Serniczki z sokiem Hortex. Edyta Guhl. Smaczne serniczki z jabłkami. Apetycznym serniczkom z jabłkami nikt się nie oprze, są lekkie, orzeźwiające, trochę takie jak sernik na
dolcevitainmykitchengotowaliśmy? 1/ Chleb Chapati z przepisu Moniki Mrozowskiej 2/ Barszcz z mlekiem kokosowym z przepisu Moniki Mrozowskiej 3/ Pierogi z pasztetem warzywnym Sokołów z przepisu Dominika Moskalenko 4/ Deser buber z przepisu Dominika Moskalenko, który to deser robiłyśmy wspólnie ze znajomymi, a Sara osobiście dekorowała i nadzorowała, aby każdy sprawiedliwie dostał tę samą ilość wiśni. Po raz kolejny spora dawka
Z Kuchni Do KuchniKisiel to popularny deser, który ludzi zarówno mali, jak i duzi. Nie trzeba go przygotowywać z torebki… Można w naturalny, szybki i zdrowy sposób zrobić go w domu! Przygotuj: sok Hortex 100% tapioka mięta Tapiokę zalewamy sokiem. Wybieramy taki smak, jaki najbardziej lubimy. Tapioka sama w sobie jest bez smaku, więc nasz kisiel będzie miał dokładnie taki smak
MarcinChefZapiekanka z warzywami Hortex. Edyta Guhl. Danie bezmięsne. Zimne deszczowe popołudnie nastraja do ugotowania czegoś dobrego, rozgrzewającego ciało i ducha. Bardzo lubię ciepłe posiłki, lekkie, z
dolcevitainmykitchenLubię te popołudnia kiedy mogę zamknąć się w kuchni i rozpocząć spektakl improwizacji kulinarnych. Tym razem padło na sałatkę. Do jej przygotowania potrzebujemy: 1 opakowanie
Emskie SmakiKolejny zdrowy, pożywny i smaczny posiłek na początek dnia. Tym razem sałatka z grillowanym serem kozim, buraczkiem, rukolą i dressingiem na bazie dżemu z czarnego bzu
Oryginalny smakWiecie... mam plan ;) Postanowiłam sobie ostatnio, że zacznę zdrowiej jeść, troszkę więcej się ruszać (niekoniecznie przy dzieciach!) i ograniczyć słodkie, choć z tym to dopiero będzie
Kuchnia w czekoladzieTak mnie naszło wczoraj późnym wieczorem żeby zrobić muffinki. Wiedziałam, że jak dzieci rano wstaną to się ucieszą :) Akurat miałam ładne pomarańcze, więc upiekłam muffinki pomarańczowe
kuchnia doskiŚwietny przepis na śniadanie lub deser - szczególnie dla dbających o linie! Prażone płatki, orzechy, naturalny jogurt z nasionami chia, delikatny, kwaskowy mus z kiwi i nutka słodyczy, którą nadaje syrop klonowy - mówię Wam - pychotka! Koniecznie spróbujecie :) I pamiętajcie, że chia (hiszpańska szałwia) to samo dobro - świetne źródło białka, błonnika, kwasów omega 3 (dla walczących ze "złym" cholesterolem np.), wapnia
Moje Kuchenne RewelacjeJeśli czasem myślicie o leniwym poranku, to na pewno macie też na uwadze zjeść coś fajnego:) Dziś właśnie mam dla Was coś nietypowego, co możecie przygotować
Kuchnia w czekoladzieDzisiaj coś dla fanów tart i ciasta kruchego. Przepis jak zawsze jest niezwykle prosty i stanowi bazę zarówno dla słodkich, jak i wytrawnych wersji. Różnią się
Ola la LCHFwszystko z karty i potem to zjeść, Jeśli jest to niemożliwe to absolutnym minimum jest po jednym daniu z każdej kategorii – przystawkę, przekąskę ciepłą, zupę, danie główne i deser. No i oczywiście ze 2 wina i herbatę, żeby zobaczyć, czym się poi gości. Dobrze by też było dowiedzieć się, kim są właściciele. Bez tego nie ma co się wypowiadać(...)wyraziste w smaku. Prawdziwym hitem była niepozorna babeczka z kozim serem i karmelizowaną cebulą. Uwielbiam zupy, a dodatek jajka przepiórczego, to był strzał w 10. Bardzo miłą niespodzianką był deser. W tubie z maślanego kruchego ciasta był wspaniale intensywny kwaśny krem cytrynowy. Idealne zakończenie wieczoru. Artykuł Dom Polski na Belwederskiej – recenzja restauracji pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiataneNajlepsze ciasto cytrynowe jakie kiedykolwiek jadłam. Moja mama robi je na każde święta i zawsze znika ze stołu jako pierwsze. Teraz niestety nie zawsze mogę na
kuchnia doskiTe ciasteczka powstały wieczorem dosłownie z tego co miałam pod ręką i tak naprawdę do końca nie wiedziałam co z nich wyjdzie. Jednak po upieczenia byłam
kuchnia doskichciałabym mieć kiedyś w swojej restauracji takich kelnerów. Wnętrze nieprzesadzone, ale bardzo eleganckie. Tak idealnie połączone ze sobą kolory bieli i czerni robią duże wrażenie. Zamówiliśmy danie główne i deser. Oprócz tego dostaliśmy na początek wypieki restauracyjne i niespodziankę od szefa kuchni jaką był tatar z łososia z czipsem. Wszystko pięknie podane. Do tej pory rzadko zdarzało nam się, żeby(...)idealnie dobrane. Sos z grzybków chińskich, a nie jak się spodziewałam borowików czy prawdziwków. Wędzona dynia... Rewelacja. Jedliśmy, nie mogąc nadziwić się pięknem dania i bogactwem przenikających się smaków. Deser był dla nas niesamowity. Pierwszy raz jedliśmy zabajone z tytoniem, szaleństwo. Na dodatek w środku były dwie żelki z białego wina... Powiem tak... Jeśli kochasz jedzenie, gotowanie i jest
Karola gotuje