Sernik z truflą czekoladową 306widać na zdjęciach , masa sernikowa jest mniejsza w porównaniu z truflą :) Następnym razem tak właśnie uczynię :) Przepis już troszeczkę zmodyfikowałam w nawiasach moje zmiany . źródło : "Moje wypieki i desery " Temp. pieczenia 160 C Czas pieczenia : 50 -55 minut Wymiary blaszki : tortownica 24 cm Składniki: Ciasto : 500 g zmielonego twarogu ( ja użyłam sera z wiaderka Włoszczowa ) 3 jajka
Słodkości i nie tylko
*** Zapachy w moim domu , w mojej kuchni *** Czwartki z Yankee Candle Berrylicious 184Czysta ekstaza … dojrzałe, soczyste jagody na kremowej wanilii z polewą lukrową. Doskonały deser” Czy taka zachęcająca recenzja nie skusiła by Was do odpalenia tego wosku? Mnie przekonała, dlatego Berrylicious szybko znalazł się na mojej liście zakupowej. Ale czy tak pachnie jak zapowiada producent? Przyznam się, że dla mnie niestety nie. Gdzieś tam przebija się zapach wanilii i cukru. Może
Magiczne Życie Marty
Grzane wino z kawałkami jabłek i pomarańczy 212ludźmi, którzy mają takiego samego bzika na punkcie gotowania jak ja, jest wręcz terapeutyczna ;) Przygotowaliśmy wiele wspaniałych potraw z wołowiny (o czym w następnym poście :)), słodko-słono-pikantny deser z karmelizowanymi brzoskwiniami i pyszne, rozgrzewające i aromatyczne grzane wino - przepis na nie znajdziecie na dole. Zapraszam do przygotowań! Składniki: 700 ml czerwonego wina wytrawnego 1 pomarańcza 1 jabłko
My Culinary Art
Strucla drożdżowa z "czarną porzeczką Lodzi" 191gotować za długo, bo porzeczka wyjdzie za gęsta. Wkładamy do słoików i pasteryzujemy ok. 5 minut od zagotowania. Smakuje, wyśmienicie jako dodatek do chleba, ciast, deserów, herbaty. Pasteryzacja: Słoiki powinny być bez wyszczerbień. Nakrętki nie powinny być zardzewiałe. Myjemy je i wyparzamy. Na dno garnka wkładamy ściereczkę, na niej ustawiamy słoiki z przetworami, zalewamy gorącą wodą, by sięgała
kgwjanczewo
Muffinki czekoladowe z niespodzianką 196spływała z muffin (ja polewałam gorącą). Zdjęcia zrobione w trakcie robienia muffinek. Jak zostanie Wam budyń i polewa, to nie wyrzucajcie, bo można zrobić smaczny deser. Wystarczy włożyć budyń do miseczki i oblać go polewą. Poniżej zdjęcie
Passions hobbies life
Ciasto brzoskwiniowe warstwowe 447galaretki brzoskwiniowej 500 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 1 duża puszka brzoskwiń 1 opakowanie żelatyny-fix deserowej Dr Oetkera NA DEKORACJĘ około 10 rurek dekoracyjnych do deserów kilka migdałów WYKONANIE Uwaga: Niektóre składniki muszą zdążyć stężeć, więc nie sugerujcie się kolejnością wykonania. Najlepiej przygotować sobie galaretkę w czasie jak biszkopt się piecze, bo później straci się dużo
Passions hobbies life
Lamingtony – Kokosanki 208Lamingtony, znane również jako kokosanki – tym oto łatwym, prostym i pysznym wypiekiem będę Was dzisiaj częstować. Lamingtons – tradycyjny australijski deser w postaci biszkoptów w kształcie prostopadłościanów, polanych czekoladą i posypanych wiórkami kokosowymi. Mój biszkopt jest lekko miodowy, czekolada jest domową polewą a kostki biszkoptu możecie obtoczyć nie tylko w kokosie ale również w zmielonych orzechach włoskich, w zmielonych migdałach
Made By Mom And Son
Czekoladowy chlebek bananowy 201Zmarszczyłam brwi i, z coraz mniejszym spokojem, rozpoczęłam przegląd pozostałych etykiet. NIE MA! Nie mogłam uwierzyć, że jeszcze nie wrzuciłam posta z tym przepisem. Chlebek bananowy to ulubiony deser mojego Marcina, co w sumie niezmiernie mnie cieszy, bo jest BANALNIE PROSTY. I do tego pyszny! Dlatego dziś nadrabiam to zaniedbanie. Tylko dodam czekoladę. I Malibu. Ach, moje zachciewajki
Gotowanie to kochanie
Wspomnienie lata 198Pyszny i prosty deser z mrożonych truskawek i bitej śmietany. Słodycz przełamana kwaskowatością owoców. Robi się błyskawicznie, pięknie wygląda a smakuje obłędnie! SKŁADNIKI: (na 2 dość duże porcje ) 1,5 szkl zmiksowanych truskawek 1/2 szkl jogurtu cukier do smaku mały kubeczek śmietanki 30% cukier puder (ok. 2 łyżeczki) 1-2 łyżeczki nutelli płatki migdałów 1. Truskawki zmiksować
Kto ugości moich gości?
