desery - 58579 przepisów (strona:1191/3906)

deser z galaretek i serków homogenizowanych 162

Przepis na 6 pucharków  Do przygotowania deseru potrzebne mi były 2 galaretki zielone,jedna czerwona i 2 serki homogenizowane. Zielone galaretki rozpuściłam w trzech szklankach wody, a gdy ostygły dodałam do nich serek homogenizowany i zmiksowałam. Przelałam do pucharków ( z tej porcji wychodzi 6 sztuk ) i wstawiłam do lodówki by stężały. Czerwoną galaretkę rozpuściłam w 2 szklankach wody

Darcia w kuchni
Batoniki karmelowe z orzechami 206

Czekoladowe, rozpływające się w ustach chrupiące batoniki z kawałeczkami orzechów, w solonym karmelu… pycha! Bo nie ma nic lepszego niż połączenie solonego karmelu i czekolady. Batoniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ciasto jogurtowe z likierowymi wiśniami 171

ciasto jogurtowe Lekkie jogurtowe ciasto, jest wyśmienitym rozwiązaniem na deser. A dodanie do ciasta, owoców wiśni z likieru (czy też z domowej nalewki), sprawi że całość nabierze niepowtarzalnego aromatu i smaku. składniki 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka naturalnego jogurtu 3 jajka 1 szklanka owoców wiśni za likierowej ( lub mrożonych) 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo do posypania

Miód i pieprz
Mus czekoladowy z granatem 207

Czekolada karmelowa zauroczyła mnie w Polsce; przywiozłam sobie kilka tabliczek do Danii. Jedna wylądowała w musie, w duecie ze swoją mleczną kuzynką. Jest słodko, delikatnie i pysznie. Granat nadaje deserowi lekko kwaśnej nuty, orzeźwia całość i pięknie wygląda.  Czy można mu się oprzeć...? Nie sądzę... Dwukolorowy mus czekoladowy z granatem Składniki: (na 4 porcje) 75 g czekolady karmelowej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kokosowy budyń bez mąki 153

blogu same budynie :) To za sprawą mojego nowego sposobu na kremową konsystencję budyniu - zero skrobi! Wystarczy zaopatrzyć się w słoiczek mielonych płatków owsianych i dodawać je do domowych deserów. Lepiej zróbcie to jak najprędzej, bo mam w głowie już kolejne pomysły! Tym razem cudowna wersja kokosowa... czy może być lepiej? Składniki: 1 szklanka mleka 3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki

Chocolate Muffin Blog
Ryż na mleku kokosowym z pomarańczami. 130

przez wszystkich, karmieni jesteśmy nim właściwie od małego. Kaszki, zupki, papki.... Przy różnego rodzaju zaburzeniach żołądkowych i td. ;-) Czyli najogólniej mówiąc ryż nam towarzyszy ciągle... Dziś w formie szybkiego deseru. Kto chętny?! Składniki na 2-3 porcje; pół szklanki ryżu szklanką mleczka kokosowego pół szklanki mleka 1 łyżka cukru (można zastąpić cukrem waniliowym) Dodatkowo; 1 pomarańcza 1 łyżka cukru

Radość kipiąca uśmiechem.
Naleśniki z jeżynami i sosem jeżynowym 151

zmusiła mnie do ich zrobienia. Jeżyn mam sporo w zamrażarce bo dostałam od koleżanki, stąd prosty pomysł na naleśniki. Do tego sos jeżynowy i obiad gotowy, jak wolicie to deser, zapraszam. Naleśniki z jeżynami i sosem jeżynowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bananowe ciasteczko z kubeczka bez mąki 136

łączy te dwie rzeczy, a przy tym jest niezwykle szybkie do przygotowania... a kalorie? Z porcji powstaną dwa ciasteczka po ok. 125 kcal, więc  z powodzeniem mogą stanowić deser dla osób dbających o linię :) Ciasto nie zawiera ani grama mąki bądź cukru. Słodycz banana jest wystarczająca :)   Składniki: 1 banan 1 jajko 1 łyżeczka otrębów owsianych 1/2 łyżeczki proszku

Chocolate Muffin Blog
Lemon curd 176

wykorzystać jako krem do tortu, nadzienie do babeczek, tart lub bez.   Idealny zamiennik konfitury do posmarowania naleśników lub pieczywa.  Nadaje się również jako dodatek do różnych deserów i lodów. (Składniki na 1,5 szklanki.) 2 duże jajka 2 żółtka 160g cukru 80 g masła skórka i sok wyciśnięty z 2 cytryn Cytryny wyszorować szczoteczką, wyparzyć i zetrzeć skórkę

Di gotuje
Panna cotta z białą czekoladą i marakują 153

się łyżeczką z wnętrza owocu. Niepowtarzalny słodko-kwaśny smak marakui doskonale komponuje się z produktami mlecznymi, stąd pomysł aby podać ją ze słodką, kremową panna cottą. Ten klasyczny włoski deser jest chyba moim ulubionych. Poza obłędnym smakiem jego zaletą jest to, że nie jest pracochłonny, musi jednak odstać swoje w lodówce.  Banalny w przygotowaniu, nie wymaga wielu składników

Smakowity Blog Kulinarny
Ciastka owsiane z orzechami i czekoladą 228

dzisiaj dla Was kolejną ciasteczkową propozycję, bo dawno takich nie było, a mam jeszcze kilka przepisów w zanadrzu. Takie przyjemne, nieco zdrowsze desery i przegryzki potrafią naprawdę uratować skórę, kiedy przyciśnie nas ogromna chęć na jakąś ekstremalną słodycz. W dodatku robią się ekspresowo (tak tak, prawie sam ;) ), co przy małym dziecku jest dodatkowym atutem. Można też się pokusić

Przepysznik - BLW i nie tylko
Pieczone banany 175

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Jest to propozycja szybkiego deseru na ciepło. Tak przyrządzone banany smakują rewelacyjne i wprost rozpływają się w ustach. Ich smak różni się od świeżego owocu a dla mnie osobiście jest mniej słodki. Musicie sami spróbować i o tym przekonać się. Polecam! Pieczone banany można podawać z ulubionymi dodatkami, np. z miodem, bakaliami

Di gotuje
Kruche ciasteczka pomarańczowe czyli kuchnia z Zielonego Wzgórza 193

oraz jagnięcina w potrawce na specjalne okazję. Ja dzisiaj skupię się na podwieczorkach przy herbacie, na które Ania często zapraszała swoją najlepsza koleżankę Dianę. Najważniejsze na herbatkowych spotkaniach były desery które serwowała Maryla czyli placek cytrynowy, krajanka kajmakowa, oraz przepyszne kruche ciasteczka pomarańczowe, które są moją dzisiejsza inspiracją. Przepis bardzo prosty, ciasteczka aromatyczne i pachnące pomarańczą. Kruche ciasteczka pomarańczowe Składniki

Apetyczna babeczka
Torcik porzeczkowy z bezą! 162

Deser idealny to taki, który nie jest ani za słodki, ani zbyt kwaśny. Ma perfekcyjnie wyważony smak, jest lekki i wciągający. Jednym słowem fenomenalny! Taki właśnie jest torcik z czerwoną porzeczką. Owoce mają cudowny czerwony kolor i cierpki smak, spód ciasta jest kruchy i przyjemnie orzechowy, a wierzch stanowi niezastąpiona, zawsze pyszna beza. Składniki na ciasto: 205g mąki pszennej 105g

Kuchnia Pani Wiosny
Lemon curd- krem cytrynowy 210

konsystencję bardzo gęstego budyniu, nie jest mocno słodki, no i do tego ten mocno cytrynowy smak! Cudo :) Idealnie nadaje się do nadziewania babeczek, przekładania biszkoptów, jako dodatek do deserów czy po prostu do wyjadania prosto ze słoiczka :P W poniższym przepisie nie ma też masła, bo to w sumie ono zawsze mnie jakoś odstraszało. Gotowy krem można przechowywać w słoiczku

Czerwona Porzeczka