Praliny z daktyli i orzechów z nutą pomarańczy Czyli zdrowsza wersja tradycyjnych pralinek, które chyba każdy uwielbia. Te są naprawdę zdrowe, słodkie i sycące. Naprawdę dodają
Calzonella.comClafoutis to pyszny, francuski deser. Świeże owoce zapiekane w delikatnym cieście. Bardzo szybko się robi, wystarczy tylko wymieszać składniki ciasta i zalać nimi owoce. Nie potrzeba
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieW naszej kuchni zaczynają królować truskawki. Można z nich wyczarować pyszne desery lub dania obiadowe na słodko - u nas właśnie dzisiaj taki obiad. Ryż z dodatkiem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSmaczna propozycja na szybkie śniadanie, drugie śniadanie czy podwieczorek. Świetnie skomponuje się z jogurtem naturalnym lub serkiem homogenizowanym naturalnym. Ja i Zuzia uwielbiamy rodzynki, więc dodajemy
Anioszek w kuchniRazem z córeczką upiekłyśmy rano przepyszne ciasteczka z uwielbianym przez nas kremem kanapkowym czekoladowo-orzechowym..... Wyszły obłędne w smaku. Gdy były jeszcze ciepłe wprost rozpływały się
Smakołyki AsiŚwięta zawsze kojarzą się man ze słodkimi domowymi wypiekami. Ciasteczkami wykrawanymi z babcią,mamą, później z dziećmi...może kiedyś z wnukami ;) Ciasteczka te są naprawdę pyszne
Malinowe PocałunkiMięciutka, wilgotna “ Babka marmurkowa “, znana również pod nazwą “ Babka łaciata “. Jasna część babki aromatyzowana jest wanilią, a do ciemnej części dodawane jest kakao. Całość oblana polewą
Moja DelicjaCzas czytania: 2 min Panna cotta kokosowa z białą czekoladą i wanilią. Panna cotta, znaczy „gotowana śmietana” jest to klasyczny włoski deser. Zazwyczaj jest
SprawdzonaKuchnia.plDo tego przepisu zabierałam się dość długo. Pastę zdążyłam zrobić kilka i to nie tylko jako pastę z zielonego groszku. Letnia wersja to pasta z bobu
Figa S-makiemZapraszam was do wypróbowania surówki z buraków (jak sama nazwa mówi – surowych). W sezonie przednówkowym, ale oczywiście nie tylko, zajadamy się burakami. U nas cenione
Dorota Smakujekorzystam z mniejszych szklanych pojemników i małych plastikowych foremek do deserów – właśnie one są pokazane na zdjęciach. Foremki są bardzo wygodne, bo mamy już gotowe porcje i moje dzieci lubią wyjadać torcika owocowego bezpośrednio z pojemnika Poza tym, mini torciki świetnie prezentują się na stole i goście na pewno będą zachwyceni nie tylko ich wyglądem, ale także ich smakiem(...)agar w proszku. Mieszamy łyżką aż do rozpuszczenia agaru. Dosładzamy syropem z agawy do smaku. Następnie zagotowujemy, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez kilka minut aż zgęstnieje. Dla nas tak przygotowana warstwa owocowa jest wystarczająco słodka i dlatego nie używam w niej syropu z agawy. Poza tym, dodam nieskromnie , proporcje całego tortu tak dobrałam, żeby wszystkie trzy warstwy
Lamarida.plDzisiaj chciałabym podzielić się z Wami naszym ulubionym przepisem na jaglankę, którą cz ę sto przygotowuj ę w sezonie wiosenno-letnim, gdy za oknem słońce
La grande e la piccola cuocaPrzepyszne lody o smaku karaibskiego drinku. W naszej wersji oczywiście bez alkoholu :) Kokos i ananas to ostatnio moje ulubione połączenie smakowe. Uwielbiam ananasowca , ale te lody
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieKochani, ćwiczycie ? Uprawiacie sporty ? Jesteście aktywni fizycznie ? Jeśli nie - pora zacząć. Nawet niewielka ilość ruchu i wysiłku fizycznego sprawi, że poczujecie się zdecydowanie
kolorowotorcikowoPaszteciki z pieczarkami, to hit ostatnich tygodni. Przygotowane na szybko, bez szczególnych starań, tak naprawdę, żeby kupione pieczarki nie zalegały w lodówce;) Ku mojemu zdziwieniu zniknęły
Codziennik Kuchenny