desery - 58579 przepisów (strona:1441/3906)

Kremowy serniczek na zimno z malinami :) 202

wyczuwalnym akcentem kokosowym i idealną słodyczą. Spód to z kolei proste, ale zarazem bardzo udane połączenie daktyli i amarantusa ekspandowanego . Całość dobrze razem współgra i tworzy smaczny pomysł na deser.  Spód: 100 g daktyli (Look Food) 20 g amarantusa ekspandowanego (Look Food) Masa serowa: 100 g serka mascarpone  100 g twarogu półtłustego  50 g musu kokosowego (Look

Zdrowie na języku :P
NAJPROSTRZA KRUCHA SZARLOTKA 169

lubi szarlotki :) ? pytanie retoryczne? nie , nie są tacy którzy nie przepadają za tym deserem . Ja osobiście uwielbiam szarlotkę , można ją robić na tyle sposobów , że chyba nigdy mi się nie znudzi.  W ten kolejny upalny , tym razem sierpniowy piątek , zapraszam na szarlotkę , która wyjdzie każdemu , nawet początkującemu cukiernikowi :)  Szarlotka na kruchym spodzie z musem z jabłek ( ja dałam

Gotowanie Patki
Serowy makaron z pieczarkami i szpinakiem 134

Propozycja deseru na ten piątkowy dzień już była , teraz pora na Obiad:) Dziś polecam , bardzo szybki w prygotowaniu Makaron z serem na jogurcie z pieczarkami , szpinakiem i cebulką.  Smakuje rewelacyjnie a co najważniejsze nie będziemy musieli stać przy "garkach" za długo w taki upał :) Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie

Gotowanie Patki
Lody pistacjowe 142

Przybywamy na pomoc utrapionym z powodu upałów! Oto nasza kolejna propozycja na orzeźwiający deser. Jako fanki pistacji jesteśmy zachwycone. Mamy nadzieję, że Wy też będziecie. Składniki na ok. 1,5 l Baza 400 ml śmietanki 30% 5 żółtek 3 białka 160 g drobnego cukru Pasta pistacjowe 1,5 szklanki (ok. 200 g) obranych pistacji 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki przegotowanej

Pyszny Duet
Jogurtowiec z brzoskwiniami na kruchym spodzie, który udaje sernik 235

Dawno nie było u mnie ciasta. Ostatnio tylko same przetwory do słoiczków. Zbliża się weekend i jak to może być bez słodkiego deseru? Miałam znów szczęście, że zostałam obdarowana sporą ilością brzoskwiń z własnego ogrodu. Najpierw zajadaliśmy się tymi wspaniałymi owocami, ale postanowiłam też część przeznaczyć do wypieku ciasta.     Co by tu upiec? Czy coś co już znamy

Kuchnia u Krysi
Tarta z borówkami i kremem 160

Dziś propozycja na deser. Tarta z borówkami i kremem będzie wprost idealna na nadchodzący weekend Przepis to kombinacja dwóch przepisów, które znalazłam w internecie. Krem jest po prostu genialny. Za pierwszym razem, kiedy go przygotowałam był trochę za rzadki (prawdopodobnie było to wina mascarpone), jednakże już za drugim był idealny. Jeśli nie chcecie piec kruchego ciasta, jako spód śmiało możecie

PatiGotuje
Czekoladowa chmura z truskawkami 158

Ubijać mikserem na sztywną, gęstą oraz puszystą masę, przez ok. 2 minuty. Pod koniec wmiksować w krem śmietan-fix jeśli go używamy (przedłuża trwałość kremu, warto go dodać gdy deser będziemy dłużej przechowywać). Wyłożyć na wystudzone ciasto, dodać pokrojone owoce i udekorować listkami mięty. Można od razu podawać lub przechowywać w lodówce. Przed podaniem ocieplić w temp. pokojowej

KUCHNIA POLSKA
Naleśniki z plasterkami karmelizowanych jabłek 200

Naleśniki z plasterkami karmelizowanych jabłek. Dziś zapraszam Was jedne z naszych ulubionych naleśników. W tej wersji można się zakochać. Tak przygotowane jabłka są delikatne i dosłownie

Słodkie okruszki
Cytrynowy krem z serka mascarpone i kremówki 163

takiego kremu można przygotować pyszny deser lub przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki, czy rurki. Idealnie sprawdzi się w przypadku przełamania słodyczy bezy, ale z owocami, w wersji solo i w innych wypiekach również świetnie się komponuje. Jego słodkość i konsystencja zależy od użytej ilości cukru pudru oraz śmietanki, co można modyfikować według własnych potrzeb

Di gotuje
Granita z brzoskwiń i czerwonych pomarańczy z ogórecznikiem i miodem 177

się chłodnym prysznicem, wpadają w objęcia przyjaciół podobnych do mojego lub pluskają się w niosącym ulgę basenie, przynoszę szklaneczkę orzeźwiającej granity! Pełna jest lodowatości, słodyczy i przyjemnej owocowości :) Wspaniały deser prosto z upalnej Sycylii, przyrządzany oryginalnie z wody, cytryny i cukru, a niegdyś z lodu specjalnie sprowadzanego ze zbocza Etny, dziś ma wiele wersji smakowych i z łatwością można przyrządzić

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Torcik Lodowy z Precelkami i Masłem Orzechowym 169

pozostałe lody, wyrównać. Tortownicę wstawić do zamrażalnika na co najmniej 4-5 godzin. 5. Dobrze schłodzony tort lodówy ostrożnie wyjąć z tortownicy, jeśli tort mocno się zmrozi po wyjęciu deseru z zamrażalnika radzę odczekać 2-4 minut i dopiero ściągać obręcz. Torcik położyć na paterze. 6. Ubitą śmietankę przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką lub szprycy i na wierzchu zrobić

Mała Cukierenka
Przepisy na upalne lato - chłodniki, śniadania, kolacje i lody 240

kokosowym 2.  Jogurtowe lody z truskawkami i wanilią 3.  Kolorowe lody bananowe z drażetkami i batonikami 4.   Delikatnie miętowe lody wodne z czereśniami 5.  Deser lodowy  6.  Domowe lody truskawkowe A może i Ty masz przepis na coś, co szczególnie lubisz przygotowywać latem? Podziel się nim lub linkiem w komentarzu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Babeczki z porzeczkami. Przepis krok po kroku. 205

Babeczki z porzeczkami. Przepis krok po kroku   Babeczki z porzeczkami. Składniki:   2 jajka 220ml maślanki 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g

kuron.com.pl
Deser jeżynowy 121

porcje) 350 g jeżyn + do dekoracji 150 g. cukru trzcinowego (najlepiej drobnego) 3 żółtka ziarenka wyskrobane z połowy laski wanilii 50 g. mąki pszennej 200 g. śmietany do deserów 36% Jeżyny wsyp do niedużego garnka, dodaj 50 g. cukru trzcinowego. Wymieszaj i postaw na małym ogniu. Mieszaj i podgrzewaj jeżyny, aż się prawie całkiem rozpadną. Zdejmij z ognia i przetrzyj

Delicious Place
Omlet piernikowy z jabłkiem i bananem 171

dodają mąkę pszenną i cukier), do tego słodziutkie jabłko obsypane cynamonem i troszkę banana do urozmaicenia. Naprawdę smakuje niesamowicie. Omlet można zjeść na śniadanie, ale sprawdzi się też jako deser, a nawet mini ciasto. B ardzo polecam wypróbować, bo smakuje zupełnie inaczej niż tradycyjny z patelni.  Składniki: 3 białka jaj 2 żółtka 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika

Healthy food explorer

Proponowane wyszukiwania