fileta z indyka 1 mango 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula garść szpinaku kilka listków sałaty karbowanej 2 łyżeczki przyprawy curry Natur Vegeta 1 łyżeczka przyprawy do sałatek i dipów Natur Vegeta sól pieprz Sos: 150g jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 3 łyżki ketchupu 1 ząbek czosnku sól pieprz Wykonanie: 1. Filet z indyka umyć, osuszyć i pokroić w paski(...)piórka. Czerwoną paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i również pokroić w paski. Szpinak i sałatę poszarpać rękoma, przełożyć do miski, dodać paprykę i cebulę. Oprószyć przyprawą do sałatek i dipów, całość dokładnie wymieszać. 3. Sos: Jogurt naturalny, majonez, ketchup przełożyć do miseczki i dokładnie wymieszać. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i całość
Szalona Kuchnia Ewelinypietruszki, 1 ły ż eczka czarnuszki, 5 du ż ych kaparów, (kilka podsuszonych pomidorków wcze ś niej przygotowanych), sos: 2 płaskie ły ż eczki Vegety Natur do sałatek i dipów , 3 ły ż ki oliwy z oliwek, 1 ły ż ka octu z białego wina, do smaku. 2 ły ż ki wody. Przygotowanie: Pomidorki: Pomidorki myjemy, kroimy na połow(...)Pieczemy w 200°C ok. 20 min, pozostawiamy do całkowitego przestygni ę cia. Rolady kroimy na zimno, na grubsze plasterki po skosie. Sos: Vegeta Natur do sałatek i dipów, mieszamy z wod ą , oliw ą z oliwek, octem z białego wina, odstawiamy na kilka minut. Sałatka na 2 porcje: Na talerz nakładamy ś wie żą rukol ę , dodajemy pokrojon
Moniki SmakołykiŚwietny i szybki przepis na domowe smarowidło i nie tylko. Pasta z soczewicy i pomidorów to super pomysł na imprezową przekąskę. Sprawdzi się na kanapki oraz jako dip do warzyw pokrojonych w słupki. - pasta gotowa w 15 minut - super dip na przyjęcia - do smarowania na kanapki - również jako baza do zupy
AniaGotuje.plskrupułów nadużywam w kuchni? Pod natchnieniem czosnkowych supełków z knajpki stworzyłam ich moją domową wersję. Najsmaczniejsze są jeszcze cieplutkie aromatyczne zaraz po upieczeniu, najlepiej podane z jakimś dobrym dipem (polecam przepis na słodki sos chili lub dip czosnkowy ) . Mniam! ? ? To pyszna sycąca przekąska – idealna do piwa, na imprezę, na piknik lub nawet jako dodatek do barszczyku. Polecam!? Składniki
Kulinarne S.O.S.cool in the fridge for about 1 hour. 4. Prepare the toppings by melting the chocolate and butter in a water bath and adding the double cream. 5. Dip the top of the cake pop sticks and put it into the center of the cooled cake pop ball - chill in the fridge for 15 minutes. 6. Heat the topping gently(...)that it is smooth and more liquid. 7. Dip cake pops in chocolate glaze and garnish at your own discretion. 8. Put the ready cake pops into the glasses and put in the fridge so that the topping freezes. Enjoy
Kuchnia w Słońcu Skąpanafarmerski to świetny dodatek do frytek, nachosów, pizzy, a także wszelkiego rodzaju mięs. Równie dobrze komponuje się z surówkami i sałatkami. Z podanych niżej składników wychodzi 200 ml dipu. Sos ranczerski uwielbiamy tak bardzo jak sos czosnkowy , a może nawet bardziej? :) Nie powinien być on przechowywany w lodówce dłużej niż 24 godziny, ale spokojnie! Jest tak pyszny, że znika
Kulinarne Przebojewrzątkiem, zająć się poranną toaletą, a potem zmiksować słonecznik z dodatkami i gotowe Pyszne i tanie smarowidło nie tylko do chleba. Świetnie sprawdzi się również na imprezowym stole jako dip do chipsów lub warzyw. Polecam! Składniki: 1 szklanka surowych ziaren słonecznika 1 dojrzały pomidor (130-150 g) 5 suszonych pomidorów z oleju 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju (ja lubię(...)miksujemy. Doprawiamy solą do smaku i miksujemy na gładka masę. W razie potrzeby dodajemy wody aż do uzyskania preferowanej konsystencji. Pastę ze słonecznika podajemy jako smarowidło na kanapki albo dip do warzyw na imprezę. A smakuje wszystkim, łącznie z naszym Najmłodszym maluchem Smacznego! Artykuł Pasta ze słonecznika i pomidorów z dodatkiem curry pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plSałatka z jajkiem, delikatnym serem twarogowym, dojrzałymi pomidorami, ogórkami, chrupiącymi grzankami i mocno czosnkowym dipem czosnkowym. Składniki: (na 2 porcje) 3/4 opakowania mieszanki sałat, 2 jajka, gruby plaster sera twarogowego w kostce półtłustego, 1/2 ogórka małosolnego, 1/4 ogórka kiszonego, pomidor, 2 łyżki grzanek, 150 ml jogutu naturalnego, 3 małe ząbki czosnku, szczypta soli, 1/2 łyżeczki oregano, 1/2 łyżeczki majeranku(...)pomidory, ogórki, jajka, ser oraz grzanki (ja zrobiłam z kromki chleba - pokroiłam w kostkę i podgrzałam na suchej patelni, aż stały się lekko rumiane i chrupiące). Podajemy wraz z dipem czosnkowym
Lena Gotujechwilę przesmażamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Do miski przekładamy przestudzony szpinak, dodajemy grecki ser twarogowy, doprawiamy rozdrobnionym kuminem, solą i pieprzem. Dokładnie łączymy ze sobą składniki i odstawiamy. PRZYGOTOWANIE dipu jogurtowego do pierożków: Do miseczki przekładamy jogurt grecki. Dodajemy drobno starty czosnek i posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i ostawiamy. PRZYGOTOWANIE chrupiących pierożków: Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy nożem(...)pieczenia z odrobiną oliwy. Pierożki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200'C z funkcją termoobiegu przez 20-25 min. Na złoto-brązowy kolor. Upieczone pierożki serwujemy z wcześniej przygotowanym dipem jogurtowym. Smacznego. Dzisiejszy wpis zawierał lokowanie produktów sklepu internetowego kreta24.pl
kulinarnyJaznaną firmą kulinarną, która tworzy jedne z najbardziej innowacyjnych rozwiązań kuchennych, ułatwiających życie. Równocześnie zestaw wzbudza zaufanie i sprzyja kreatywności w kuchni, pomagając klientom przygotowywać sosy, pasty do smarowidła, dipy, smoothie i wiele innych. Rozdrabniacz Plus, znany z dużej prędkości (288 cięć nożem w mniej niż 15 sekund!), nie potrzebuje energii elektrycznej. Po prostu włóż do pojemnika składniki, nałóż pokrywkę(...)czekolady i masła oraz obierania czosnku. I przechowywania resztek w lodówce! Do zestawu „Rozdrabniaj i Mieszaj” dołączany jest wachlarz przepisów z inspirującymi pomysłami na sosy, napoje, pasty do smarowania, dipy i omlety, które możesz przygotować za pomocą tych dwóch produktów. Całość zapakowana jest w kolorowe pudełko na prezent. Specjalny kod QR na pudełku zabierze Cię na animowaną stronę internetową
Cztery Fajeryogranicza Was tylko fantazja i makro Pieczona rolada z cukinii smakuje doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno w formie śniadania, obiadu czy przystawki w towarzystwie różnego rodzaju dipów. Składniki – pieczona rolada z cukinii: 1300 g wydrążonej cukinii 200 g cebuli 1 duży ząbek czosnku 4 jajka 40 g mąki kokosowej sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo(...)farszu np z mięsa mielonego trzeba dobrać odpowiednia temperaturę. Gotową roladę lekko ostudzić a następnie pokroić. Smakuje doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno np z różnego rodzaju dipami jak czosnkowy, tzatziki, ziołowy czy pomidorowy. Smacznego! — BTW całości bez laktozy: 2385 g, 2733 kcal, B 101 g, T 220 g, W 83 g. W 100 g: 115 kcal
Ola la LCHFsłabość. Dodatkowo bardzo mi smakują w połączeniu z tymiankiem. Ta potrawa nie tylko jest bardzo smaczna, ale również zdrowa. To świetne urozmaicenie naszej diety. Lubię ją jeść z delikatnym dipem jogurtowym, ale bez niego też jest smaczna. SKŁADNIKI 1 kg buraków oliwa kilka gałązek tymianku 400 g piersi z kurczaka 10 liści buraków 300 g kaszy jęczmiennej 1,5 litra(...)dodać kaszę i wymieszać. W razie potrzeby doprawić. Na koniec do potrawy dodać buraki i delikatnie wymieszać. Ser feta pokroić w kostkę. Podawać z kilkoma kawałkami sera feta i dipem jogurtowym w osobnej miseczce
Passions hobbies lifeBaba ghanoush to popularne danie kuchni arabskiej. Podstawowymi składnikami są miąższ z bakłażana i pasta sezamowa tahini smakowicie doprawione. Idealna pasta do pieczywa albo pyszny dip do warzyw czy chipsów na imprezę. Polecam Składniki: 2 bakłażany średniej wielkości 1 ząbek czosnku 1 łyżka pasty sezamowej tahini 1 łyżka oleju 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu mielonego świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny(...)krojąc tortille do wrapów na kawałki (nasze ulubione są trójkąty ) i “smażymy” bez oleju na rozgrzanej patelni aż będą pięknie rumiane i chrupiące. Smacznego! Artykuł Baba ghanoush – pasta dip z bakłażana pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.pl