deser - 61894 przepisów (strona:1728/4127)

Dietetyczne czekoladki Milka z orzechami | bez laktozy, wegańskie, bezglutenowe, fit | 178

Lubisz czekoladki jednak jesteś na diecie? Prowadzisz zdrowy tryb życia? Uwielbiasz milkę? Mam coś idealnego dla Ciebie 😊♥ Czekoladki milka z orzechami w wersji bez cukru, ze

Czarnawisienka
Sok dla niemowlaka i dla dziecka - jakie i od kiedy najlepiej podawać? 244

Szczególnie sycące są soki przecierowe, więc po takim dziecko nie będzie chciało zjeść nawet swojego ulubionego posiłku. Ja staram się dawać sok codziennie po obiedzie, jest to forma zdrowego deseru lub uzupełnienie witamin, jeśli nie było zupy. Szczególnie, że z jedzeniem warzyw u córki kiepsko, więc przecierowym sokiem marchwiowo-owocowym staram się trochę dodać jej zdrowia. Traktujmy więc soczki jako

Anioszek w kuchni
Proste, chrupiące ciasto z nutellą, musem brzoskwiniowym 857

odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Owoce osączyć i zmiksować w blenderze na mus. Wlać ostygniętą galaretkę i wymieszać. 7. Lekko tężejący mus z owoców wylać na wierzch ciasta i deser wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, najlepiej wstawić na całą noc. 8. Ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki i położyć na paterze. Wierzch przed samym podanie ozdobić bezami (Uwaga

Mała Cukierenka
mus jabłkowy bez cukru 150

zakrętką do dołu. Tak przygotowane zostawiamy do całkowitego wystygnięcia :) Opisujemy i do spiżarni lub w ciemne chłodne miejsce :) Korzystamy cały rok, bo to doskonały dodatek do ciast, naleśników i deserów :) Smacznego

chleba naszego
KOKTAJL SEZAMOWY Z AWOKADO I ORZECHAMI 173

włoskich i sezamu. Reguluje ciśnienie krwi, wpływa korzystnie na układ nerwowy oraz pracę serca. Substancje zawarte w orzechach włoskich i sezamie wykazują również działanie przeciwnowotworowe. Idealna propozycja na zdrowy deser, gdyż zaspokaja chęć na słodkie. Składniki: 2 szklanki mleka migdałowego lub innego roślinnego 2-3 łyżki pasty sezamowej z kakao 1 awokado garść orzechów włoskich Wykonanie: Awokado obieramy ze skórki

Kuchnia MagdaLeny
Tort na 18 urodziny (trzypiętrowy bez stelaża) 246

Tort z trzech pięter przełożony słodkim kremem na bazie bezy szwajcarskiej jest złożony z białek ubitych na parze i z masła. Z takim kremem, obłożony cukrową

Przepisy Kulinarne
Sałatka z pieczonych buraków z mozzarellą, rukolą, pomidorami i orzechami 229

Skrapiamy oliwą. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-pieczonych-burakow-mozzarella-rukola-pomidorami-orzechami/ MieszamWGarnku     Artykuł Sałatka z pieczonych buraków z mozzarellą, rukolą, pomidorami i orzechami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Imbir w kuchni – jak obieramy i przechowujemy imbir 168

Imbir w kuchni używam często. To wspaniałe i zdrowe warzywo! Dodaję je do wypieków i deserów zarówno świeże jak i zmielone na proszek. Po za tym imbir świetnie komponuje się z różnymi rodzajami mięs i ryb . Ma wspaniały aromat przez co mięsne i rybne potrawy smakuję lepiej. Imbir to nieregularny korzeń pokryty skórką. Przyznam, że nie lubię obierać imbiru, dlatego

codojedzenia
Quiche z duszonymi porami i kozim serem 138

pomysły) przeznaczonych zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Oprócz możliwości zakupu takich produktów jak: warzywa, owoce, sery, soki tłoczone na surowo, wędliny, kawa, herbata, pyszne chleby i ciasta, tarty, desery i wiele innych, oczywiście możemy zakupione dobroci spożyć na miejscu. Organizatorzy udostępniają stoły, można także pożyczyć koce i usiąść na trawie, co oczywiście sprawia, że śniadanie smakuje o niebo lepiej

