Szukacie pomysłu na obiad, który pokochają dzieciaki i dorośli nie odmówią dokładki? A co powiecie na kotlety z siekanego fileta drobiowego? Te kotleciki posmakują zarówno małym
Obiad gotowynadliczbowej ilości toksyn, które pojawią się na skutek posiłków łączących węglowodany i białka. Podsumowując trzeba pamiętać, że to co nam nie szkodziło, nie koniecznie będzie również nie szkodliwe dla naszych dzieci. Spadek wartości odżywczych w produktach sięga od kilku do kilkudziesięciu procent. Na przestrzeni ostatnich kilku dekad. W bananach np. zostało tylko 5% witaminy B 6 (spadek
Dieta Rozdzielna i ZdrowieOdżywianie dziecka ma fundamentalny wpływ na jego okres dorastanie i dorosłe życie. Jednym z podstawowych składników jest mięso. Jeden z wielu elementów diety bogatych
Dieta Rozdzielna i ZdrowieJedno z moich ulubionych dań. Ulubionych do tego stopnia, że lata temu kupiłem sobie specjalną patelnie do naleśników i nauczyłem się je robić. 😆 Dziś nalesniki oczywiście
Dieta Rozdzielna i ZdrowieOd wczesnego ranka nie mogłam znaleźć sobie miejsca.... rosół delikatnie się gotował , chleb już wczoraj upiekłam... coś bym
Piekarz-Kucharz-GarkotłukDomowe masło czekoladowo-orzechowe Pozostając w temacie słodko-dziecięcym czas na domową
Piekarz-Kucharz-GarkotłukDomowe słodycze i ozdoby do ciast, tortów i deserów Karmelizowane cytrusy....... Mandarynki, pomarańcze czy cytryny nadają się doskonale. Do karmelizowania wybierajcie owoce organiczne
Piekarz-Kucharz-GarkotłukBułeczki jogurtowe to numer 1 w naszym domu. Przypominają maślane z dzieciństwa... od " Brzuski" - usteckiej
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPączki niesamowite. Kapryśne. Trochę trzeba zachodu, aby tak luźne ciasto uformować a następnie wyrośnięte przenieść i upiec. Nie wyszły idealne, no ale w końcu garkotłukowi
Piekarz-Kucharz-GarkotłukNazywam je najlepsze, bo jeszcze nigdy się nie zdarzyło aby mnie zawiodły. Zawsze się udają. Są puszyste, mięciutkie i pyszne, nawet na drugi dzień.
Piekarz-Kucharz-GarkotłukIdealne na śniadanie. Ciasto zróbcie wieczorem, a rano wystarczy 10 minut, aby cieszyć się pysznym śniadaniem. Obawiałam się trochę, czy aby dzieci nie wyczują, że
Piekarz-Kucharz-GarkotłukScones to nasza miłość od pierwszego kęsa. Pierwszy raz jedliśmy je w Rottingdean w malutkiej niepozornej kawiarence. Umiejscowiona była w malutkim domku-rozpadającym się domku, który
Piekarz-Kucharz-GarkotłukJeśli macie ochotę na inne niż zazwyczaj przygotowanie filetów czy polędwiczek z kurczaka, to polecam ten sposób. Mięso dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu, później grilowaniu i na końcu
Kuchnia z widokiem na ogródCieniutko rozbity kotlet cielęcy lub opcjonalnie drobiowy (wówczas będzie to kotlet a'la wiedeński) smażony w panierce na dużej ilości klarowanego masła. Soczysty w środku, chrupiący
cool and minty