Idealna opcja dla wegetarian, jak i świetna odmiana dla mięsożerców. Kotleta można również wsadzić do bułki i wyjdą nam wege burgery. Ja moje zjadłam
CzarnawisienkaPrzepis na prostą, pyszną, zdrową sałatkę, którą możecie zapakować do pudełka i zjeść w pracy czy w szkole. Świetnie sprawdzi się również w roli przekąski imprezowej
Czekoladowa muffinkaJak wykorzystać resztki z obiadu ? Zrób omlet Przyszłam po pracy do domu, a tu pytanie co będzie na kolację ? Jak wykorzystać resztki z obiadu ? Jak to
Kuchnia na wzgórzuZupa szpinakowa z pieczonym łososiem na pewno posmakuje każdemu, kto ją skosztuje. Połączenie szpinaku i łososia nie zawodzi, w duecie to gwarancja wspaniałego smaku. Sama byłam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Świeże sałatki mogę jeść cały czas! Polecam przygotować sałatkę z soczewicy, kaszy jęczmiennej i miksu sałat. Rewelacja! Składniki: 50g suchej czerwonej soczewicy + 150ml wody 50g suchej
Truskawkowa FiestaZapiekanka brokułowa z ryżem i kurczakiem, to kolejny super przepis, na wykorzystanie brokuła. Już Wam wspominałam o tym, jak bardzo zdrowy jest brokuł ale do tego
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiPierogi z rybą? Też podchodziłam do tego dania dość sceptycznie, póki nie skosztowałam. Pyszne, delikatne, a dodatek sosu chrzanowego dopełnia wysublimowaną smakowo całość. Farsz na pierożki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pomysł na lekki i szybki do przygotowania obiad - dorsz zapiekany z cukinią oraz czerwoną cebulą wraz z dodatkiem przecieru pomidorowego. Całość posypałam pokrojoną, świeżą bazylią, która
UgotowaćTofu gości na moim stole coraz częściej. Coraz częściej "wariuje" z nim w kuchni. Przygotowałam smaczny, prosty i szybki posiłek. Składniki: 1 kostka (180g) tofu
Truskawkowa FiestaFasolka mung, zwana również złotą fasolką to jedna z najzdrowszych fasoli. Ma właściwości mocno oczyszczające. Posiada zdolności usuwania toksyn z organizmu. Jak wszystkie fasole jest bogatym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Czosnek niedźwiedzi, to roślina o wybitnych właściwościach prozdrowotnych. Ma zdolność oczyszczania organizmu, wzmacnia wątrobę, wspomaga usuwanie nikotyny i metali ciężkich. Pomaga zwalczyć wirusy, bakterie
Codziennik KuchennyLekki, szybki i bardzo smaczny deser dla miłośników kwaskowatego, orzeźwiającego rabarbaru. Smak rabarbaru i kolor podkreśla dodatek malin, no chyba, że upolujesz rabarbar malinowy, wtedy opuść
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: wątróbki z kurczaka 50 dag, mąka pszenna 3/4 szklanki, cebula 2 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, masło 1 łyżka, pomidory 2 sztuki, ogórek zielony 12
W Mojej Kuchni LubięTen przepis znalazłam przeglądając stare gazetki, które u mnie zajmują całą szafkę 😊 Moją uwagę zwrócił sos miętowy. Ponieważ na moim ogródku rośnie młodziutka mięta, niezwłocznie
Kulinarne przemyslenia