24 i 25 sierpnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze cz.1 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś
Ostra na SłodkoTym razem mam dla Was coś rewelacyjnego! Mocno czekoladowe ciastka na maślance Ostrzegam – są bardzo uzależniające! Idealne dla wszystkich łasuchów i dla maluchów. Co więcej
Natka PietruszkiJabłkowa krówka to pyszne i proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Efektowne. Na moim przyjęciu goście byli zachwyceni. Świetne połączenie kwaskowatej masy jabłkowej i słodkiego kajmaku
Blog kulinarny S9.PLDrożdżówki ze śliwkami, brzoskwiniami i cynamonową kruszonką wyciągnięte z pieca 10 minut przed zrobieniem zdjęć! 🥰 Wiecie jak pachnie w całym domu? Obłędnie! Pakuję je do pojemnika
CzarnawisienkaTo mój pierwszy wpis, dlatego trochę zastanawiałam się, który przepis powinien znaleźć się na tym blogu jako pierwszy. No i wymyśliłam - pleśniak. A czemu właśnie taki
Na kulinarnym poligonieWprawdzie majówka zbliża się wielkimi krokami i wypadałoby raczej myśleć już o grillu, to ja jednak jeszcze w świątecznym nastroju zaprezentuję Wam naszą wielkanocną babkę. Kocham
Na kulinarnym poligonieJa po prostu kocham brownie. Uwielbiam ten czekoladowy smak i tą wspaniałą, wilgotną konsystencję ciasta. A początki wcale nie były łatwe, bo moim pierwszym brownie można
Na kulinarnym poligonieLegendy głoszą, że można faceta przekonać do brownie w wersji fit. No to zrobiłam jaglane brownie, intensywnie czekoladowe, słodzone miodem i daktylami, nawet polewę zrobiłam. Jednym
Na kulinarnym poligonieChyba każdy z nas ma jakieś mniejsze lub większe noworoczne postanowienia. Ja w ubiegłym roku postanowiłam, że nauczę się piec torty. I wiecie co? Nawet
Na kulinarnym poligonieKiedyś miałam dietę bez... bez wielu rzeczy, w tym oczywiście bez mojego ulubionego glutenu ;) Jak ja wtedy marzyłam o cieście! Takim typowym, jak kiedyś się robiło
Na kulinarnym poligonieKażdy wie, że najlepsza na jesienne smuteczki jest czekolada. A skoro mówię czekolada, to zaraz myślę brownie :D Tym razem brownie z dodatkiem śliwkowej, puszystej pianki
Na kulinarnym poligonieSkoro przyszedł paskudny listopad, to musi być i czekolada. Ja wprawdzie do listopada nic nie mam, ba! nawet go lubię, ale wszyscy wokół narzekają, więc na
Na kulinarnym poligonieW kuchni zapachniało już aromatycznymi zapachami cynamonu, anyżu czy goździków. Do tego jeszcze zapach obieranej mandarynki i nie mamy wątpliwości, że zbliżają się Święta Bożego Narodzenia
Na kulinarnym poligonieCake pops, czyli ciastka na patyka zna chyba każdy. Ja po Świętach też postanowiłam je przygotować, bo zostały mi resztki suchego biszkoptu (wszak u nas grudzień
Na kulinarnym poligonieGdy masz ochotę na coś słodkiego, na przykład kilka ciast, ale nie masz czasu albo jednak uznasz, że kilka to za dużo dla Twojej talii, to
Na kulinarnym poligonie