Uwielbiam pizzę, naprawdę uwielbiam! A co może być lepszego niż przekąska o smaku pizzy? Chyba, że nic! Dlatego dziś mam dla Was pyszny przepis na zwijane
Kuchnia ŁukaszaMuffinki czekoladowe są dobre na każdą okazję:) Jednak tym razem chciałam je troszkę urozmaicić. W lodówce znalazł się biały ser i tak powstały babeczki z serową
Ania i Marcin gotująSmakowity obiad, ciepła kolacja, jak kto woli :) Potrawka z dodatkiem makaronu jest bardziej syta i skutecznie napełni głodne brzuchy. Polecam, póki są dostępne świeże warzywka.
Kuchnia w czekoladzieTo własnie jest popisowe danie mojego męża. Sam je dopracował do smaku idealnego i serwuje co jakiś czas w naszej kuchni. Składniki : 0,5 kg
Niezły MłynekDo czego używacie żurawiny? U mnie przeważa w wypiekach, sporadycznie w mięsie, a ostatnio spisała się rewelacyjnie w koktajlu. Pokombinujcie i Wy z nią, bo to
Kuchnia w czekoladzieCzerwona kapusta świetnie nadaje się na wszelkie surówki, więc i ja zdobyłam się na nowe dla mnie połączenie. Dodatek pomidorów suszonych wg mnie jest bardzo trafione
Kuchnia w czekoladzieDeserem zainspirowałam się podczas wizyty w meksykańskiej restauracji o nazwie „ chiquito „ . Skusiłam się na pieczonego banana z brownie i lodami waniliowymi. Muszę przyznać, że połączenie jest trafione. Ciepły banan, z roztopionym brownie, a do tego zimne lody waniliowe. Standardowo przepis zmodyfikowałam pod moje podniebienie. SKŁADNIKI : banany – 2 sztuki gorzka czekolada z wiórkami kokosowymi – 4 kostki biała czekolada – 4 kostki ciastka
kuchniabellissima.wordpress.comNigdy wcześniej nie jadłam mięsa w połączeniu z pomarańczami, więc musiałam spróbować. Troszkę się bałam co z tego wyjdzie i czy dzieci będą chciały jeść, ale
kuchnia doskiO jego właściwościach można by długo pisać. Zawiera w sobie mnóstwo kwasu octowego, może obniżyć poziom cukru we krwi, pomaga zrzucić zbędne kilogramy, zalecany także osobom
Kuchnia w czekoladzieMam dla Was kolejny wpis z serii porady, który przyda się, gdy nie macie ochoty na tradycyjny obiad, czyli zupę, a na drugie danie ziemniaki, mięso
Cooking Monstermojprzepisna.pl | Grahamki na podmłodzie wg. przepisu Piotra Kucharskiego Bułeczki sycące i pyszne, smakowały również mężowi, który jest fanem pszennego, jasnego pieczywa. Dobre nawet następnego dnia. Wymagają
moj przepis naSposób na pyszny obiad, choć muszę przyznać, że bardzo kaloryczny. Mięso mielone z makaronem zapiekane pod żółtym serem… Skusicie się ?:) 1 godzina składniki: 400 g mięsa
Ania i Marcin gotująrozgrzewania organizmu i wprawiania w błogi nastrój w chłodne, jesienne i zimowe wieczory, a do tego zostają po niej wspaniałe, alkoholizowane wiśnie, których można użyć jako dodatek do wielu deserów, od lodów po wymyślne ciasta. Przy tym wszystkim przygotowanie nalewki z wiśni jest naprawdę proste i każdy, również mniej doświadczony amator nalewek, może ją z powodzeniem wyprodukować:) Nalewkę nastawiam regularnie(...)się tak długo powstrzymać...:) Na zdrowie! Pozostałe wiśnie przekładamy do słoików, szczelnie zakręcamy (można zalać je wódką, choć nie jest to konieczne), można będzie je wykorzystać podczas przyrządzania pysznych deserów
Aromatyczne PodróżeLubię proste desery. A ten do takich należy. Inspiracją był przepis z tej strony, a autorka bloga opierała się na przepisie Julii Child. Cukier zastąpiłam ksylitolem, użyłam go znacznie mniej niż przewidywał przepis. Całkowicie pominęłam dosładzanie owoców. Mimo to, clafoutis wyszło wystarczająco słodkie. Najsmaczniejsze lekko ciepłe, ale i drugiego dnia nie było najgorsze. Polecam! składniki(...)wstawić do piekarnika na ok 5 - 10 minut, aż ciasto nieco stężeje Wyjąć naczynie i ułożyć na cieście śliwki w jednej warstwie, skórką do góry. Jeżeli lubimy bardzo słodkie desery lub nasze śliwki są kwaśne, możemy owoce jeszcze raz posypać cukrem (ksylitolem) - nie dodawałam. Polać pozostałym ciastem. Piec w środkowej półce piekarnika przez około godzinę - tak długo aż clafoutis
Stare Gary