To jedno z bardziej ulubionych dań mojej rodziny. Robię je regularnie od kilku lat. Zawsze wychodzi i wszystkim smakuje. Szczególnie miłośnikom drobiu pod różnymi postaciami
Simple DishMleko migdałowe błyskawiczne przygotowane z płatków migdałowych. Idealny przepis, gdy nagle potrzebujemy szklanki mleka roślinnego, a nie mamy czasu na nocne namaczanie całych migdałów, które potem
Moja DelicjaPrzepyszna domowa mielonka ze słoika - moje wspomnienie z dzieciństwa. Ze aromatycznym smalczykiem na górze i galaretką, w której można moczyć chleb i wyjadać prosto ze słoika
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieKolejna kulinarna wariacja z mielonym mięsem. Papryka oraz wędzony ser nadają kotlecikom wyrazistego smaku a ryż sprawia, że danie jest bardziej pożywne. Składniki 1/2 kg mielonego
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyKrokiety z mięsem zrobiłam gdy po obiedzie świątecznym pozostało mi pół indyka a nie miałam ochoty odgrzewać coś co już jedliśmy, tak więc postanowiłam przygotować krokiety
Magiczny GarnekTort robiłam na zamówienie w ostatniej chwili. Dekoracja miała być skromna za to bogate, owocowe wnętrze. Składniki Biszkopt 3 szt ( tortownica 24 cm ) 3x 3 jajka
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyMałe rogaliki z nadzieniem kokosowym przygotowałam, a z tego przepisu aż 64 szt. otrzymałam. Nie za słodkie, trochę kokosanki mi przypominają i pomimo takiej ilości szybko
Moniki SmakołykiTakie koktajle goszczą u mnie często. Na drugie śniadanie lub do kolacji. Uwielbiamy! Składniki dobieram według tego na co mam ochotę lub co posiadam :) szczególnie zimą
Kolorowy PrzepisownikSmaczne i aromatyczne kotleciki. Wystarczy podać do nich ulubioną sałatkę a najlepiej dwie. Mają delikatny smak, który z pewnością docenią dzieci. Składniki 1 szkl pęczaku 1
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyOstatnio serniki królują na blogu. Tym, którzy mają ich już dość obiecuję, że na razie to ostatni sernik, jaki w najbliższym czasie pojawi się na blogu
Z miłości do słodkościTe kilka grudniowych dni między Świętami a Nowym Rokiem to taki czas, kiedy zwykle wszystkie potrawy świąteczne już zjedliśmy, ale nie mamy (jeszcze)
Simple DishTo danie jest chyba klasykiem wśród dzieci, a przynajmniej moje pociechy je uwielbiają ;) Składniki na 4 porcje: z przepisu z bloga Filozofia Smaku 400 g mięsa
Moja Galeria Smaku32 rogale……. myślałam, że to dużo, ale…… były mniam i już nie mam L Moje rogale, żeby je zrobić, trochę czasu wymagają, ale za to
Moniki SmakołykiZ ciasta biszkoptowego mini babeczki przygotowałam, które następnie w roztopionej czekoladzie maczałam. Na wierzch posypałam kolorowymi cukiereczkami, by dzieci mogły się cieszyć słodkimi babeczkami. Te z
Moniki Smakołyki