Moja pierwsza konfitura bez dodatku jakichkolwiek cukrów, środków żelujących, zagęszczających itp. Proces produkcji takiego dżemu nosi nazwę janginizacji. Janginizacja to duszenie owoców we własnym
Smaczne ZdroweMakaron ryżowy z indykiem, pak choi i sosem ostrygowym Uwielbiam dania, które mają w sobie pełnię azjatyckich smaków. Makaron ryżowy z indykiem, pak choi i sosem
Kuchnia na wzgórzuLemoniada z arbuza, czyli arbuzada to przepyszny napój na upalne dni. Arbuzada to zdecydowanie trafniejsze określenie, ponieważ lemoniada zazwyczaj kojarzy się ze słodkim ulepkiem. Arbuzada to
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Każdy, kto mnie zna to wie, że nie jestem wielbicielką zup 😁Jednak ostatnimi czasy byłam zmuszona do zmiany diety stałej na lekko płynną (kto ma założony
UgotowaćSkładniki: truskawki 50 dag, siemię lniane ziarna 3 łyżki, cukier trzcinowy 2 łyżki, mięta grejpfrutowa 4 listki, mięta pomarańczowa 4 listki, woda filtrowana 1 litr truskawki
W Mojej Kuchni LubięPo szpinakowym torciku (przepis tutaj ) przyszła kolej na roladę. Uwielbiam ten rodzaj ciasta, proste do przygotowania, świetnie się prezentuje i smakuje wyjątkowo. Dodatek szpinaku nie tylko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zdrowy koktajl z olejem lnianym. Pijąc koktajle w łatwy sposób można dostarczyć do organizmu wiele cennych substancji, a sam proces przygotowywania owocowego „napoju” należy
Słodkie okruszkiZapiekanka z bakłażanem, szpinakiem – pełnia smaku Ostatnio mój wzrok zatrzymał się na bakłażanie w trakcie zakupów i cóż było zrobić kupiłam bakłażana :) Zapiekanka z bakłażanem
Kuchnia na wzgórzuBardzo letnia zupa, kiełki zielonego groszku nadają bardzo charakterystycznego i orzeźwiającego posmaku. Wszystkim domownikom bardzo smakowała. Nawet małej Klarze, która od czasu do czasu postanawia nie
wysmienityTruskawki po raz kolejny, ale tym razem w cieście z wykorzystaniem fasoli! Składniki: 240g (1 puszka) opłukanej czerwonej fasoli 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 3 łyżki
Truskawkowa FiestaDania z woka to idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy dbają o linię, nie mają czasu na przesiadywanie w kuchni i cenią zdrowe jedzenie. Wok to zmyślna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym Co tu zrobić na obiad ? To odwieczne pytanie które pojawia się w mojej głowie. Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym
Kuchnia na wzgórzuDla fanów dawnego paprykarza szczecińskiego, piszę dawnego, bo obecny raczej niewiele ma z nim wspólnego. Kiedyś w pogoni dawnych smaków kupiłam puszkę takowego, ale
Smaczne ZdroweSajgonki z piekarnika to moja “odchudzona” wersja, tej azjatyckiej przystawki. Nie będziemy ich smażyć na głębokim oleju a do farszu nie dodamy makaronu ryżowego
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii