Miłosne wspomnienia i szczypta kobiecości 232dobrać takie afrodyzjaki, które są łatwo dostępne i dają wiele możliwości. Tradycyjnie, jak przy wszystkich warsztatach, menu było bezmięsne, a tym razem także niemal bezglutenowe (nie licząc jednego z deserów). Przygotowaliśmy w sumie dziewięć dań, które zebrane razem mogą tworzyć menu długiej, romantycznej kolacji, ale także wyjęte z menu z powodzeniem będą wykorzystane przy innych okazjach. Jak zawsze
KUCHARNIA
Inspiracje - Akademia Smaku Siemens. Wygraj zaproszenie na czekoladowe warsztaty. 279poniżej (pod fotorelacją). 4 kwietnia o godz. 12.00 w Centrum Domowych Inspiracji w Warszawie, Akademia Smaku Siemens organizuje kolejne spotkanie, które cudownie kuszącym tematem będzie ... CZEKOLADA! Warsztaty pod nazwą "Desery czekolada: Potęga słodyczy" poprowadzi Krzysztof Kopciński , szef cukierni w restauracji Sowa & Przyjaciele. Krzysztof pracował m.in. w warszawskiej restauracji „Tamka 43” oraz Klubie Polskiej Rady Biznesu
KUCHARNIA
Sycylijskie klimaty per l'amore della pasta. Penne ze szparagami i mascarpone 216Marietta . Pod okiem Andrea przygotowaliśmy spaghetti z polędwicą cielęcą, świeżymi pomidorami i bazylią oraz penne w sosie szparagowym (mój faworyt - przepis poniżej). Oczywiście nie mogło się obyć bez deseru, którym był krem na bazie mascarpone z owocami leśnymi. Andrea nie tylko opowiadał ciekawie o kuchni sycylijskiej i zdradził kilka przydatnych rad związanych z przygotowywaniem dań na bazie makaronu
KUCHARNIA
Figi, cytryna, rozmaryn. Panna tarta i dojrzały typ. 224lśniąc w wieczornym słońcu, gdy wgryzam się w owoc. W kuchni obieram figi i kroję je na pół...."* ... i gdybym mieszkała w miasteczku długowieczności*, pewnie zjadałabym figi na deser przez cały październik. Dojrzała jesień smakuje tam figami, winogronami i truskawkami. ... gdybym mogła zatrzymałabym złocisty październik na dłużej. Ma smak dojrzały, bogaty, tryska słodyczą. Lubię ten typ, który
KUCHARNIA
Paryskie smaki - recenzja i konkurs. 223niedorzecznie, ale w tym przewodniku można się po prostu zatracić. I wcale nie chcieć wracać z paryskich uliczek, fromagerie, brasserie , sklepów, targów i najsmaczniejszych restauracyjnych adresów. W dodatku na deser dostajemy całkiem sporo przepisów na najlepsze paryskie dania. Czego chcieć więcej? Tylko jednej rzeczy - biletu do Paryża! Oczywiście z "Paryskimi smakami" w torebce. Biletu do Paryża Wam nie podaruję
KUCHARNIA
Daylicooking poza kuchnią 169więcej wizualnie tyle samo marchewki, co jabłek :) Jabłek przed starciem nie obieram ze skóry, lecz tylko wycinam gniazda nasienne. Soku nie dosładzam. Wytłoki z sokowirówki najczęściej zjadamy na deser polane naturalnym jogurtem i odrobiną miodu lub piekę z nich ciasto :) Dziękuję Wam wszystkim, że jesteście. Tak po prostu jesteście
Codzienna kuchnia niecodzienna
Koktajl malinowy 242mleko roślinne, to z myślą, że je wykorzystam do owocowych koktajli. Moja zamrażarka pęka w szwach od mrożonych owoców: truskawek, malin, borówek i jeżyn. Owoce mrożę właśnie do domowych deserów i koktajli. Na pierwszy rzut poszedł owsiany Koktajl malinowy , który jest pyszny, zdrowy, bez dodatku cukru i innych dodatków. Aby go przygotować wystarczy 250 ml domowego mleka owsianego wlać
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SOKI KGH Z GRANATU I PIGWY 196trawieniem, wspomaga leczenie anginy, szkorbut. Świeże owoce zalecane są przy przeziębieniach, zwłaszcza przy gorączce. Sok smakuje tak samo dobrze jak wygląda. Lubie granata jako dodatek do ciast, deserów czy sałatek. Wiem ze teraz w moim domu napewno będzie gościł tez ten sok, który jak sami widzicie ma wiele właściwości zdrowotnych. *Pigwa Pigwa to przede wszystkim świetne źródło witaminy
Z Majeczką w kuchni
golden syrup 170przepis na czesty skladnik wielu wypieków i deserów, trudno dostepny m.in. w Polsce. Jest idealny. Kolor, konsystencja i przejrzystosc jak oryginalnego - moze Wam przypominac plynny miód; smak delikatnie mniej cytrynowy, ale to mozna 'podrasowac' ;). Warto zrobic, zobaczycie, jak czesto Wam sie przyda. Skladniki: * 200 g cukru * 50 g wody W wiekszym garnuszku zagotowac cukier z woda, na sredniej mocy. Gotowac
w mojej kuchni
Syrop ,sok lawendowy 207odmiany dziś syrop lawendowy z miętą będący dobrą bazą do deserów i herbaty. Poprawia samopoczucie. i nadaje świeży, pachnący aromat.. SKŁADNIKI
w mojej kuchni
FILET W WARZYWACH I KASZA JAGLANA 231teksturze i trwałości, a kruche ciastka na chrupkości. Inulinę możemy również dodać do wszelkiego rodzaju produktów mlecznych - w tym mleka sojowego - jak jogurt, kefir czy zsiadłe mleko. Także do deserów, takich jak budyń, kisiel, galaretka czy kogiel-mogiel... To dlatego, że gotowana z wodą inulina zyskuje postać galaretki, a także gładkość i smarowność, dzięki czemu może częściowo zastąpić różne skrobie
w mojej kuchni
CIASTECZKA BUDYNIOWE / STEMPELKI 394Niezwykle kruch e , niesamowicie delikatne , mecha chrupiące i rozpływające się w ustach … Wiem wiem cieknie ślinka już na samą myśl – i o to właśnie
Ostra na Słodko
Szybki deser z truskawkami 243Z serii najprostsze pomysły są najlepsze... truskawki 20 dag 200 ml śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru dowolne dekoracje Truskawki myjemy i kroimy
Humanistka w kuchni
Dietetyczne ptasie mleczko 5835Przepis bierze udział w akcji Domowy wyrób. 1,5 litra mleka żelatyna na 2 litry płynu 15 tabletek słodzika 2 krople olejku
Humanistka w kuchni
Lody porzeczkowe 199Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Humanistka w kuchni