innych produktów, między innymi, mnóstwo suszonych owoców, produktów zbożowych, kasz, nasion i ciasteczek. Cały asortyment, który ma w sprzedaży Sante znajdziecie tutaj . Dziś zapraszam na dż emowy deser z nasionkami chia, borówkami amerykańskimi i jogurtem. Taki zestaw będzie też doskonałym zdrowym śniadaniem lub przekąską w ciągu dnia. Dżemowy deser z nasionkami chia Proporcje
Kulinarne przygody GatityKuchnia francuska w kontekście deserów nasuwa natychmiastowo dwa skojarzenia. Po pierwsze suflet - danie przedstawiane jako zwieńczenie wszelkich umiejętności kucharskich, najtrudniejsze z najtrudniejszych, kapryśne i złośliwe, ale w smaku... orgazm dla kubków smakowych. Drugim sztandarowym deserem francuskim jest mus czekoladowy. Intensywny w smaku, o wspaniałej konsystencji, do delektowania się każdą łyżeczką. I na to danie przedstawię Wam dzisiaj mój przepis
Życie zamknięte w smakuDeser lekki, smaczny a co najważniejsze prosty. Każdy z nas od czasu do czasu potrzebuje trochę słodyczy. Polecam szczególnie tym zapracowanym, zmęczonym którzy cierpią na ciągły niedobór czasu i oczywiście łasuchom. I tak dzisiaj deser na „lenia”. Składniki: Dowolna ilość nektarynek Likier śmietankowy Czekolada mleczna Wykonanie: Nektarynki myjemy, przekrawamy na połowę i usuwamy pestki. Kroimy na mniejsze kawałki. Umieszczamy
Smaki EwyDeser! Mniammmm! Zimny i mocno truskawkowy sernik. Idealny na upalne dni. Serniki na zimno dość często robię w domu, z kilku powodów, po pierwsze są dużo bardziej mniej kaloryczne od tych tradycyjnych pieczonych, mogę je przygotować maxymalnie w 20 minut, Ponadto idealnie sprawdzają się w upalne dni, niczym jak lody, wyciągam z lodówki i deser gotowy ;-). Smacznego! SKŁADNIKI: MASA
SMYKWKUCHNISłodka kopuła która urzeka smakiem i aromatem soczystych malin, zachwycająca niezmiennie zarówno dzieci jak i dorosłych, nie wyobrażam sobie lata bez tego deseru. Niezwykły smak uzyskałam małym nakładem pracy-tak jak lubię! Składniki: Warstwa z malinami: 2 galaretki czerwone 15 dag świeżych malin Warstwa straciatella: 400 ml śmietanki kremowej 30% 200 g kremowego twarożku naturalnego 3 łyżki cukru pudru(...)czekoladę oraz świeże maliny, mieszamy delikatnie ręcznie aby owoce się nie rozpadły. Masę wylewamy na warstwę z galaretą, wygładzamy łyżką, wciskamy biszkopty, wypukłą stroną do środka-aby utworzyć podstawę deseru. Chłodzimy całą noc w lodówce. Dekorujemy wg swojego uznania. Smacznego
Wanilia i Kardamonweekend. Upał nie odpuszcza i nie będę Was katować staniem przy gorącym piekarniku ale słodkości oczywiście nie odpuszczę. Jeśli nie pieczenie to dobrym wyborem będzie oczywiście pucharek z deserem. A skoro mamy środek lata to deser musi być obowiązkowo z owocami. Dziś padło na kwaśne, czerwone porzeczki. Chciałam
Pyry na GazZimny torcik brzoskwiniowy z owocami i galaretką. Leciutki jak mgiełka , piankowy i soczysty. Po prostu przepyszny! Taki deser jest świetnym pomysłem na upały, zamiast pieczonych ciast a jestem pewna, że będzie smakował każdemu. Użyłam brzoskwiń płaskoowocowych zwanych paraguayo bo takie akurat miałam. Mają ciekawy kształt - są spłaszczone, jakby przydeptane, a na środku mają wyraźne wgłębienie. Z powodu kształtu czasami nazywa(...)poleżeć 1-3 dni żeby nabrać słodyczy i zmięknąć. Można je włożyć do papierowej torby co przyspieszy proces dojrzewania a także zabezpieczy owoce przed owadami. Oczywiście do prezentowanego dzisiaj deseru możecie użyć zwykłych brzoskwiń a nawet nektarynek jeśli ktoś woli. Torcik będzie równie dobry. Upały na razie nie odpuszczają więc może przyda się komuś przepis na Chłodnik brzoskwiniowy z grzaneczkami
Smaczna Pyzaupały mrożony deser jak najbardziej. Polecam jagodowe parfait z kruszonką podprawioną kardamonem. Szczyptę kardamonu dodałam nawet do parfait , za radę jednej z czytelniczki . Kardamon i jagody to świetna para, Polecam! Przy okazji przypominam o przepisie miesiąca , czyli dodajemy przepisy na lody, sorbety i inne mrożone desery. Parfait jagodowe z kruszonką Składniki: 1,5 l parfait 150 g cukru
codojedzeniaObłędnie słodki deser dla miłośników bezy i lodów jagodowych. Zimny, więc idealny na letnie, upalne dni :) BLATY BEZOWE: 3 białka 150g drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki soku z cytryny KREM JAGODOWY: 1szklanka jagód 1 jajko 1 żółtko 2 łyżki cukru 2 łyżki masła 200g śmietanki kremówki Piekarnik rozgrzać do temperatury 180*C. Białka ubić na sztywno(...)godz. Przed podaniem można go wstawić do lodówki na ok 15 min, będzie lepiej się kroił. Polać odłożonym kremem jagodowym. Smacznego :) Kategoria: Bezy i ciasta bezowe , Lody i desery lodowe , SŁODKO , Wykorzystanie białek Tagged: jagody , kremówka
https:KKuchniaMniamupał od skrajnego mrozu. Z rana włączyłam mój piekarnik i upiekłam szybko bezę. Zrobiłam z niej roladę z czerwonymi porzeczkami i kremem z bitej śmietany i mascarpone. Klasyczny deser, a jakże pyszny i efektowny. Kwaśność czerwonych porzeczek doskonale współgra ze słodkością bezy i kremu. Miłego popołudnia niedzielnego Wam życzę i pozdrawiam gorąco! ROLADA BEZOWA Z CZERWONYMI PORZECZKAMI(...)pomocą ręcznika papierowego i oberwać z gałązek. Posypać owocami warstwę kremu. Tak przygotowany płat bezy delikatnie zrolować, uważając by beza nie popękała. Pozostałym kremem udekorować wierzch rolady. Przed podaniem deser schłodzić w lodówce przez około 2 - 3 godziny. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychplastry, następnie układamy je w pucharku: warstwa bananów-warstwa bitej śmietany-warstwa bananów itp. aż do skończenia się bananów. Następnie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i przestudzoną polewamy deser. Deser wkładamy do lodówki na godzinę
Camilla w kuchniWędzenie to technika którą często wykorzystujemy do przygotowywania różnych ostrych potraw. Ale dlaczego nie dodać trochę dymu deserom lub słodkim przekąskom. Wędzona czekolada jest jednym z naszych ulubionych sposobów aby dodać deserom wyjątkowego i wyrazistego smaku. Pomyślcie o klasycznych ciasteczkach w kawałkami czekolady albo wędzonym sosie czekoladowym do lodów. Tak naprawdę możliwości mamy nieograniczone. Aby wędzić czekoladę trzeba utrzymać niską
naRuszcieDeser truskawkowy /galaretka z truskawkami i serkiem homogenizowanym/ Składniki: - 1 galaretka truskawkowa - świeże duże truskawki - serek homogenizowany naturalny - 1 łyżka cukru pudru - 1 łyżeczka żelatyny spożywczej + łyżka gorącej wody Przygotowanie: Galaretkę przygotować według przepisu na torebce. Do miski dodać serek, cukier i rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Dokładnie wymieszać i przełożyć do pucharków. Poukładać na masie oczyszczone truskawki. Zalać galaretką. Odstawić(...)lodówki do stężenia galaretki. Podawać zimne. A kolejny przepis na deser, to będą pewnie powyższe roladki
Kuchnia co dniaKlasyczna wersja Tiramisu zrobiona jest na bazie jajek, ma mocny intensywny smak likieru i kawy. Dzisiaj jednak szybki i mało wymagający deser na zimno, przypominający Tiramisu stąd jego nazwa, jest on przepełniony smakiem kawy i truskawek, jest on również bez dodatku jajek :) Idealny na upalne dni, kiedy poprostu chcemy leżeć na tym 34-stopniowym słoneczku i jedyne czego pragniemy(...)łyżeczka whisky 150 g serka mascarpone 50 g ubitej na sztywno śmietany 30% łyżeczka cukru pudru około 10-20 okrągłych lub podłużnych biszkoptów zwykłych Dodatkowo potrzebne będą: kokilki do deserów mięta do dekoracji szczypta mielonej drobno kawy do posypania truskawek Przygotowanie: 1. Kawę połączyć z whisky, odlać 2 łyżeczki 2. Biszkopty nasączyć w kawie 3. Nasączone biszkopty wyłożyć
KreatywnePinypozostałe dać na wierzch, galaretkę agrestową z 1 łyżeczką żelatyny rozmieszać w 600 ml gorącej wody i tężejącą galaretkę wlać na masę, schować do lodówki najlepiej na całą noc, deser wyłożyć na talerz deser jest po prostu w swej prostocie przepyszny..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię