desery - 58579 przepisów (strona:1814/3906)

Lody bananowo-migdałowe + recenzja Primavika 163

Post zacznę od smacznej, żeby nie powiedzieć PYSZNEJ recenzji ;) pod mój "nóż" trafiło masło migdałowe firmy Primavika Najpierw podstawowe informacje :) Składniki: migdały prażone 99%, sól

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Placek pełen botwinki i koziego sera 160

używam extra virgin. Na ciasto wylewamy nadzienie, układamy na wierzchu odłożone wcześniej łodyżki botwinki, a na nie plastry sera. Pieczemy ok. 30-40 minut na złoty kolor. A jako deser proponuję koktajl truskawkowo-miętowy

Spektrum Smaku
Placek z cukinii pełen jogurtowo-czosnkowego sosu 178

związku z tym, że to mój ostatni tydzień w rodzinnym domu - razem z mamą sporo rozrabiamy i tym razem pozwoliłyśmy sobie na słodką chwilę! :)) A oto i ona - Lodowy Deser! :) Co potrzeba? Kieliszek do wody :D, waniliowe lody GRYCAN'a oraz odrobina syropu malinowego i listek mięty. Ta da! MOJA WIELKA PROŚBA! :) Kochani, jeśli podoba Wam się mój blog, zaglądacie

Spektrum Smaku
Waniliowe placuszki z truskawkami 193

lekkie i delikatne w smaku placuszki nadają się idealnie na śniadanie, deser, podwieczorek czy też kolację :) Świetnie smakują również z brzoskwiniami lub bananami zatopionymi w cieście. Ciasto równie dobrze sprawdza się w roli naleśników :) Składniki:  (2-3 porcje) 200g mąki 50g płatków migdałowych 1 jajko 150ml mleka 0,5% 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50g słodziku w proszku

Spektrum Smaku
Ciasto z kaszą manną, borówkami i truskawkami w galaretce 312

Skoro mąż wprowadził zapas włączania piekarnika podczas upałów, przygotowałam deser bez użycia tego urządzenia. Ze smakowitymi borówkami, truuskawkami i mleczną masą z gotowanej kaszy na spodzie z pełnoziarnistych ciastek kakaowych. Spód: 250 g pełnoziarnistych ciastek kakaowych ok. 100 g masła Masa z kaszy: 1,5 szklanki błyskawicznej kaszy manny Kupiec 3 i 1/2 szklanki mleka 100 g masła

Czerwień i błękit
Recenzja książki: Mamma Mia. Domowa kuchnia włoska – Frank Bordoni 153

historię i kulturę kraju. Całość podzielona jest na kilka rozdziałów: przystawki i przekąski (antipasti), pierwsze dania (primi piatti), dania główne i dodatki (secondi piatti e contorni) oraz desery (dolci). Na początku każdego rozdziału zobaczymy małe wyjaśnienie co znaczy np. antipasti i co dokładnie zawiera.  Do tego zdjęcia z albumu rodzinnego przeplatające się z estetycznymi zdjęciami potraw, a to wszystko

noteskulinarnyfiga
Naleśniki z serem i brzoskwiniami 178

blenduję delikatnie, aby zostały w całości kawałeczki owoców.  Z gotowego ciasta smażę cieniutkie naleśniki, smaruje nadzieniem i składam. Można przed podaniem oprószyć cukrem z wanilią.  A na deser polecam WIELKIE LODY :) KLIK Zajrzyjcie do gazetki, od dzisiaj super ceny, za super produkty

Takie tam pichcenie
Sos malinowy 149

już w ogrodzie wysyp malin, więc jakos trzeba je zagospodarować. W pierwszej kolejności sos malinowy, który jest świetnym dodatkiem do lodów, ciast i deserów. Składniki: 300 g malin 1/4 szkl wody 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki cukru 1 płaska łyżka żelfix 3:1 Przygotowanie: Maliny wsypać do garnka, wlać wodę, sok z cytryny i wsypać cukier. Doprowadzić

Ala piecze i gotuje
Mega prosty kolorowy sernik na zimno 1458

masę malinową, potem znów na środek masę brzoskwiniową, kolejno wiśniową, a na sam koniec masę cytrynową. Wstawić sernik do lodówki, by masa całkowicie stężała. PS. Jeśli lubicie bardziej słodkie desery, to polecam dodać do sernika 1-2 łyżki cukru pudru. Smacznego! The post Mega prosty kolorowy sernik na zimno appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Bułeczki drożdżowe! 180

PIECZEMY! Bułeczki drożdżowe z porzeczką czerwoną i lukrem! Sezon na porzeczkę w pełni, na ryneczkach, czerwone kiście wysypują się z łubianek, żal by było nie skorzystać

SMYKWKUCHNI
Naleśniki a'la Gundel 180

Naleśniki tak podane to pyszny deser rodem z Węgier a inspiracją były naleśniki podane przez Kubę Kuronia w którymś wydaniu MSŻ. Podpatrzyłam i ja zrobiłam. Polecam i życzę smacznego. Naleśniki a'la Gundel. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Biszkopt z jagodami i galaretką – Smerfuś 463

Dzisiaj będzie bardzo niebiesko i jagodowo. Ciasto „Smerfuś” – czyli biszkopt z kremem śmietanowym z galaretką i jagodami, oczywiście użyłam niebieskiej, jagodowej galaretki. Deser nie za słodki, ciekawie wygląda i powinien spodobać się dzieciom. Z przepisu otrzymamy sporą blaszkę 25x35cm, więc powinno coś jeszcze zostać na drugi dzień. Polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „Najlepsze ciasta”).   Porcelana ze sklepu Maxwell

Mała Cukierenka
Dwukolorowy pudding z kaszy manny - malina i czarna porzeczka :) 151

Deser, a może śniadanie? Wszystko jedno! W każdym przypadku smakuje wyśmienicie, syci i zadowala kubki smakowe na słodkie smaki. Słodycz stewii połączona z kwaskowatymi owocami świetnie ze sobą współgrają. Pudding jest zimny, dzięki czemu idealnie nadaję się na gorące dni, których mamy już coraz więcej :) Składniki: 200 ml mleka 150 ml wody 40 g kaszy manny stewia do smaku

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania