Przepis na : obiad
Szybki posiłek na słodko lub słono, jak kto woli. Przedstawiam pierogi leniwe, ale wcale nie dla leniwych! Składniki: 1 jajo 250g (kostka) twarogu np. chudego 1 szklanka mąki ryżowej (może być inna) 2 łyżki erytrytolu Sposób przygotowania: Do miski dodać kostkę twarogu, rozgnieść widelcem. Wbić jajo, dodać mąkę i erytrytol. Dokładnie wymieszać, a potem zagnieść. Na stolnicy posypaną mąką uformować wałek i kroić a'la kopytka. Wrzucić do wrzącej osolonej wody. Gotować na małym ogniu. Jeśli pierogi wypł... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...