Chrupiące tartaletki z cukinią baby (możecie zastąpić zwykłą, ale małą i wąską) i fasolką szparagową, to moja propozycja na letni lunch, obiad lub kolację. Indywidualne małe
Moja DelicjaPuszysty, kremowy, fit krem jaglany- to jedno z moich ulubionych śniadań od wielu lat. Lubię rankami jeść ciepłe śniadania, bez względu na porę roku. To
SMYKWKUCHNIOwocowe smoothie bowl to świetny pomysł na zdrowe śniadanie czy przekąska w ciągu dnia. Wystarczy zmiksować parę składników, ozdobić i gotowe. Tak przygotowany deser na pewno
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Placuszki orkiszowo-gryczane Dziś zapraszam na placuszki orkiszowo-gryczane . To świetny pomysł na zdrowy deser lub podwieczorek dla dzieci i nie tylko. Placuszki orkiszowo-gryczane
Lekcje w kuchniKto ch ę tny na kaw ę i ciacho? Dodam, ż e w plenerze. Mamy pi ękną pogodę. Kosz piknikowy spakowany . Jako ostatni przysmak l
Z Kuchni Do KuchniOdkryj przepis na kluseczki gnocchi. Pomysł na smaczny i szybki obiad. Lekki powiew włoskiej kuchni. Gnocchi doskonale pasują do każdego rodzaju sosów. Dziś będzie to przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Polska kuchnia nie należy do dietetycznych, więc kiedy nachodzi was ochota na zjedzenie np bigosu to polecam go zrobić w wersji zdecydowanie zdrowszej, bo dietetycznej z
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzepyszne i pełne zdrowia śniadanie. Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego warto zacząć dzień od porządnej dawki energii. Nic tak nie dodaje energii jak porządna
Z Kuchni Do KuchniMuffinki z dżemem Dziś zapraszam na puszyste muffinki z dżemem - fit (z dodatkiem zdrowej mąki i bez cukru ) albo w wersji tradycyjnej (słodkiej, z mąką pszenną
Lekcje w kuchniZacząć dzień od takich pyszności, to aż się buzia śmieje, nie mówiąc już o brzuchu. Uwielbiam takie kolorowe, pożywne śniadania. Lubicie owsiankę, czy macie traumę z
Moje Małe CzarowanieBardzo lubię mielone, ale jeszcze bardziej lubię kombinować i wymyślać nowe potrawy z mięsa mielonego Dziś polecam pyszne „gniazda” z nadzieniem z cukinii i
Smaki ArmineBaigan choka, czyli pieczony puree z bakłażana, jest dla Trynidadu i Togabo tym, czym Baba Ghanoush jest na Bliskim Wschodzie. Tradycyjnie wytwarza się go przez pieczenie
Moje Małe CzarowanieTen bochen upiekł się naprawdę pysznie, ma chrupiącą skórkę, mięciutki i sprężysty miąższ a podprażony len smakuje wybornie. Len dodatkowo dobrze działa na nasz układ pokarmowy
Moje Małe Czarowanie