Sezon późnych malin powoli już dobiega końca, a przynajmniej u mnie. Na szczęście zamroziłam sobie dwa duże pudełka moich ulubionych owoców, także mam nadzieję, że do
Zdrowie na języku :PPrzepis na kotlety mielone z mięsa i z białej kapusty. Zaskakująco smaczne i zdrowe, bo pieczone w piekarniku. Do tego kasza pęczak gotowana al dente i
DietologSpora ilość kaszy, którą otrzymałam od marki NaturAvena zmotywowała mnie w końcu do przygotowania chleba gryczanego, którego wypiek planowałam już od bardzo dawna. Chleb jest bardzo
Zdrowie na języku :PHistoria awokado sięga epoki Neolitu. Wykopaliska sugerują, że krajem pochodzenia tego cudownego owocu jest Meksyk. Ma gruszkowaty kształt, otoczone grubą skórką o zielonoczarnym zabarwieniu. W środku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Porcja dla 4 – 6 cio osobowej rodziny: Rustykalny i zarazem bardzo sycący przepis na obiad, albo kolację. Oczywiście bezglutenowo. Potrzebne nam będą: 1 cebulka
MODA NA BIOTa prosta surówka z czerwonej kapusty, to bardzo smaczny i zdrowy, dodatek do drugich dań. Jestem zwolenniczką szybkich w przygotowaniu, dodatków do potraw, więc nie bójcie
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiSałatka z fetą Niedanwo obiecałam wam że na moimim blogu pojawi się wiecej przepisów na zdrowe sałatki. Po cieszącym sie dużym zainteresowaniem z Waszej strony przepisie
Fit Food BrunetkiZdrowy zamiennik batoników. W tym deserze udało mi się przemycić sporą ilość owoców w formie galaretki. Uwielbiamy daktyle i masło z nerkowców. Razem tworzą taki pyszny
VioletoweKucharzenieKorzystaliście kiedyś z sauny? Finowie traktują je jako najlepszy sposób na pozbycie się problemów zdrowotnych, stresu czy zmęczenia. Warto wziąć z nich przykład i samemu przekonać
Słodkie okruszkiWspominałam chyba już niejednokrotnie, że tofu nie należy do moich ulubionych produktów, ze względu na jego specyficzny smak. Jednak przygotowując dania wegańskie lubię dodać sobie coś
Zdrowie na języku :PPrzepis na wegańskie chilli z batata i fasoli. Pomidorowa potrawka bez mięsa i nabiału, co prawda z odrobiną miodu (ale można go zastąpić syropem klonowym). Pyszna
DietologGranola bez pieczenia? Czemu nie? W kilka minut wyczarowałam chrupiący dodatek do jogurtu naturalnego. Szybko, smacznie i zdrowo! Jeśli zaglądacie do mnie regularnie, to dobrze wiecie
DietologDziś kolejna tarta warzywna, w której rolę główną grają sezonowe i kolorowe warzywa – cukinie, bakłażan i marchewki. Znowu jest trochę układania w ceramicznej formie, ale
Dietolog