Wolicie tradycyjne potrawy czy tak jak ja eksperymentujecie w kuchni? Co powiecie na bezmięsne gołąbki z czerwonej kapusty faszerowane soczewicą i serem feta polane śmietanowym sosem
DietologNie wiem jak Wy, ale ja jak widzę pierogi i to nie ważne jakie mogę je jeść dosłownie garściami. Jestem pierogomaniaczką.😆 Będąc na redukcji staram się
Zdrowie i pysznie na talerzuPewnie się powtórzę, ale w sumie łatwo to także zauważyć na blogu, że bardzo lubię koktajle . Szybko się je robi, nie nudzą się, ponieważ zawsze można
Zdrowie na języku :PDzień dobry. Dzisiaj mam dla Was smoothie. Chodź nie mamy lata, ja chętnie przyrządzam sobie taki deser na drugie śniadanie.😋 No i przy okazji jest to
Zdrowie i pysznie na talerzuSałatka z rukoli o delikatnie ostrym orzechowym posmaku, pieczonej bulwy czerwonego buraka i lekko słonego sera feta. Całość skropiona olejem ostropestowym i posypana prażonymi ziarnami słonecznika
DietologTak jak pisałam wcześniej nie przepadam za karobem, jednak po tych plackach mogę napisać, że karob od dzisiaj zostanie moim częstym gościem. Sam proszek pachnie cudownie
Zdrowie na języku :PSKŁADNIKI 1 mały kalafior 2 jajka bazylia, oregano 1 płaska łyżeczka soli pieprz ************* 100 g startego sera żółtego 100 g salami 3 pieczarki 1 mała cebula
harrisaDużo się słyszy, że nie powinno się jeść na śniadanie albo kolacje owoców..nie wierzcie temu, bo to mit.😐 Bardziej chodzi o to, żeby nie były
Zdrowie i pysznie na talerzuExtrymalnie prosta sprawa i mega pyszna! Tak jak obiecałam wrzucam dzisiaj przepyszny przepis na budyń jaglany z karmelizowanymi bananami. Proste, pyszne i nadaje się nie tylko
SMYKWKUCHNIOkres zimowy jest świetną porą roku na gotowanie różnorodnych zup, dlatego u nas często się one pojawiają :) Zachęcamy do zrobienia zupy z czerwonej soczewicy ze szpinakiem
Kuchenne WariacjeSałatki z makaronem kojarzą się nam z kuchnią włoską. Bardzo łatwo je przygotować z dostępnych składników jakie mamy w domu. Sałatki z makaronem są sycące możemy
Kulinarne pyszności MolkiSą tu jacyś amatorzy łososia? To było pytanie retoryczne. Wiem, że są! Stąd dzisiaj nowy przepis na tą pyszną rybę. Pieczony łosoś w sosie teriyaki z
DietologRyby powinno się jeść, każdy to wie. Żeby tylko R miał do tego chęć. Nawet dorsz nie do końca Go przekonuje :) Próbuję na każdy możliwy sposób
Gotowanie z pasjąDziś przepis na pierś kurczaka, która w wersji fit wcale nie musi być suchym jak wiór kawałkiem (prze)gotowanego mięsa. Zamiast gotować w wodzie albo rozbijać
DietologChoć kawy nie piję już prawie rok to jej smak nadal pozostaje w moich ulubionych smakach. Mając do dyspozycji mleko z nasion siemienia lnianego o smaku
Zdrowie na języku :P