wyczuwalnym akcentem kokosowym i idealną słodyczą. Spód to z kolei proste, ale zarazem bardzo udane połączenie daktyli i amarantusa ekspandowanego . Całość dobrze razem współgra i tworzy smaczny pomysł na deser. Spód: 100 g daktyli (Look Food) 20 g amarantusa ekspandowanego (Look Food) Masa serowa: 100 g serka mascarpone 100 g twarogu półtłustego 50 g musu kokosowego (Look
Zdrowie na języku :Plubi szarlotki :) ? pytanie retoryczne? nie , nie są tacy którzy nie przepadają za tym deserem . Ja osobiście uwielbiam szarlotkę , można ją robić na tyle sposobów , że chyba nigdy mi się nie znudzi. W ten kolejny upalny , tym razem sierpniowy piątek , zapraszam na szarlotkę , która wyjdzie każdemu , nawet początkującemu cukiernikowi :) Szarlotka na kruchym spodzie z musem z jabłek ( ja dałam
Gotowanie PatkiPropozycja deseru na ten piątkowy dzień już była , teraz pora na Obiad:) Dziś polecam , bardzo szybki w prygotowaniu Makaron z serem na jogurcie z pieczarkami , szpinakiem i cebulką. Smakuje rewelacyjnie a co najważniejsze nie będziemy musieli stać przy "garkach" za długo w taki upał :) Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie
Gotowanie PatkiPrzybywamy na pomoc utrapionym z powodu upałów! Oto nasza kolejna propozycja na orzeźwiający deser. Jako fanki pistacji jesteśmy zachwycone. Mamy nadzieję, że Wy też będziecie. Składniki na ok. 1,5 l Baza 400 ml śmietanki 30% 5 żółtek 3 białka 160 g drobnego cukru Pasta pistacjowe 1,5 szklanki (ok. 200 g) obranych pistacji 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki przegotowanej
Pyszny DuetDawno nie było u mnie ciasta. Ostatnio tylko same przetwory do słoiczków. Zbliża się weekend i jak to może być bez słodkiego deseru? Miałam znów szczęście, że zostałam obdarowana sporą ilością brzoskwiń z własnego ogrodu. Najpierw zajadaliśmy się tymi wspaniałymi owocami, ale postanowiłam też część przeznaczyć do wypieku ciasta. Co by tu upiec? Czy coś co już znamy
Kuchnia u KrysiDziś propozycja na deser. Tarta z borówkami i kremem będzie wprost idealna na nadchodzący weekend Przepis to kombinacja dwóch przepisów, które znalazłam w internecie. Krem jest po prostu genialny. Za pierwszym razem, kiedy go przygotowałam był trochę za rzadki (prawdopodobnie było to wina mascarpone), jednakże już za drugim był idealny. Jeśli nie chcecie piec kruchego ciasta, jako spód śmiało możecie
PatiGotujeUbijać mikserem na sztywną, gęstą oraz puszystą masę, przez ok. 2 minuty. Pod koniec wmiksować w krem śmietan-fix jeśli go używamy (przedłuża trwałość kremu, warto go dodać gdy deser będziemy dłużej przechowywać). Wyłożyć na wystudzone ciasto, dodać pokrojone owoce i udekorować listkami mięty. Można od razu podawać lub przechowywać w lodówce. Przed podaniem ocieplić w temp. pokojowej
KUCHNIA POLSKANaleśniki z plasterkami karmelizowanych jabłek. Dziś zapraszam Was jedne z naszych ulubionych naleśników. W tej wersji można się zakochać. Tak przygotowane jabłka są delikatne i dosłownie
Słodkie okruszkitakiego kremu można przygotować pyszny deser lub przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki, czy rurki. Idealnie sprawdzi się w przypadku przełamania słodyczy bezy, ale z owocami, w wersji solo i w innych wypiekach również świetnie się komponuje. Jego słodkość i konsystencja zależy od użytej ilości cukru pudru oraz śmietanki, co można modyfikować według własnych potrzeb
Di gotujesię chłodnym prysznicem, wpadają w objęcia przyjaciół podobnych do mojego lub pluskają się w niosącym ulgę basenie, przynoszę szklaneczkę orzeźwiającej granity! Pełna jest lodowatości, słodyczy i przyjemnej owocowości :) Wspaniały deser prosto z upalnej Sycylii, przyrządzany oryginalnie z wody, cytryny i cukru, a niegdyś z lodu specjalnie sprowadzanego ze zbocza Etny, dziś ma wiele wersji smakowych i z łatwością można przyrządzić
Kuchnia w Słońcu Skąpanapozostałe lody, wyrównać. Tortownicę wstawić do zamrażalnika na co najmniej 4-5 godzin. 5. Dobrze schłodzony tort lodówy ostrożnie wyjąć z tortownicy, jeśli tort mocno się zmrozi po wyjęciu deseru z zamrażalnika radzę odczekać 2-4 minut i dopiero ściągać obręcz. Torcik położyć na paterze. 6. Ubitą śmietankę przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką lub szprycy i na wierzchu zrobić
Mała Cukierenkakokosowym 2. Jogurtowe lody z truskawkami i wanilią 3. Kolorowe lody bananowe z drażetkami i batonikami 4. Delikatnie miętowe lody wodne z czereśniami 5. Deser lodowy 6. Domowe lody truskawkowe A może i Ty masz przepis na coś, co szczególnie lubisz przygotowywać latem? Podziel się nim lub linkiem w komentarzu
Codzienna kuchnia niecodziennaBabeczki z porzeczkami. Przepis krok po kroku Babeczki z porzeczkami. Składniki: 2 jajka 220ml maślanki 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g
kuron.com.plporcje) 350 g jeżyn + do dekoracji 150 g. cukru trzcinowego (najlepiej drobnego) 3 żółtka ziarenka wyskrobane z połowy laski wanilii 50 g. mąki pszennej 200 g. śmietany do deserów 36% Jeżyny wsyp do niedużego garnka, dodaj 50 g. cukru trzcinowego. Wymieszaj i postaw na małym ogniu. Mieszaj i podgrzewaj jeżyny, aż się prawie całkiem rozpadną. Zdejmij z ognia i przetrzyj
Delicious Placedodają mąkę pszenną i cukier), do tego słodziutkie jabłko obsypane cynamonem i troszkę banana do urozmaicenia. Naprawdę smakuje niesamowicie. Omlet można zjeść na śniadanie, ale sprawdzi się też jako deser, a nawet mini ciasto. B ardzo polecam wypróbować, bo smakuje zupełnie inaczej niż tradycyjny z patelni. Składniki: 3 białka jaj 2 żółtka 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika
Healthy food explorer