Muffinki cytrynowe to moje najpyszniejsze muffinki, jakie robiłam. The best of the best 🙂 Mięciutkie, delikatne, rozpływające się w ustach i obłędnie cytrynowe. Robię je z podwójnej
Moja DelicjaZielony koktajl z gruszką, bananem, sokiem z pomarańczy, szpinakiem i jarmużem to mój pomysł na resztki w kuchni. Została mi bowiem odrobina jarmużu i szpinaku, a
Moja DelicjaPyszny i prosty koktajl truskawkowy na maślance bez cukru. Zamiast cukrem koktajl osładzam syropem z agawy. Szybki w przygotowaniu. Smoothie truskawkowe z maślanką, dobrze schłodzone jest
Moja DelicjaChrupiące polędwiczki z piersi kurczaka panierowane w świeżo tartym serze pecorino, wymieszanym z bułką tartą i świeżym tymiankiem. Jeśli nie macie świeżego tymianku lub nie przepadacie
Moja DelicjaSałatka ze szpinakiem, fetą, pomidorkami, borówkami i prażonym słonecznikiem z dodatkiem świeżych ziół to proste i szybkie danie, idealne na drugie śniadanie, lunch lub kolację. Prażony
Moja DelicjaChrupiące i szybkie w przygotowaniu koperty z ciasta francuskiego z borówkami i limonką , posypane cukrem pudrem. Podawane na ciepło lub na zimno. Idealny przepis w przypadku
Moja DelicjaSałatka z grillowanego sera Halloumi, grillowanych brzoskwiń ze szpinakiem i pomidorami . Ser Halloumi kroimy w plastry i grillujemy razem z kawałkami brzoskwiń polanymi miodem. Ja korzystam
Moja DelicjaRożki z ciasta francuskiego z borówkami i cytryną . Proste i szybkie w przygotowaniu. Najsmaczniejsze na cieście francuskim na maśle (a nie na tłuszczu palmowym). Jeśli macie
Moja DelicjaMiałam zrobić zwykłe ciasto z cukinią i orzechami bez miksera – taki prosty chlebek cukiniowy . Okazało się jednak, że w lodówce brakło i jajek, i mleka 🙂 Postanowiłam
Moja DelicjaSos z dojrzałych śliwek i świeżych żurawin z miodem i odrobiną soku z cytryny , idealny do dań z kaczką , ale również świetnie smakuje np. jako dodatek
Moja DelicjaRosół z kaczki najczęściej gotuje się z połowy tuszki (korpusu z szyją, jednym skrzydłem i nogą). Ponieważ ja nogi z kaczki potrzebuję do innych dań (do
Moja DelicjaSzarlotka z bezą na kruchym spodzie (bez proszku do pieczenia; z proszkiem to już jest ciasto półkruche) z dodatkiem pigwy to mój autorski przepis na..
Moja DelicjaDrożdżówka ze śliwkami zawsze kojarzy mi się z końcem lata i początkiem jesieni. Takie typowe ciasto na tą porę roku. Uwielbiam go. Lekkie, puszyste, a przy
Kuchnia z widokiem na ogródDzisiaj zachęcam do przygotowania miękkich placuszków. Do ciasta dodałam twaróg oraz świeże truskawki. Dzięki tym składników, placki po usmażeniu były lekko wilgotne. Uwaga: do ciasta nie
UgotowaćSezon na śliwki w pełni, zjadam je dosłownie kilogramami i korzystam póki są takie pyszne i świeże. Zjeść wszystkich nie dam rady, dlatego przygotowuję z
Cynamonowe szczęście