desery - 58579 przepisów (strona:1501/3906)

Tort Bezowy z Czarną Porzeczką PAVLOVA 249

czarną porzeczką. Tort wygląda obłędnie :), goście nie mogli się napatrzeć. Zniknął u mnie błyskawicznie, na szczęście mam spory zapas porzeczki w zamrażalniku. Tort należy przekładać śmietaną w dniu serwowania deseru, najlepiej przed samym podaniem. Polecam, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort Bezowy z Czarną Porzeczką PAVLOVA Składniki: Beza: 8 białek

Mała Cukierenka
Wegańskie, zdrowe batoniki 279

Są to batoniki bez cukru, bez nabiały i bez glutenu. Robi się je w bardzo prosty sposób. Właśnie wypróbowałam na moim synku i jego koledze powiedzieli

Smaki Przyprawy i Kolory
Pieczony kalafior – kalafior inaczej 265

stopniach. 10 min przed końcem pieczenia posypujemy parmezanem 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/pieczony-kalafior-kalafior-inaczej/ MieszamWGarnku Artykuł Pieczony kalafior – kalafior inaczej pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Syrop z pigwy - gęstry. 162

Słoiki szczelnie zamknij i pasteryzuj przez 5-10 minut. Przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu.    T akie owoce z syropu doskonale nadają się do przygotowania galaretek, różnych deserów, można też dodać je do jabłek przeznaczonych do szarlotek. Są również dobrym dodatkiem do mas, kremów i nadzienia do ciasteczek. Syrop ten możemy także dodawać do herbaty zamiast cytryny

Przepisy i porady kulinarne
drożdżowe z kruszonką 185

drożdżowe ciasto z kruszonką. Jemy je samo albo z łyżeczką konfitury lub masła, dzieciaki z kremem czekoladowym. Z podanej porcji wyszła duża blaszka wysokiej drożdżówki więc starczyło i na deser i na śniadanie. Na drugi dzień smakowała jeszcze lepiej. Pod kruszonką posmarowałam warstwą marmolady truskawkowej, która nadała trochę ciekawszego smaku. Ciasto jak u babci.   *blaszka 25*34 cm Składniki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciastka z AMARANTUSEM I KREMEM CZEKOLADOWYM (bez mąki, bez cukru, wegańskie, bezglutenowe) 249

Lubisz ciastka pod każdą postacią? Na pewno spodoba Ci się ich dzisiejsza odsłona. Przygotowałam przepis na pyszne, szybkie i zdrowe ciasteczka bez dodatku mąki i cukru

Via Gusto
Ciasto czekoladowe z gruszką 151

obok Frania, zasnęła w minutę. Przyglądam się z uśmiechem na twarzy. Kocham takie widoki! Jak dobrze być mamą! Biegnę z ogromnym uśmiechem do kuchni przygotować dla dzieci pyszny deser, uwielbiam poranne wypieki. Składniki na ciasto 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego lub ekstraktu 3 łyżki kakao ¾ szklanki mleka 1 jajko

Kurnikowo
Ciasto z szpinakiem 160

Deser   #ciasto   Szpinakowo Bananowo Kokosowo Ciasto   -1 szklanka mąki zytniej   -4 łyżki poszatkowanego drobno szpinaku - 2 jajka   -1/2 szklanki oleju rzepakowego extra virgin   - 1 łyżeczka eko proszku do pieczenia   Krem   - 3 banany   - 400g serka Mój Ulubiony   - 2 łyżki mąki kokosowej   Do nasaczenia   - sok wycisniety z jednej mandarynki

Szkrab Je Sam
Gruszki w syropie 198

Dodatek do deserów i nie tylko ... Składniki: 3 duże gruszki, ok 450-500 ml wody 150 g cukru, łyżka soku z cutryny, szczypta cynamonu, 2 średniej wielkości laski cynamonu, kilka goździków Przygotowanie: Gruszki obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestki. Wkładamy do rondelka, zasypujemy cukrem, dodajemy sok z cytryny, cynamon i goździki. Gotujemy ok 15minut pod przykryciem, następnie bez przykrycia

Lena Gotuje
Strucla dyniowa z prażonymi jabłkami 190

Dynia to królowa jesieni, z której możemy przygotować pyszne dania na wytrawnie i nie tylko...jest również doskonałym dodatkiem do deserów i wypieków. W moim domu preferuje dynie w słodkich odsłonach i często dodaje ją do wypieku ciast drożdżowych.  Sezon na dynie trwa w dalszym ciągu, więc dzisiaj zapraszam na pyszną dyniową strucle nadzianą prażonymi jabłkami z cynamonem

kulinarne odsłony pati
Pieczony bakłażan 212

substancji, które mają korzystny wpływ na zdrowie człowieka http://bonavita.pl/antyoksydanty-wystepuja-w-zywnosci-i-kosmetykach-ale-jaka-pelnia-role Bakłażan daje nam bardzo dużo możliwości kulinarnych. Tak na prawdę to możemy z niego przyrządzić wszystko, oczywiście oprócz deserów. Możemy go upiec i potem wykorzystać do różnego rodzaju past czy smarowideł. Możemy go usmażyć, ugotować czy też udusić. Możemy go też zamknąć w słoiku. Na blogu znajdziecie garść inspiracji

Kulinarne przygody Gatity
Naleśniki zasmażane ze szpinakiem, mięsem i serem pleśniowym 218

Naleśniki jak wiecie dają mnóstwo możliwości komponowania posiłków. Pyszne będą na słodko, na śniadanie czy deser, znakomite są również jako krokiety czy naleśniki z ostrym farszem. Zapraszam zajrzeć pod etykietę naleśniki po różne inspiracje. Dziś z farszem ze szpinaku, pyszne obiadowe danie. Polecam gorąco, nam smakowało bardzo. Naleśniki zasmażane ze szpinakiem, mięsem i serem pleśniowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Śliwkowy pudding 2.0, Hindi 176

ciekawie udekorowane. Rezerwacje wymagane. Gorąco polecam. Ja na pewno tu jeszcze wrócę. Jest mnóstwo dań do spróbowania, no i koniecznie indyjska kawa, ponoć bardzo aromatyczna i smaczna, a na deser gulabjamun lub mango kulfi :). Plum pudding 2.0 You’ll make the pudding following this recipe . I fried plums in butter (but you can also use coconut oil like in this

Qlinarnie i Qlinarnie
Kawowy pudding z kokosową śmietanką i chia (VEGAN) 168

prawdziwie zdrowej i pysznej słodyczy. Ciemna warstwa, którą widzicie na załączonych zdjęciach, kryje w sobie masę cudownych składników idealnie łącząc się z delikatną warstwą śmietankowego kokosu i nasion chia. Deser bardzo prosty w przygotowaniu, a po spędzeniu dodatkowych kilkunastu minut w lodówce znacznie zyskuje na smaku.  Nie mogę przy okazji nie wspomnieć o konkursie kulinarnym, w którym biorę udział

Kuchnia Ellie
Pasztet z dyni 213

obierać ze skóry. Dynie pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Po wystudzeniu miksujemy na gładką masę. Tak przygotowana dynię można wykorzystać do pasztetów, past, sosów i deserów. Po upieczeniu można ją przechowywać 3 dni w lodówce. po tym czasie dynia fermentuje. Najlepiej taką masę zamrozić. Cebulę i por siekamy i podsmażamy na maśle. Pod koniec smażenia dodajemy

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania