Dziś mam dla Was genialny, niskokaloryczny, galicyjski wypiek bez mąki, a na bazie zmielonych migdałów i bez zwykłego cukru. Oprócz tego, że jego przygotowanie jest banalnie
Be Fit Be StrongPytanie z serii tych retorycznych… znacie ciasteczka „Jeżyki”? Tak myślałam! Co prawda osobiście nie sięgam po nie, gdy jestem w sklepie. Ale zawsze
Be Fit Be StrongCześć! Morele cieszą się dużym uznaniem w moim domu. Dlatego też dodaję je gdzie tylko mogę. Czy do knedli, czy do ciasta. Uwielbiamy ich smak. Tym
Pieprzyć z FantazjąTarta z kremem z białej czekolady z owocami to kwintesencja lata. Kruchy spód, d elikatny jak obłoczek krem z serka mascarpone i śmietany oraz białej czekolady
Moja kraina smakówArbuzy są teraz najpyszniejsze. To przyjemny orzeźwiający owoc w upalne dni. Warto nawet dziś przyrządzić z niego arbuzoladę ;P Składniki: 1/4 małego arbuza ok. 10 listków
Kuchnia domowa AniCiasto na jedną keksówkę, bez miksera, wręcz ekspresowe w przygotowaniu. To jedno z moich ulubionych ciast, zawsze się udaje, jest na nie masa pomysłów. Pasować do
Zasmakuj KuchniGeneralna inspiracja z bloga Rhubarb Baby . Składniki: (na 3 hojne, albo 4 mniejsze porcje) 500ml mleka 3 żółtka 1 laska wanilii - tylko wyskrobane nasionka 1 łyżka
Lejdi of the houseMożecie zrobić to ciasto z różnymi owocami. Ciasto bardzo dobre i długo świeże. Wykonanie ciasta – za pomocą miksera lub robota kuchennego dokładnie wymieszać jajka, olej
Kuchnia PokoleńOpis Ciasto z porzeczkami: Ciasto z porzeczkami to szybki i łatwy przepis na ciasto. Ja używam zawsze czerwonych i czarnych porzeczek. To ciasto wychodzi zawsze i
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneBardzo się cieszę, że tak podoba Wam się moje bezglutenowa seria przepisów na blogu! Dziś przychodzę do Was z kolejnym! Przygotowałam dla Was przepis na przepyszny
Ostra na SłodkoDziś coś idealnego na dla fanów serników z owocami. To ciasto świetnie smakuje latem, w sezonie na maliny, ale oczywiście można użyć też mrożonych i śmiało
Healthy food explorerMrożenie owoców w szczycie ich sezonu jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich trwałości. Jest to idealne rozwiązanie na to, aby cieszyć się nimi w sezonie zimowym
Zdrowie i pysznie na talerzuMiałam ochotę na coś słodkiego, najlepiej na sernik… jednak energii na pichcenie w kuchni już brak ;) i w ten oto sposób powstał ten oto kajmakowy
Kulinarne Przeboje