Makaron z... Pesto buraczanym! Co Wy na to? Ostatnio doszły mnie słuchy, że nie macie pomysłu na buraki więc niczym prawdziwa bohaterka z takim przepisem przychodzę
CzarnawisienkaZdaje sobie sprawę, że dla większości z Was pomidorowa kojarzy się tylko z dwoma dodatkami: makaronem lub ryżem 😁 Dzisiaj dziele się z Wami przepisem na błyskawiczną
UgotowaćWiosna tuż, tuż 😋 Czas ożywić dania wiosennymi dodatkami. Dzisiaj pomysł na wykorzystanie sałaty masłowej. Sałatę wymieszałam z sosem przygotowanym na bazie jogurtu greckiego i utartego żółtka
UgotowaćPomysł na szybki, słodki krem przygotowany z suszonych śliwek, gorzkiej czekolady i kakao/karobu. Idealna pasta do pieczywa, placuszków, gofrów lub naleśników. Warto dodać, że jest
UgotowaćGenialnie prosta i pyszna sałatka u mnie na śniadanie Genialnie prosta i pyszna sałatka. Bo tak tako rano jest, schodzisz do kuchni i myślisz co by
Kuchnia na wzgórzuBatoniki daktylowo-orzechowe to idealna przekąska dla wszystkich poszukujących zdrowych słodyczy. Proste składniki, niewiele pracy, bo przygotowanie batonów ogranicza się jedynie do wymieszania. Dobór składników możesz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dziś coś zdecydowanie fit, bez cukru, bez mąki, ale za to z masłem orzechowym i bananami jednym słowem deser idealny. Pyszny, prosty i do tego całkiem
Cynamonowe szczęścieOwsianka to świetny pomysł na dobry początek dnia. Jest pożywna, uczucie sytości pozostawia na wiele godzin. Dostarczy solidnej porcji błonnika, szeregu witamin i soli mineralnych. By
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bananowy chlebek w wersji fit to jedno z naszych ulubionych odkryć. Przepis jest bardzo prosty, co więcej do jego wykonania potrzebujemy zaledwie kilku składników. Jest to
Czynniki pierwszeJak ja uwielbiam kluski! Wszystkie pyzy, kopytka, gnocchi – mogłabym jeśc i jeść i nie robię tego tylko dlatego, że zwykle zjadam ich duzo za dużo
FlymetothespoonTradycyjne bliny są robione z mąki gryczanej i podawane z kawiorem albo łososiem. Ale kto powiedział, że wszystko trzeba robić tradycyjnie? Moje bliny kukurydziane z sałatką
FlymetothespoonOmlet - coś co za mną chodziło już kilka dobrych lat. Czasami kombinujemy z wymyślnymi składnikami/daniami, a zapominamy o najprostszych recepturach. Poniższy omlet przygotowałam na bazie
UgotowaćDzisiaj będzie kolejny, lekko zmodyfikowany przeze mnie chlebek w diecie bezpszennej. Oryginalny przepis pochodzi z książki dr Davisa „Kuchnia bez pszenicy 150 przepisów” i
Nie Bo PiekłoSkładniki: ryż ugotowany w zupie ogórkowej 5 szklanek, tarta bułka 3-4 szklanki, jajka 1 sztuka "L", olej rzepakowy - ile potrzeba jogurt naturalny 380 gram, sos
W Mojej Kuchni LubięByłam na kursie gotowania kuchni francuskiej i to jest jeden z przepisów które przygotowaliśmy. odbyło się to w Gdyni K5 Akademia Kulinarna. Było super, bardzo miła
Kuchnia Pokoleń