Waniliowe ciasto z białek 1251ostatnich deserach zostało mi sporo białek, więc postanowiłam zrobić z nich użytek i powstało to doskonałe ciasto z białek. Jest puszyste, wilgotne i bardzo smakowite, pięknie pachnie wanilią, zagości u mnie na stałe. Szczególnie w tym okresie, gdzie królują faworki i pączki. Ciasto fantastycznie smakuje z serkiem śmietankowym i dżemem. Świetnie się też nadaje na biszkopt pod tort. Bardzo polecam
Mała Cukierenka
Tarta z kutią 218resztą? Po świętach pozostało nam nieco kutii, nie mieliśmy już ochoty jeść jej w tradycyjnej formie, więc zagniotłam ciasto, użyłam jej jako farsz i wyszedł z tego całkiem przyjemny deser. Coś jak makowiec, ale nie do końca :-). To jak, jeśli zostanie Wam kutia, przygotujecie ją w ten sposób? :-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeść
Domowy Deser 272lepszego niż domowej roboty deser w niedzielne popołudnie. Ten nie zajmuje dużo czasu, ani nie wymaga specjalnych, kuchennych umiejętności,żeby wszystkim smakował. Idealny dla miłośników mascarpone oraz gorzkiej czekolady. Trzy warstwy, które łączą się wręcz idealnie. Inspiracja - Zdrowa Kuchnia Składniki (na dwie porcję) : Herbatniki Garść Ulubionych orzechów 100g Gorzkiej czekolady 250g Mascarpone 1 łyżka soku
Chocolate Stop Tempting
"FIT-owe" trufle owsiano-śliwkowe 263słodkości. A jedna trufelka wcale tak dużo kalorii nie ma... Inspiracją do stworzenia fit trufli, była książka Kuchnia Fit , w której to znajdziecie wiele ciekawych propozycji na odchudzone desery. Polecam ! Składniki: ( na 6-7 sztuk ) * 80 g śliwek suszonych * 7 płaskich łyżek płatków owsianych górskich * 50 g czekolady gorzkiej Wykonanie: Śliwki zalać wrzątkiem, odstawić na 10 minut - odcedzić. Płatki
kolorowotorcikowo
Chałka z bakaliami 213rybę podaje się właśnie ze słodką chałką :-). Jednak ten wypiek nie jest zarezerwowany jedynie na święta, na co dzień z powodzeniem można ją również przygotować. Na weekendowe śniadanie, słodki deser w tygodniu. Wspaniale smakuje z prawdziwym masłem! Koniecznie musicie ją przygotować. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeść
Szkoła na widelcu "Najlepsze przepisy dla całej rodziny" Grzegorz Łapanowski i Maia Sobczak 285diety, w książce znajdziemy oczywiście różnorodne przepisy kulinarne, tematycznie podzielone. Są tutaj różne wersje śniadań, na zimno i na ciepło. Są przekąski, obiady, kolacje i także desery. Wszystkie przepisy mają przypisane do siebie etykiety z kategoriami: wege, bezglutenowe, bezmleczne, wegańskie, ułatwiające nam wybór przepisu w zależności od diety. A wszystko okraszone apetycznymi, pięknymi i kolorowymi
Kulinarne przygody Gatity