wersja na zimno smakuje nam najlepiej. Podsumowanie: O właściwościach takiej wody możecie bardzo dużo przeczytać na stronie RiRi co tylko umacnia nas w przekonaniu, że warto po nią sięgać nie tylko kiedy ma się do czynienia ze sportem. Angelika oceniała ją pod względem orzeźwienia w upalne dni i jako dodatek do koktajli czy deserów (przepis niedługo). Woda kokosowa
Candy Pandasciepło czy na zimno, jak również z czym podamy (albo i nie) zależy już od Naszej inwencji- ja zdecydowałam się na lekko ciepłą wersję oraz dodatek w postaci klasycznej chmurki z bitej śmietany o cynamonowej nucie, która cudownie uzupełnia się ze smakiem wiśni. Można również wykorzystać makaron, (który jest w zestawie z zupą), aby deser był bardziej sycący i pożywny
Kraina Miodem PłynącaRobiąc zakupy w jednym z marketów znalazłam słoiczek z zielonym masłem/kremem pistacjowym. Od razu pomyślałam, że byłoby ono genialne jako dodatek do sernika. W
Bon appetit mon amieciepło i na zimno. Ratuje. Uszczęśliwia. I zabija, jeśli weźmiemy zbyt duży kawałek. Dlatego pamiętajcie, żeby nie przekroczyć zalecanej dziennej dawki- i do dzieła. Czas rozpocząć kurację. Do zobaczenia w grudniu. Po południu. Czyli cholera wie kiedy. Jak Święta nie zrobią się same w tym roku, to będzie słabo. *Z połowy musu zrobiłam ekspresowy deser- długie biszkopty nasączyłam rumem, położyłam
les mirabellesjuż zauważyliście, jestem ogromną fanką włoskich smaków. Mogłabym zajadać się włoską kuchnią na okrągło, bez chwili znudzenia. Także i dziś mam dla Was przepis na znany włoski deser – krem zabaglione, nasze polskie zabajone, czyli kogel-mogel dla dorosłych :). Jego przygotowanie zajmuje chwile i składa się tylko z 3 składników. Świetnie sprawdza się po przygotowaniu np. bezy, kiedy mamy nadmiar(...)temperaturze pokojowej – 50ml wina słodkiego Marsala (LUB: innego białego słodkiego wina) – można pominąć – 2-3 łyżki erytrytolu Dodatkowo do podania: – domowa bita śmietana (ubita zimna śmietanka 30%) – ulubiony owoc – biszkopty lub cantuccini Przygotowujemy garnek i miskę do kąpieli wodnej. Do garnka nalewamy niewielką wodę (na wysokość 1-2cm) i ustawiamy na najmniejszym gazie
Be Fit Be StrongSmutne niebo znów wylewa strumienie łez. Przemoknięte wróble skaczą po chodniku, otrzepują swoje zmoczone skrzydełka i uciekają przed przechodniami. Kolorowych parasoli parada przetacza się ulicami zalanego
W kuchni Karmel-itkiciepło, i na zimno. Kto ma ochotę może z tych składników przygotować paszteciki. Podane z filiżanką barszczu czerwonego będą samodzielnym daniem obiadowym. Gorąco polecam – na Wigilię, Karnawał… i nie tylko. Smacznego. Polecam też inne przepisy na pierogi znajdujące się na blogu: Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami na deser Pierogi ze słodką
mojewypiekiinietylkociepło, i na zimno. Kto ma ochotę może z tych składników przygotować paszteciki. Podane z filiżanką barszczu czerwonego będą samodzielnym daniem obiadowym. Gorąco polecam – na Wigilię, Karnawał… i nie tylko. Smacznego. Polecam też inne przepisy na pierogi znajdujące się na blogu: Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami na deser Pierogi ze słodką
mojewypiekiinietylkociasta: drożdżowe, kruche, serniki; desery, lody no i oczywiście kompoty i lemoniady. Nie wszyscy natomiast wiedzą, że rabarbar będzie też doskonałym dodatkiem do mięsa (klik). Na blogu jest sporo przepisów na wykorzystanie tego warzywa: Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem Tarta z rabarbarem Ciasto rabarbarowe z bezą Jogurtowe ciasto na razowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Jogurtowe
Kulinarne przygody Gatityciasta: drożdżowe, kruche, serniki; desery, lody no i oczywiście kompoty i lemoniady. Nie wszyscy natomiast wiedzą, że rabarbar będzie też doskonałym dodatkiem do mięsa ( klik ). Na blogu jest sporo przepisów na wykorzystanie tego warzywa: Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem Tarta z rabarbarem Ciasto rabarbarowe z bezą Jogurtowe ciasto na razowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Jogurtowe
Kulinarne przygody Gatitysię sernik na zimno, którego bazą jest serek 'Mój ulubiony'. W połączeniu ze zmiksowanymi ananasami z puszki smakuje idealnie. Dodanie galaretki brzoskwiniowej do musu ananasowego sprawia, że mus zyskuje ładny, pomarańczowy kolor. Przepis bardzo prosty i szybki, a smak przepyszny :) Składniki: 500 g serka 'Mój ulubiony', 300 g śmietanki 30%, 1 opakowanie żelatyny fix do deserów, 1 łyżeczka cukru waniliowego
Aga w kuchnisernik na zimno to tylko z truskawkami i galaretką- tak było do dzisiaj ;) Przyszedł czas na małą zmianę i pojawił się w mojej kuchni nowy sernik z musem truskawkowym - pysznym musem truskawkowym :)Składniki: 1 kg sera zmielonego w wiaderku, 1/2 laski wanilii, 1 szklanka cukru pudru, 1/2 paczki biszkoptów okrągłych, 2 żelatyny fix do deserów, 1/2 kg truskawek, perełki srebrne
Aga w kuchniHej! Co zrobić z czerstwym chlebem tostowym? No nie wyrzucać, to rzecz pewna. Możemy go sobie wykorzystać do przygotowania smacznej, słodkiej przekąski. Równie dobrą na gorąco
Tylko pyszniePomysł na nietypową świąteczną potrawę na słodko...pierogi z masą makową w dwóch wersjach. Pierwsza to drożdżowe pierożki orkiszowe pieczone w piekarniku, smaczne zarówno na ciepło
Kuchnia MagdaLenyZeszyt z przepisami mojej mamy wciąż kryje w sobie zapomniane przeze mnie przepisy. Dzisiaj proponuję wypróbować torcik z kaszy manny, który może być alternatywą dla sernika
Przepisy Aleksandry