Kuchnia Polska zdecydowanie powinna królować w naszych domach i na stołach. W ostatnią sobotę uświadamiał nam to sam Karol Okrasa, który wspólnie z gronem przyjaciół i
Niezły MłynekDzisiaj chciałbym Wam przedstawić pomysł na zdrową potrawę. Tarty na słodko są nam bardzo dobrze znane, jednak wytrawne są równie smaczne i nadają się na pełnowartościowy
Ania i Marcin gotująjest to najbardziej dietetyczny deser na świecie, to z pewnością ;) Ale od czasu do czasu warto skusić się na przyrządzenie takiej bomby kalorycznej. Ja przyrządziłam deser dla czekoladolubnych gości i to był strzał w dziesiątkę, polecam. Przepis pochodzi z książki „Moja kuchnia bez glutenu”—>KLIK. ciasto: 200 g mąki gryczanej jajko 15 g mielonych migdałów
Mienta blogSzoł 1 żech sie tak dzisiej drōgōm 2 i mie cojsik tak naszło, żeby na gibko 3 narychtować 4 taki deser ze bani. Kupiōł żech sie bania hokkaido, bo ôna je wyraźniyjszoł we smaku i nawet niy trza ji 5 ôbiyrać. Chwila i już mołcie co pomaszkycić 6 – no chyba, że niy lubicie bani. Co potrza? 250 g bani
Chop w kuchniTypowo jesienne ciasto, z niecodziennym dodatkiem - burakiem. Wilgotne długo zachowuje świeżości, i przede wszystkim bardzo smaczne. Składniki: (forma 24 x 24 cm) 5 jajek 1,5
RAROSSAWłoskich smaków nigdy dość, dlatego po Festiwalu Włoch wciąż powracam do kuchni słonecznej Italii. Tym sposobem odświeżyłam przepis na pyszną i szybką carbonarę - mniam! :) Spaghetti carbonara
Cooking MonsterMięso mielone daje wiele możliwości, więc postanowiłam z nim poeksperymentować i stworzyć te pyszne roladki przyprawione na sposób włoski, z mozzarellą w środku, owinięte chrupiącym boczkiem
Cooking MonsterCukinia to pyszne warzywo, które w ostatnich latach stało się bardzo modne w Polsce. Można z niej przyrządzić wiele potraw, idealnie pasuje do makaronu czy jako
Ania i Marcin gotująUwielbiam makaron z bazyliowym pesto. Idąc tym tropem postanowiłam zrobić własną wersję z pietruszki, która bujnie wyrosła w tym roku i jeszcze nie tak dawno zebrałam
Kuchnia w czekoladzieBardzo dobry pomysł na deser dla całej rodziny w upalny dzień. Nie robi się go długo, a jest naprawdę smaczny. Dodatkowo pyszne truskawki, mniam! -TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: 30-60 min Ciasto francuskie z truskawkami MASA 250 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 opakowania śmietan fix DODATKOWO 15 dag truskawek 1 opakowanie ciasta francuskiego POLEWA
Gotuję Testujęzbliżających się urodzinach jednego z najmłodszych dzieci w naszej rodzinie, na których miało być zaproszonych 15 dzieci i tyle właśnie przyszło. Podczas imprezy każde dziecko otrzymało pyszny deser z mleczną kanapką i było nią zachwycone. Kanapki zostały zjedzone bardzo szybko, niektórzy także prosili o dokładki. Ponadto pozostałe mleczne kanapki otrzymali starsi mieszkańcy naszego domu, którzy także wyrazili pozytywną(...)Pyszny krem jaki jest wewnątrz biszkopta smakował każdemu, niektóre opinie jakie słyszeliśmy: - Pyszny i delikatny biszkopcik - Bardzo smaczny krem - Idealny posiłek na drugie śniadanie - Bardzo dobry deser, który można podawać każdemu, od małego do dużego Z naszej strony bardzo serdecznie możemy polecić ten produkt. Smakował całej rodzinie a dzieci były nim zachwycone. Dziękujemy TRND i MONTE Zott
Gotuję Testujęjestem mieszkanką województwa małopolskiego, a zarazem powiatu wadowickiego i mam do papieskiego miasta 10 minut drogi nie mogłam nie jeść i nie zrobić kiedykolwiek w życiu KREMÓWKI. Ten deser jest słodki, pyszny i lekki. Na pewno zasmakuje każdemu. Polecam spróbować. Jest prosta i szybka
Gotuję TestujęKolorowe, pyszne i bardzo proste. Dziś pomysł na znakomite muffinki, które z pewnością Wam zasmakują. Lato idzie, więc trzeba przygotowywać pyszne desery, które to lato przypominają. I takie właśnie ona są. BARDZO KOLOROWE!!! Na pewno zasmakują całej rodzinie, a zwłaszcza dzieciom. Polecam spróbować
Gotuję Testujęsobą na wynos. Jeśli chodzi o otręby są niewyczuwalne. Posiłek, prosty, szybki i smaczny, a do tego pełen witamin i błonnika. Świetnie się sprawdzi jako samodzielny posiłek lub deser. Choć jako deser to porcja dla dwojga
Dieta moja pasjaryż z jabłkami i to z dużą dawką cynamonu. Ale dlaczego nie zrobić odwrotnie, tzn jabłek z ryżem? Postanowiłam zaszaleć i spróbować takiej wariacji. Jak widać na załączonym obrazie, deser wygląda całkiem nieźle. Przy tym jest smaczny, zdrowy i pożywny. Nie dałam tradycyjnie cynamony, ale skórkę z pomarańczy i sok. szklanka ugotowanego ryżu ( u mnie jaśminowy) 4 twarde jabłka(...)posypujemy orzechami. Piekarnik podkręcamy do 200 stopni i podpiekamy aż się góra ładnie zarumieni. Podajemy po lekkim ostudzeniu. I tym sposobem mamy smaczny, lekki, aromatyczny i zdrowy deser, a nawet mały posiłek
Dieta moja pasja