Sałatka z japońskim makaronem, cukinią i marchewką 205Japońska. Rolowałam najlepsze sushi w mieście z doskonałej jakości składników, piłam Sake z pasjonatami gotowania takimi jak ja, smażyłam warzywa w tempurze i gotowałam najlepsze azjatyckie zupy. Nie zabrakło deserów. To była prawdziwa, weekendowa przygoda. Dzisiaj przedstawię bardzo prosty przepis, który inspirowany jest kuchnią azjatycką. Podstawą mojego przepisu jest produkt, dostępny na polskim rynku - Japońskie danie instant OYAKATA, które można
Moja smaczna kuchnia
Babka z kremem i truskawkami 161smakuje. Moja mała podpowiedź. Ciasto przed przełożeniem kremem najłatwiej wybrać łyżką do lodów. Ciasto, które Wam pozostanie można wykorzystać do zrobienia bajaderek lub ciasteczek. Najprościej zjeść lub przygotować deser w pucharkach. Ciasto 4 jajka 2 szklanki mąki pszennej+1 czubata łyżka mąki pszennej 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Krem
O kuchni z uczuciem
JAK ZROBIĆ DOMOWE MLEKO KOKOSOWE 176kokosową można ususzyć w piekarniku następnie zmielić lekko w młynku i wychodzi nam świeżutka mąka kokosowa :) Tak wiec warto od czasu do czasu zrobic sobie jakieś danie lub deser ,które zawiera mleko kokosowe
Mała w garnku miesza
Włoskie pyszności- czyli pizza rustica z ricottą i szpinakiem 281wspaniale wykorzystać można resztki. Tak tak, ricotta to w gruncie rzeczy produkt uboczny przy wytwarzaniu serów podpuszczkowych. Ricotta- czyli drugie gotowanie powstałej serwatki. Jest świetna do deserów, ale i do wytrawnych potraw, czego przykładem jest ten przepis. Kupiłam ricottę i szukałam inspiracji żeby stworzyć z niej coś innego niż zwykle, coś oryginalnego. I znalazłam, wśród przepisów włoskiej aktorki, twórczyni książek
Pichceniomania
Smaki Wisły. Cztery Pory Roku - spotkanie pierwsze 197słodko-kawśno pszenicę gotowaną w mleku z miodem, z musem z rabarbaru i karmelem z tataraku Wszystkie potrawy smakowały wyjątkowo i niebanalnie. Mój hit to wołowina, pierogi i oczywiście deser, czyli gotowana pszenica z musem rabarbarowym i karmelem. Kolejne spotkanie już w maju, a jego temat to: " Ryby, raki i szparagi". Tym razem niestety nie będę mogła uczestniczyć
kolorowotorcikowo
Crème fraîche 181rème fraîche, czyli z francuskiego świeża śmietana to królowa wśród śmietan. Cudownie gęsta, lekko kwaśna i bardzo kremowa. Idealna jako dodatek do zup, sosów i deserów — bosko smakuje ze świeżymi owocami, szczególnie polecam ją do truskawek oraz malin. Crème fraîche to również podstawa wielu fracuskich dań, między innymi alzackiej tarte flambée , na którą przepis podam niebawem. To, co czyni
Food Square
Szybka babka czekoladowa z kawą i nutą pomarańczy 198wymieszać, by nie było żadnych grudek. Jeśli polewa byłaby zbyt wodnista dodać cukru. Polać babkę. Przepis jest lekko zmienionym przepisem z książki "Kawa w filiżance, ciastach i deserach
Mania Wypiekania
Latkes - żydowskie placki prosto z Jerozolimy 488dodatek do mięs czy nawet same jako danie obiadowe. Jeśli chcecie jeść je na słodko wystarczy nie dodawać szczypioru a posypać je na koniec cukrem pudrem i będzie pyszny deser. Polecam gorąco to danie kuchni żydowskiej. Latkes - żydowskie placki prosto z Jerozolimy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Naleśniki czekoladowe. 191Dzisiaj coś pysznego! Naleśniki czekoladowe, nadają się do smarowania różnymi kremami czekoladowymi, kremami orzechowymi i powidłami. Naleśniki czekoladowe. Naleśniki czekoladowe składniki: 4,5 szklanki mleka
Pani domowa
Botwinka – zupa z młodych buraczków bez śmietany 256opcjonalnie z masłem i jajkiem 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/botwinka-zupa-mlodych-buraczkow-bez-smietany/ MieszamWGarnku Artykuł Botwinka – zupa z młodych buraczków bez śmietany pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku