Z okazji zbliżającego się długiego weekendu mamy dla Was przepis na przepyszny sernik na zimno. Jest to rodzinny przepis przekazywany niemalże z pokolenia na pokolenie. Ja
Kolizje Smakówrównowagi kwasowo-zasadowej. Śmiało można dodawać go do wypieków (posiada odporność na wysokie temperatury), deserów a także przetworów owocowych. Warto jednak pamiętać, że dzienna dawka to 5 łyżeczek czyli 25 gram i nie należy tego bagatelizować, ponieważ ma właściwości przeczyszczające. Ponad to pozostawia uczucie zimna w żołądku ze względu na lekki miętowy posmak
Życie na widelcuJeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi
Kuchnia ŁukaszaBo kto nie lubi sernika? Inspiracja od Kasi a moje wykonanie lekko zmodyfikowane. To mój najlepszy sernik na zimno. Idealnie kremowy, kwaskowaty - pyszny!Składniki :Spód : * 200g
Magiczne Życie MartyJesień w Danii rozgościła się na dobre. Jeszcze nie ma ósmej, a za oknem ciemno i zimno. Wiatr świszczy za niedomkniętym oknem, a deszcz tłucze o
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi
Kuchnia ŁukaszaNajkrótsze dni w roku, szybko zapad zmrok. Za oknami śnieg, ujemna temperatura.. Zima, taka prawdziwa! Codziennie sypnie, przymrozi.. jest pięknie. Wielu narzeka. Bo za
W kuchni Karmel-itkimojprzepisna.pl | Truskawkowe Love Coś dla miłośników truskawek i serników na zimno, pyszny deserek naładowany truskawkami. Jeżeli nie macie truskawek świeżych możecie użyć tych z kompotu, tylko że trzeba je odsączyć na sitku. Jeżeli chcecie użyć truskawek mrożonych, najpierw trzeba je rozmrozić i położyć na papierowym ręczniku, aby odciekły. Przepis delikatnie zmodyfikowany pochodzi z blogu Moje Wypieki . Składniki na tortownicę(...)godzinę. Bitą śmietanę ubić na sztywno. Przełożyć do worka cukierniczego zakończonego ozdobną małą gwiazdką. Na serniku wycisnąć rozetki, w każdą rozetkę włożyć umytą i osuszoną truskawkę (bez odrywania szypułki). Deser przechowywać w lodówce. *jeżeli używamy truskawek z kompotu zamiast wrzącej wody może być wrzący kompot nic się nie zmarnuje :)! Smacznego! Truskawkowe Love Truskawkowe Love listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7
moj przepis naSycące naleśniki z truskawkami i serem zadowolą każdego. Przygotowanie: 15 minut Koszt: tanie Naleśniki możemy podawać na wiele sposób. Na słodko czy na słono, na zimno czy na gorąco, dietetyczne lub kaloryczne itp. Będąc małą mama zawsze robiła mi naleśniki na słodko na ciepło z jabłkiem i śmietaną. Od tej pory pokochałam te danie, że stało się ono częścią mojej(...)sezonie letnim staram się dawać świeże sezonowe owoce i dziś padło na truskawki. Jako osoba trenująca i pilnująca wartości białka w diecie, nie mogłam zapomnieć o jego uzupełnieniu w deserze. Wystarczyło dodać twaróg i pełnowartościowy posiłek, który cieszy oczy i żołądek gotowy! Oczywiście, zamiast truskawek możecie dać inne ulubione owoce. Wykończeniem tego pysznego deseru jest oczywiście rozpuszczona gorzka czekolada! :) (adsbygoogle
Zdrowie i pysznie na talerzuCzekoladowy pudding jaglany z dodatkiem orzechów, miodu i aromatycznych przypraw to pyszna i zdrowa przekąska. To smaczny podwieczorek lub słodkie śniadanie. Możemy go zjadać na ciepło i zimno , ciesząc się smakiem i nie przejmując pustymi kaloriami. POTRZEBUJEMY: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 2 szklanki mleka (sojowe lub zwykłe) do ugotowania kaszy 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady kilka orzechów włoskich rozdrobnionych(...)miód i ewentualnie lekko dosładzamy brązowym cukrem. Miksujemy blenderem do uzyskania konsystencji gładkiego musu . Jeśli potrzeba, dolewamy gorącą wodę i miksujemy blenderem. Pamiętajmy,że zimny mus gęstnieje. Na wierzch deseru wysypujemy orzechy i układamy owoce. Smacznego
WYSPA SZCZĘSLIWAProste ciasto cappuccino bez pieczenia w kilka chwil! Dokładnie jest to sernik na zimno o smaku cappucinno, wykonany z prawdziwego twarogu z dodatkiem śmietanki kremówki, na podłużnych i kruchych biszkoptach. Wierzch ciasta również zdobią biszkopty, ale okrągłe i w wersji mini. Masa serowa z dodatkiem kawy cappuccino jest kremowa i delikatna w smaku, dosłownie rozpływa się w ustach. Dodatek kawy(...)masy nadaje jej lekkiej goryczki, dlatego ilość cukru dopasowujemy do własnych preferencji, w zależności czy lubimy mocno słodkie, czy lekko wytrawne ciasta. Samo przygotowanie takiego deseru zajmuje nie więcej niż 20 minut! Jednak przed degustacją musi trochę postać w lodówce, aby masa nieco stężała. Smakuje naprawdę rewelacyjnie i znika w tempie ekspresowym! Składniki: 150 g biszkoptów podłużnych 500 g sera
Kuchnia MagdaLenyPieczeń ze schabu nadziewana suszonymi śliwkami i morelami to doskonały pomysł na Święta, niedzielny obiad lub na zimno do kanapek. Pięknie prezentuje się na stole i
Oryginalny smakKolejny sernik na zimno tym razem połączenie kokosu i orzeźwiającego ananasa. Smaki słynnego koktajlu karaibskiego Pina Colada. Delikatna masa na bazie sera, mleka kokosowego i wiórków kokosowych pokryta zmiksowanym ananasem z galaretką cytrynową. Pyszny deser idealny na upalne letnie dni. 120 gram herbatników 100 gramów wiórków kokosowych 3 galaretki o smaku cytrynowym 1 puszka mleka kokosowego
Andzia Pichcisezon na truskawki. Mam zatem dla Was super pomysł na sernik truskawkowy na zimno. Przygotowałam go w okrągłej tortownicy o średnicy 24 cm. Spód zrobiłam z kupnych podłużnych biszkoptów, nadadzą się jednak także herbatniki lub dowolne kruche ciasteczka. Jeśli szukacie inspiracji na inne proste desery bez pieczenia, zapraszam Was serdecznie do zajrzenia tutaj . Gdyby jednak bardziej zależało Wam na truskawkowych
CiastkozercySzybki w wykonaniu i niezwykle smaczny deser, na przykład dla miłośników kokosa, albo ludzi, którzy unikają wyrobów mlecznych. :) Pyszne kremowe wnętrze i chrupiące, uprażone chipsy kokosowe tworzą genialne połączenie! Możesz go zjeść na ciepło, jak i na zimno. Pamiętaj jednak o tym, że chipsy kokosowe będą smakowały najlepiej, jeżeli uprażysz je zaraz przed podaniem. Potrzebujemy: 400 ml śmietanki kokosowej
MamaOskarka