desery na zimno - 3823 przepisów (strona:161/255)

“Wszystkie smaki Skandynawii” – recenzja 136

owoców morza jak ikra taszy czy raczyńce. Gdzie tylko jest to możliwe używa się lokalnych składników. Po co im oliwa z oliwek, jeśli mają dobry olej rzepakowy tłoczony na zimno. Zamiast balsamico czy octu winnego można przecież użyć octu jabłkowego. Ciekawy jest też manifest Nowej Kuchni Nordyckiej, w którym kucharze (w tym autor tej książki) deklarowali wierność takim wartościom(...)sałatka ziemniaczana ze szparagami i krewetkami, zupa ze szparagów, pęczaku i twarogu, pory gotowane z anchois, pieczona rzepa ze szczawiem i miodem, wątróbka z grilla, czy marynowany śledź. Na deser będzie marmolada mirabelkowa i pudding z chleba z jabłkami,   Wszystkie smaki Skandynawii Autor: Claus Meyer Wydawnictwo Buchmann Data premiery: 2016 Artykuł “Wszystkie smaki Skandynawii” – recenzja pochodzi z serwisu

Ugotowane pozamiatane
Wariacja na temat...RED VELVET CAKE. 176

Red Velvet Cake... Kto go nie zna? Oj, chyba większość ludzi, a już w szczególności my, czyli Ciz kulinarnej sfery.  Red Velvet od zawsze było

W kuchni Karmel-itki
Marchewkowe kotleciki z fetą 574

Kochani w mojej kuchni zaczną się wkradać potrawy bez glutenu, a to tylko dlatego, że ostatnio robiłam sobie badania i coś poszło nie tak. Okazuje się

Niezły Młynek
Jabłka pod kruszonką owsiano-cynamonową 135

O takim śniadaniu marzyłam od kilku dni. Dostałam przepyszne jabłka, prosto ze wsi i już wiedziałam co z nich zrobię! Przygotowałam jabłka, które zapiekłam pod kruszonką

Moja smaczna kuchnia
Jabłka pieczone z dżemem wiśniowym i orzechami + film 165

Wyjątkowo pyszny i banalnie prosty w przygotowaniu deser – pieczone jabłka z dżemem wiśniowym z orzechami, może stanowić lekką przekąską w ciągu dnia lub wspaniały podwieczorek dla maluchów.   składniki na 4 porcje 4 duże jabłka 150 g dżemu wiśniowego 50 g orzechów włoskich przepis Jabłka myjemy, ścinamy wierzchnią część a następnie wydrążamy z gniazd nasiennych tak aby spód pozostał(...)następnie układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C i zapiekamy około 20-25 minut, podajemy na gorąco lub na zimno.   Artykuł Jabłka pieczone z dżemem wiśniowym i orzechami + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Frużelina jabłkowa z cynamonem 1362

Wspaniały dodatek  do jesiennych i zimowych deserów :) Idealnie pasuje do słodkich dań na ciepło takich jak naleśniki czy omlety. Frużelina jest także bardzo prosta w wykonaniu, pięknie pachnie cynamonem oraz przyprawami korzennymi :) Składniki: 2 duże jabłka 5 łyżek ciepłej wody 3 łyżeczki miodu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody 1 łyżeczka cynamonu 3/4 łyżeczki przyprawy do piernika(...)minut pod przykryciem na małym ogniu. Mąkę rozmieszać w zimnej wodzie. Wlać do jabłek i gotować mieszając - do zgęstnienia.  Zdjąć z ognia. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Śródziemnomorskie przysmaki i mieszana sałatka hiszpańska 229

charakterystyczny posmak, są doskonałe  zarówno na zimno, jak i na ciepło. Filet  z tuńczyka Dobrej jakości tuńczyk to podstawa smacznego dania, szczególnie gdy się go podaje na zimno, np. w sałatce. Czasami kupowanie czegoś w puszcze, to trochę jak kupowanie kota w  worku.... Przy szklanych opakowaniach firmy As do Mar nie ma tego problemu, od razu widać(...)zalane oliwą z oliwek i zapakowane puszki o pojemności 120 g, sardynki dodatkowo posiadają eleganckie kolorowe pudełko. Migdały prażone w łupinkach Lubię bakalie, wykorzystuję je do ciast, granoli czy deserów, ale pyszne są też jako przekąska. Zaintrygowały mnie więc prażone solone migdały w łupinkach, obawiałam się czy nie będzie ciężko je rozłupywać ? Ale okazało się, że migdały obierają  się

Kulinarne przygody Gatity
Kasza manna na mleku 82

deser znają wszyscy. Chętnie jedzona także na śniadanie. W sezonie letnim może być truskawkowa, jagodowa, malinowa. Poza sezonem podana z masłem i cukrem lub płatkami migdałów i kokosem jest równie smaczna. Kasza manna najsmaczniejsza jest moim zdaniem przygotowana na mleku. Dzisiejszy przepis to powrót do czasów mojego dzieciństwa, gdzie jadłam taką kaszę posypaną cynamonem.  Kasza manna na mleku(...)wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie: Do garnka przelewamy mleko. Dodajemy kaszę manną i cukier. Gdy zacznie gęstnieć, nieustannie mieszamy trzepaczką, aby nie powstały grudki. Podajemy na ciepło lub na zimno. Posypujemy kokosem i migdałami

Moja smaczna kuchnia
Domowy kisiel- na Halloween i na co dzień 178

Myślałam, że mnie ominie przygotowywanie obrzydliwie wyglądających deserów na Halloween, ale córeczka tak pięknie zaczęła się dopytywać co wstrętnego przygotuję w ten dzień, że no cóż

Kraina Miodem Płynąca
Babka Wielkanocna 151

Święta Wielkanocne już za pasem, oprócz tradycyjnych przystawek i wystawnych dań nie może na wielkanocnych stołach zabraknąć również świątecznych wypieków. Tak więc najwyższa pora zakasać rękawy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zimne smoothie bananowe z nerkowcami i malinami 163

Jak znosicie upały? Ja je lubię, chociaż pewnie łatwo mi mówić jak większość dnia teraz spędzam w klimatyzowanym pomieszczeniu. Ale cieszę się, że przyszło taki lato

Cooking for Emily
ZAPIEKANA OWSIANKA Z CZEKOLADĄ I MALINAMI 138

Jakie to jest dobre! Już dawno nie jadłam tak dobrego śniadania. Pieczona owsianka bez dodatku cukru - słodzona bananem, z dodatkiem wiórek kokosowych, gorzkiej czekolady i malin

Kuchnia MagdaLeny
Babeczki jogurtowe z truskawkami 125

Dzisiaj mamy dla Was typowo wakacyjny przepis. Łatwe w przygotowaniu i bardzo pożywne babeczki jogurtowe z truskawkami i rabarbarem. Zostały zjedzone tak szybko, że ledwie udało

Moja Mama Gotuje
9. Placuszki bez mąki 192

W końcu weekend! Niestety, w ten weekend zero odpoczynku, a sto procent nauki, ale już za ponad dwa tygodnie koniec stresów, nauki i relaaaax. To moje

Be Fit Be Strong
Warsztaty z Gwiazdą - gotujemy z Ewą Szabatin i Rafałem Maserakiem 126

bezglutenowej mąki ryżowej i gryczanej dostarczonej przez Eska Agro oraz mleka ryżowego Eko Wital i masła orzechowego Planta Food, sałatkę z arbuzem z serem pleśniowym Lazur oraz cudowny deser lodowy z lodami naturalnymi z Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy”. Oparte na zdrowych, naturalnych produktach renomowanych producentów potrawy smakowały wyśmienicie, niestety żadne ze zdjęć nie oddaje w pełni ich walorów(...)Gorenje. Niewielkie, zgrabne urządzenie, które bez problemu zmieści się na kuchennym blacie to nieoceniony pomocnik dla każdego, komu zależy na własnym zdrowiu i urodzie. Koniec z kupowaniem tłoczonych na zimno olejów - zrobimy je sami. Muszę przyznać, że "Warsztaty z Gwiazdą" wywarły na mnie ogromne wrażenie.  Perfekcyjnie przygotowane nie mogły się też obyć bez... gorących latynoamerykańskich rytmów. Nauka tańca

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania