Sezon na truskawki ciągle trwa dlatego postanowiłam Wam ułatwić zadanie i umieścić moje przepisy z tymi owocami w jednym miejscu.Mam nadzieję,że będziecie zadowoleni
Niespełnione zdolności kulinarneNa Wielkanoc najczęściej pieczemy babki drożdżowe. Wielkie, puchate, pełne rodzynek i aż żółte od smacznych, wiejskich jajek niesionych przez szczęśliwe kury. Jak wiadomo ciasto drożdżowe potrzebuje
dolcevitainmykitchenSzarlotka czy też jabłecznik jak dla mnie nazwa nie ma najmniejszego znaczenia- ciacho ma być smaczne! Moja ulubiona to ta z kwaśnych jabłek. Zawsze, gdy robi
Wielki apetytciasto: 120 g pulpy ze szpinaku (zmiksowany szpinak świeży lub mrożony), 50 ml soku z cytryny, 100 g cukru, 2 jajka, 60 ml oleju rzepakowego tłoczonego
królestwo garówdziałkowaniu i ogrodnictwie :) To chyba najbardziej uroczy deser, jaki do tej pory przygotowałam :) Zachwyca nie tylko wyglądem ale i delikatnym smakiem nadzienia i wielością tekstur; od kremowego wnętrza, poprzez strzelające sokiem, jędrne borówki, aż po chrupiące kawałeczki ciastek. Takie doniczki możecie wypełnić także nadzieniami według własnych upodobań, ważne, aby były na zimno...krem budyniowy i maliny? Wanilia z truskawkami
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSłońce jeszcze świeci, ale da się odczuć, że jesień nadchodzi wielkimi krokami. Dla mnie jesień to czas dyni! I dziś zdradzę Wam 2 przepisy na zupy
Cooking MonsterSłońce jeszcze świeci, ale da się odczuć, że jesień nadchodzi wielkimi krokami. Dla mnie jesień to czas dyni! I dziś zdradzę Wam 2 przepisy na zupy
Cooking MonsterPyszna, soczysta, mięciutka ryba owinięta w ciasto francuskie , to coś nadzwyczajnego. Danie robi się bardzo prosto i szybko. Tak przygotowaną rybkę można podać na gorąco jako
Kuchnia ŁukaszaSerniki kocham miłością pierwszą i nic nie jest w stanie mnie powstrzymać przed zjedzeniem choćby kawałeczka. Cóż, tak mam, dlatego piekę je często a także robię
Moje Małe Czarowaniejest przygotowana do jedzenia na zimno. Oprócz składników wymienionych w opisie jest tam jeszcze kilka innych produktów, o których dowiecie się niedługo, ponieważ zamierzam zamieścić przepis właśnie na tę sałatkę. PODWIECZOREK ⇨ Jogurt naturalny z kiwi oraz granolą Prosty miks składników, który od czasu do czasu jem w formie podwieczorku czy deseru. Do jogurtu dodaję pokrojone w kawałki
Zdrowie na języku :Pskładniki: 250 g kwaśnego mleka 600 g mąki orkiszowej 50 g drożdży 25 g cukru 2 duże jajka 3 łyżki ciepłego mleka, słodkiego 10 g oleju
Domowy Smak Jedzeniachłodny serek mascarpone w niejednym włoskim deserze króluje. Chcę mascarpone, chcę sernika, chcę... Zaglądam do lodówki, to sprawia mi przyjemność i kalkuluję co mam. No niby mam wszystko... No ...nie mam podstawowego składnika- to jest tych całych biszkoptów ! Zaglądam na bloga do Maniusi i w oko wpada mi Jej sernik na zimno! , prosty jak drut. Nie mam borówek
Z Kuchni Do KuchniJest to chyba najprostsze i najszybsze ciasto jakie można przygotować w dosłownie chwilę. Nie jestem pewna czy aby na pewno można to nazwać ciastem - raczej
JedzeniomaniaŁagodna jest zima w tym roku, ale mimo wszystko to zima. Zdarzają się dni, że spaceruję długo z wózkiem, bo Zuzia śpi i śpi, a mi
dom-agi.plsłodkich deserów ale fantastycznie łączy się też z mięsem czy sprawdza w formie sałatki. Mus z mango Kupiłam ostatnio trzy sztuki mango i wszystkie trzy zostały przeze mnie i mojego lubego pochłonięte od ręki. Przygotowałam kurczaka zapiekanego z mango, mus z mango oraz salsę. Wszystkie te potrawy były absolutnym hitem. Na słodko powstał delikatny mus, który na zimno idealnie chłodzi(...)mango. Na koniec delikatnie wmieszać ubite na sztywno białka. Gotowy mus wstawić do lodówki do schłodzenia na co najmniej 3 godziny. Mus z mango O czym warto pamiętać przygotowując deser z mango. Zmiksowane mango koniecznie trzeba przelać przez sitko gdyż może się zdarzyć, iż owoce nie będą do końca zmiksowane i znajdziemy ich kawałki w deserze. A mus powinien być
mecookszejść na swoje tory. Nie zawsze w tą stronę, w jaką pędzą wszyscy. Weźmy na przykład lody zimą. Dlaczego nie? Właściwie koniecznie TAK! I co z tego, że zimno, że wieje, przecież w cieple domowego fotela, otulona miękkim kocem wcale nie potrzebuję kolejnego "podgrzewacza". Za to bardzo, ale to bardzo niezbędna jest duża porcja rozkoszy. Idealnie jeśli połączy(...)razem lodowym. I oczywiście, żeby rozdzielić tą słodką parę, konieczna jest nuta kontrastu - wybieram więc żurawinę - kwaskowatą, zapowiadają święta i czas, gdy wszyscy mamy prawo bezkarnie zajadać się deserami. Dajcie się namówić! BEZY Z LODAMI CZEKOLADOWYMI I SOSEM ŻURAWINOWYM /składniki na 6 sześć porcji/ Do przygotowania deseru polecam lody Carte d'Or Chocolate Brownie , przepyszne czekoladowe lody
KUCHARNIAKolejny przepis z udziałem szparagów. Tym razem przygotowałam je z białą kaszą gryczaną, piersią z kurczaka, fetą, pomidorkami koktajlowymi i uprażonymi ziarnami słonecznika. Danie jest smaczne
Oryginalny smakPrzygotowania trwają jeszcze pełną parą. Domownicy krzątają się w pocie czoła, dokonując ostatnichpoprawek. Okna już umyte, obrusy wyprasowane, baby i serniki upieczone, galarety tężeją, żurstygnie... Jeszcze
W kuchni Karmel-itki