, puchate to był największy
Wanilia i KardamonTakie klopsy świetnie smakują z ryżem, kaszą gryczaną, jaglaną a nawet z makaronem. To jeden z lepszych pomysłów na rodzinny obiad i na przemycenie trochę warzyw dla małych niejadków. Moje dzieci uwielbiają te klopsy, które robi się bardzo szybko i prosto. Spróbujcie Składniki na 10 dużych klopsów: – 1kg mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) – 1 duża cebula czerwona
Smaki ArminePaella z kurczakiem i owocami morza , kuchnia Hiszpanii Paella jest naprawdę świetnym wynalazkiem Hiszpanów. Niesamowicie smaczne jednogarnkowe , albo właściwie jednopatelniane danie Kiedyś dawno temu , jak natknęłam
Ogrodnik w podróżynależy zarezerwować około 1,5-2 godziny. Wychodząc z niej możemy też nabyć pamiątki z logiem wystawy. Szczegóły dostępne są na stronie http://titanic.cojestgrane24.pl/ Wystawa kierowana jest dla osób dorosłych i dzieci w wieku szkolnym. Artykuł TITANIC -THE EXHIBITION pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM
Markowy smakUdka bez kości smażone z pieczarkami , pyszny obiad Udka bez skóry i kości ,to wyjątkowy rarytas . Mięso to doskonale nadaje się do smażenia , a już rewelacyjnie
Ogrodnik w podróżyFasolowe de volaille Pyszna , wegetariańska kopia klasycznego de volaille . Zamiast mięsa jest tu rozgnieciona kolorowa fasola , środek to klasyk czyli masło z czosnkiem i pietruszką Czy
Ogrodnik w podróżySmażone udka z patelni , prosty , pyszny obiad Czasami to co najprostsze i zapomniane , bywa najbardziej lubiane Tak jest z tym daniem . Smażone udka z patelni , to
Ogrodnik w podróżyPrażonki ziemniaczane z patelni z groszkiem Prażonki ziemniaczane z patelni to bardzo prościutkie i smaczne danie . Czasami robię je jako dodatek do mięsa lub serwuję latem
Ogrodnik w podróżySchabowe poduszki po flamandzku Pyszne poduszki schabowe , nadziewane podsmażanym farszem. Bardzo łatwe w przygotowaniu danie, a smakuje niemal każdemu . Nie jest to żadna klasyczna propozycja tylko
Ogrodnik w podróżyKalafior w chrupiącym cieście Kalafior jest pysznym warzywem , a już wyjątkowo smakowity w chrupiącym cieście . Jest to szybka potrawa , całkowicie wegetariańska , ale mięsnej części społeczność też
Ogrodnik w podróżyHuculskie placki z gulaszem Pyszne placki ziemniaczano- warzywne z gulaszem. Dzisiaj wstęp niezbyt rozbudowany , cóż nie zawsze mam wenę , a ostatnio przytępiają ją problemy . W każdym
Ogrodnik w podróży