Moja Mama Gotuje
Przepis na jogurt naturalny 213

cena ok. 5,50 zł I jeszcze inny: Chyba mój ulubiony (występuje również w wersji smakowej kokos albo straciatella) Jogurty, które na pewno nie są EKO: I coś na deser... Podsumowując, jedzmy jogurty naturalne, z pełnowartościowego mleka bez żadnych dodatkowych ulepszaczy. Jeśli mamy ochotę na jogurt owocowy, dodajmy świeżych owoców. Bardzo dobrym rozwiązaniem jest także dodatek łyżeczki miodu albo konfitury

Moja Mama Gotuje
Warzywa z kaszą jaglaną i jajkiem 180

Jagły, czyli kasza jaglana powstaje z łuskanego ziarna prosa. Kasza ta znajduje szerokie zastosowanie w kuchni jako pożywny dodatek do mięs, dań wegetariańskich, sałatek a nawet deserów. Co sprawia, że została ona okrzyknięta królową kasz ? Dlaczego powinniśmy częściej stosować ją w naszej kuchni? Kasza jaglana składem jest nieco podobna do kaszy jęczmiennej i innych zbóż, jednak w porównaniu z nimi

Moja Mama Gotuje
Mleko migdałowe 164

miksujemy blenderem przez około 2 minuty. Całość wylewamy na sitko wyłożone gęstą gazą i bardzo dokładnie wyciskamy jej zawartość. Miąższ, który pozostanie wykorzystujemy jako dodatek np. do ciast i deserów albo składnik farszu do naleśników. Mleko przelewamy do szklanej butelki i wkładamy do lodówki. Najlepiej go spożyć w ciągu dwóch dni, później kwaśnieje. Mleko migdałowe można dodawać do kawy

Moja Mama Gotuje
Kalafior z czerwoną soczewicą w sosie curry 156

kalorycznie przygotowywane są również fantastyczne sosy. Zamiast śmietany używa się mleczka kokosowego lub jogurtów naturalnych. Drogocenne przyprawy dodaje się do wszystkiego, począwszy od dań głównych mięsnych i warzywnych, poprzez desery, a kończąc na napojach i przekąskach. Sprawiają one, że dania są lekkostrawne. Przyprawy ocieplają nasz organizm od środka, przyspieszają metabolizm i trawienie. Kurkuma , żółty korzeń, czyli wyciąg z ekstraktu kłączy

Moja Mama Gotuje
Koktajl bananowo-czekoladowy 139

awokado, owoc pochodzący z wiecznie zielonych drzew z rodziny wawrzynowatych. Jak sama nazwa wskazuje, jest smaczny i nadaję się do przyrządzenia wielu rodzaju potraw. Sałatek, kremów, past, koktajli i deserów.  Awokado jako pierwsi odkryli Meksykanie i szybko rozpowszechnili po całej Ameryce Północnej, Środkowej i Południowej, stamtąd wieść o tej niezwykłej roślinie powędrowała już na cały świat. Owoc smaczliwki, nazywany

Moja Mama Gotuje
Wigilijny barszcz czerwony 164

chodzi. W polskich domach marnuje się potężne ilości pożywienia. Statystyki, które corocznie przemykają tylko koło naszej uwagi mówią same za siebie. Brakuje w nas świadomości rozsądnego porcjowania dań, przystawek, deserów, dodatków. Lubimy przesyt, lubimy być postrzegani jako dobrzy gospodarze. Co roku w telewizyjnych wiadomościach podawane są informacje ile przeciętny Polak wydaje na święta. Co roku jest to coraz większa średnia

Moja Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania