więc na koniec czerwca jeszcze jeden przepis z tymi pysznymi owocami. Ciasto łatwe i szybkie do zrobienia, idealne na upalne dni. Dzisiejszy deser zrobiłam z serków mascarpone, dzięki czemu jest lekki i bardziej puszysty niż sernik na zimno wykonany z serków homogenizowanych. Polecam. CHARLOTTE TRUSKAWKOWA Składniki: (forma 17 cm) 1 opakowanie podłużnych biszkoptów masa z serka
Bon appetit mon amieRobiąc jogurtowca na zimno [ a robiłam z większej porcji ] postanowiłam zrobić dodatkowo małe deserki..oczywiście można zrobić taki deser i w blaszce , ale w takich małych szklaneczkach pięknie się prezentuje..no, ale jest przy tym więcej pracy..w sumie nie tyle pracy, co czasu na oczekiwanie zastygania poszczególnych warstw.Ja masę jogurtową i żelatynę podzieliłam na dwie części i mieszałam
Moje domowe kucharzenieCoś u mnie ostatnio dużo ciast takich na zimno, ala serników czy pianek. Szukam po prostu idealnego przepisu. Dzisiaj będzie truskawkowiec na francuskim cieście. Pyszny, lekki
Magiczne Życie MartyŚwietny pomysł na zimowe wieczory. Można się oderwać od zimna za oknem i nieco osłodzić sobie życie nie popadając w chandrę z powodu szybko uciekającego światła
Passions hobbies lifepokojowej. Czekoladę połamać na mniejsze okienka rozpuścić w garnuszku wraz masłem lub margaryną. Gdy sernik będzie miał temperaturę pokojową oraz czekolada będzie zimna ale nadal płynna wylać ją na ser tworząc polewę. Gdy czekolada będzie już chłodna deser należy wstawić do lodówki na co najmniej dobę
Pychotkaaaowocowe ułożyły się przypominając wzorek moro i stąd też taka nazwa ciasta. Całość jest bardzo lekka i owocowa. Polecam amatorom serników na zimno a szczególnie polecam dla dzieci- im na pewno się spodoba, w końcu uwielbiają kolorowe desery. *tortownica 26 cm: Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na masę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia...to ciasto, które zawsze jest pyszne, smakuje na zimno i na ciepło. Z lodami, bez lodów..szybko znika! Składniki Na ciasto -280g mąki pszennej -100
Z Kuchni Do KuchniPewnie nie raz zostaje Wam z obiadu ugotowany ryż - te racuszki to świetny pomysł na jego wykorzystanie. Stanowić moga one pyszny deser lub kolację, a nawet sam obiad. Pysznie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ja podałam je ze śmietanką i owocami. I jeszcze jedno - szybko znikają, więc jeśli chcecie je zrobić dla całej rodzinki to lepiej
Kto ugości moich gości?Dziś zapraszam na jagielnik rabarbarowy, czyli ciasto na zimno, które powstało na bazie kaszy jaglanej. Do ciasta użyłam kaszy jaglanej firmy Sante . Kasza
Kulinarne przygody GatityPieczemy ok. godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni. Po 30 min. pieczenia szarlotkę ponownie uklepujemy. Podajemy na zimno lub gorąco z bitą śmietaną. Blacha: tortownica 24cm Przepis pochodzi z książki "Ciasta i desery 1001 przepisów" Ewy Aszkiewicz
Mania WypiekaniaSą takie dni, że zima wydaje nam się bardziej zimna. Faceci wydają się być bardziej z Marsa niż zwykle, a kobiety mogłyby wrócić na Wenus! To
zabawa smakiemSernik na zimno, z trzema rodzajami czekolady, smaczny oraz prosty w przygotowaniu.SKŁADNIKI:Biszkopttabliczka gorzkiej czekolady tabliczka białej czekoladytabliczka czekolady o smaku toffi600 g twarogu 400
RAROSSADeser truskawkowy Deser z mascarpone i truskawkami Deser z sojowym kremem waniliowym Galaretka z truskawkami Panna cotta z mleka sojowego Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z truskawkami Sorbet truskawkowy Tarta z truskawkami Truskawkowiec Wiśniowa pianka z truskawkowym musem
Aga w kuchniTort-Sernik na zimno przygotowany na powitanie J Nowego Roku. Delikatny biszkopt a na nim pierwsza warstwa z białego sera połączona z mocnym
RAROSSAowoce to ogranicza Was tylko makro i wasza wyobraźnia. Smakują doskonale zarówno na ciepło, jak i na zimno choć ja osobiście uwielbiam wersję na gorąco W całym domu unosi się aromat pieczonych jabłek, śliwek i cynamonu Jest to znakomity deser w jesienne i zimowe popołudnia. Składniki na 6 kokilek: 4 jajka 100 g mąki kokosowej 50 g oleju kokosowego (keto
Ola la LCHF