Czekoladowa chmura z truskawkami

Czekoladowa chmura z truskawkami

Czekoladowa chmura z truskawkami

Składniki : Ciasto czekoladowe • 300 g czekolady deserowej • 150 g masła • 6 jajek • 100 g cukru Dodatki : • świeże truskawki • 250 ml śmietanki 30% (b. zimnej) • 250 g sera mascarpone (zimnego) • 2 opakowania cukru wanilinowego • 1 opakowanie śmietan - fix (opcjonalnie) • listki mięty do dekoracji Przygotowanie : Ciasto czekoladowe Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Czekoladę połamać na kosteczki i rozpuścić razem z masłem nie podgrzewając za bardzo składników (np. w rondelku ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Autor

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, mascarpone, obiad, czekolada, truskawka, truskawki, deser, desery, ciasto z truskawkami, ciasto z kremem, ciasta z kremami, krem mascarpone, ciasta z masa, deser z mascarpone, krem czekoladowy, biała czekolada, ser biały

Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.