Ostatnio na blogu umieściłam przepis na ciasto z wiśniami. Nadal pozostaję w temacie owoców sezonowych i dziś zaprezentuję kolejny pomysł na wykorzystanie wiśni w pysznym deserze. Ciasto kruche z delikatną pianką - idealne do popołudniowej kawy. Oczywiście do jego przygotowania możemy wykorzystać różne owoce (nie muszą to być wiśnie) nawet te mrożone, albo ulubiony dżem czy powidła. W zimie często przygotowuję
Banana SmilesMorele pod warstw ą maślanej, chrupiącej kruszonki z płatków owsianych i migdałów, mój ulubiony deser kiedy mamy ochotę na szybkie ciasto z owocami. Smacznego :) **** Il crumble con le albicocche con una copertura di impasto croccante a base di burro, farina, mandorle, fiocchi d'avena e' una delle mie torte preferite con la frutta
La grande e la piccola cuocawspaniałą konsystencję. Odrobina alkoholu sprawia, że nie zamarza na kamień. Można dodać wiśniówki - ja nie miałam, więc wybrałam delikatną i dość neutralną w smaku miodówkę. Wyszło bosko - idealny deser na upały! Wiśniowe i czereśniowe pyszności znajdziecie też dzisiaj u Ani i Mirabelki. Sorbet czereśniowy Składniki: (na 800 ml lodów) 500 g czereśni 125 g cukru 125 g wody
Pożeraczka, czyli raz adobrzenajczęściej piekę, kiedy jest gorąco. Ciasto makowe choć proste było tak smaczne, że zanim zdążyło wystygnąć to połowa blaszki była już zjedzona. A jako dodatek do ciasta czy deseru polecam Monte Santi- wspaniałe wino o świeżym, owocowym bukiecie. *foremka 25*34 cm Składniki: 250 g masy makowej 250 g mąki pszennej 1 szklanka cukru 150 g masła
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamiał ochoty spożywać. Postanowiłam w końcu wykorzystać je i upiec biszkopt przekładany cytrynowym kremem i z dodatkiem kiwi. Pamiętam jak byłam młodsza to kiwi było zawsze atrakcją moich urodzinowych deserów, za którymi jednak nie przepadałam, bo była tam też galaretka. Dziś jednak ciasto bez galaretki, za to z pysznym kremem i jest jeszcze pianka! Przepis na to ciasto znalazłam
Pink EnvelopeDzień Kobiet zaserwowałam sobie czekoladowe ciasto z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu Eksperymentalnej kuchni i popieram słowa autorki – ciasto robi się bardzo szybko, a jeszcze szybciej znika z talerza. Mocno czekoladowe plus maliny, dla mnie lepszego połączenia nie mogło być – po prostu jest pyszne! Składniki 120g maki pszennej 100g
Pink Envelopebudyniowy. Wolniutko wlewamy olej cały czas miksując 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/kruche-ciasto-owocami-budyniowa-pianka/ BosowKuchni Artykuł Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumiejsca w zamrażalniku, by zrobić lody :)jest przepyszne. Puszysty i miękki spód, poprzetykany soczystymi owocami i słodka kruszonka. W sam raz do kawy czy po prostu na deser po obiedzie. Ciasto również wyśmienicie smakuje z mlekiem:) Ponieważ ciasto upiekłam w formie do tarty mąż nawał je u-tarte Przepis oryginalny pochodzi z książki ” Ciasta, ciasteczka i takie
Niebieski kubek z kawaczęści, z której pochodzę), tylko właśnie bułeczkami. To dlatego, że użyłam naprawdę niewielkiej ilości cukru do wypieku. Dzięki temu bułeczki są idealne na śniadanie, nie są słodkim deserem ale właśnie pożywnym, porannym wypiekiem do kawy lub na […] Artykuł Bułeczki z jagodami pochodzi z serwisu Wiszniówka
WiszniówkaUwielbiam dżemy niskosłodzone. To wspaniały dodatek do ciast, deserów i drożdżówek. Są oszczędne, gdyż na 1 kg owoców zużywamy tylko małą łyżeczkę cukru. Składniki 1 kg czarnej porzeczki 1 łyżeczka cukru 1. Porzeczki dokładnie przebieramy i usuwamy ogonki. 2. Opłukane wkładamy do … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyodstawiamy do lodówki. Galaretkę agrestową po zastygnięciu kroimy w kostkę, wykładamy na zastygniętą galaretkę cytrynową, układamy warstwę borówek. Śmietanę ubijamy z niewielką ilością cukru pudru. Wykładamy na galaretkowy deser. Posypujemy borówkami i pokrojoną w drobną kostkę czekoladę
Kulinarne przemysleniaTakie wiśnie lubię. Po odsączeniu soku są idealne do ciasta i deserów. Można je dodawać do ugotowanego ryżu, kaszy jaglanej, grysiku lub budyniu. -5 kg wiśni -2,5 kg cukru Wiśnie wydrylować. Zasypać cukrem, odstawić na 12 godzin, najlepiej na noc, aby puściły sok. Wyparzone słoiki napełniać wiśniami z sokiem. Pozostały z wiśni sok rozlać
Kulinarne przemysleniaoj dawno mnie tu nie było oj dawno. moje życie ostatnio nie układa sie za dobrze. takie batoniki proteinowe dodają trochę otuchy :) Składniki (2-3 batoniki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpotem dopiero przecedzić i rozlać do butelek. Najlepsza będzie dopiero po roku Artykuł Ratafia – nalewka owocowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuJeśli feta była bardzo sucha dodajemy 1 łyżkę oliwy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/meksykanskie-pierogi-empanadas/ BosowKuchni Zapisz Artykuł Meksykańskie pierogi empanadas pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku