Przepis na : deser
Aromatyczna, klarowna, delikatnie słodka i odświeżająca nalewka z pigwowca. Świetnie pasuje do ciasta, jak i do obiadu, gdyż pomaga trawić ciężkostrawne posiłki. Wzmacnia organizm, nie pozostawia w ustach żadnego posmaku, tylko raczej orzeźwienie. Nalewka z pigwowca jest chyba jedyną nalewką, którą staram się robić praktycznie co roku. Nie jestem ekspertem w wytwarzaniu nalewek, ale ta jest pyszna według mnie i osób, które ją próbowały. Wcześniej dodawałam do niej jeszcze miodu naturalnego, który nadawał jej ciemnie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Strona bloga kulinarnego Kuchcik gotuje https://www.kuchcikgotuje.pl
Kuchcik gotuje