deser - 61894 przepisów (strona:1717/4127)

SERNIK STRACIATELLA BEZ PIECZENIA 712

serowym z kawałami czekolady wręcz rozpływają się w ustach. Ciasto smakuje obłędnie! Nie jest przesadnie słodkie, więc z wielką przyjemnością można sięgać po dokładkę. Jest idealnym pomysłem na słodki deser do popołudniowej kawki. Sernik Straciatella robi się błyskawicznie i jest niesamowicie łatwy w przygotowaniu. Koniecznie spróbujcie! To mój faworyt! SKŁADNIKI: * ser biały 3 x mielony – 750 g * śmietana kremówka

Ostra na Słodko
Leśny Mech – szpinakowe ciasto z kremem i granatem 993

odstawiamy do lodówki do stężenia. 4.9 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/mech-lesny-szpinakowe-ciasto-kremem-granatem/ MieszamWGarnku Artykuł Leśny Mech – szpinakowe ciasto z kremem i granatem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Makaron z boczkiem i rukolą 213

Składniki: 300 krótkiego makaronu (u mnie sprężynki); 150 g wędzonego boczku; 150 g słodkiej, gęstej śmietany 36 % (u mnie z Piątnicy , do deserów); 50 g startego parmezanu; Duża garść rukoli; Olej do smażenia; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Makaron ugotować w posolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Rukolę umyć, osuszyć. Parmezan zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach (na pył

Gospodyni Miejska
Baranki - tort śmietankowy z wiórkami kokosowymi 237

Tort urodzinowy w formie dwóch baranków ozdabiał nasz stół wielkanocny. Święta zbiegły się z podwójną uroczystością urodzinową. Baranki jak najbardziej pasowały i do Wielkanocy i do

Przepisy Kulinarne
Wielkanocne potrawy z Marco Ghia - warsztaty kulinarne 213

ogony uduszone w obłędnym zawiesistym sosie przygotowanym na bazie selera naciowego, cebuli, marchewki, pulpy z pomidora i oczywiście dużej ilości czerwonego wytrawnego wina.  Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie również deser, czyli smażone ryżowe placuszki. Były bardzo delikatne i aksamitne w środku, a z zewnątrz chrupiące. Cudnie pachniały cytryną, a jedzone na gorąco z odrobiną cukru pudru - po prostu niebo

Kulinarne przygody Gatity
Czarne detoksykujące smoothie z quinoą 196

kapsułek, wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy (na funkcji ICE, jeśli nie chcecie rozmrażać wcześniej malin).   Pod tym linkiem znajdziecie książkę "Lodovo czyli domowe, zdrowe lody, zimne desery i smoothie" http://ksiegarnia.zwierciadlo.pl/lodovo-czyli-domowe-zdrowe-lody-zimne-desery-i-smoothie.html

Quinoa Raz!
Czekoladowe trufle z orzechami i herbatnikami 195

wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w wiórkach kokosowych. 4.9 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/czekoladowe-trufle-orzechami-herbatnikami/ MieszamWGarnku   Artykuł Czekoladowe trufle z orzechami i herbatnikami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ambrozja 144

Ulubiony deser dla mniejszych  i większych łasuchów. Daje możliwość eksperymentowania - dodawania różnych owoców. Składniki: 2 litry mleka 1,2 l śmietany 30 % 6 jajek 5 op. cukru wanilinowego 1 masło 1 szklanka cukru pudru owoce (brzoskwinie, truskawki) galaretka biszkopty Do zagotowanego mleka dodajemy roztrzepane jajka, śmietanę i cukry wanilinowe. Gotujemy na małym ogniu do momentu ścięcia się twarogu. Następnie

Pyszności Słodkości
Pszczółka adwokatka – bez pieczenia 565

czynnika – im rzadszy, tym użyjmy go mniej, by niepotrzebnie nie rozrzedzać całej masy. Najlepszym wyjściem jest dodawanie likieru stopniowo i ocenianie na bieżąco konsystencji masy. Ja robiłam ten deser kilkukrotnie na przestrzeni lat i zazwyczaj używałam różnego rodzaju ajerkoniaku. Wg moich obserwacji najoptymalniejsza (i najbezpieczniejsza) ilość to 130-150 ml. Pamiętajmy też, że masa jeszcze zgęstnieje nieco w lodówce

Smaki Na Talerzu
Cukier fiołkowy 119

Mój pierwszy cukier fiołkowy. Udało mi się w tym roku zdążyć na wysyp kwiatów i tak oto powstał fajny fioletowy aromatyczny cukier. Idealny do deserów, dekoracji. Można go przechowywać.  1 szklanka płatków fiołków 2/3 szklanki cukier kryształ Kwiaty fiołków obrywam z płatków. Aromat jest właśnie w płatkach. Przekładam płatki do moździerza, dodaję cukier i ucieram. Zrobiłam to w trzech

wesoła kuchnia
Bajaderki 186

Bajaderki to pyszny deser w formie kulek. Dobra alternatywa dla niezbyt udanego czy niesmacznego ciasta. Ważne żeby masa była konsystencji miękkiej plasteliny wtedy łatwo formuje się z niej kulki. W moim przypadku wykorzystałam murzynka, który nie wyrósł jak należy (testuję nowy piekarnik i słabo mi to wychodzi) jednak do bajaderki nadawał się idealnie, a już z dodatkiem koniaku - pycha

Pysznie & Pięknie
Wielkanocne babeczki 268

Dziś przepis na babeczki wielkanocne. Same w sobie są proste i smaczne, ale całą robotę robi dekoracja! Niestety nie jest to deser lekki. Maślany krem-lukier to prawdziwa bomba kaloryczna! Do tego rafaello, lukier plastyczy, posypki... No ale przy okazji świąt można przymknąć oko na liczenie kalorii... Takie babeczki na będą też piękną dekoracją wielkanocnego stołu. Jeśli macie jeszcze trochę

Kulinarne Inspiracje
Oryginalny Sok - recenzja 143

Wszystkie soki są bardzo smaczne. Moim faworytem jest wariant buraczany oraz marchewki z jabłkiem. To zdecydowanie moje smaki! Grejpfrut oraz limonka sprawdziły się jako dodatki do koktajli i deserów.  Soki są w 100% naturalne, bez cukrów (cukier tylko naturalny), zwierają witaminy oraz minerały i nie posiadają sztucznych barwników, ani żadnych ulepszaczy.  Mogę śmiało polecić firmę Oryginalny

Di gotuje
Mazurek wielkanocny z powidłami i kremem orzechowym 261

Jak wiecie, kocham rzeczy proste, ale zarazem efektywne. Ten przepis na mazurka jest dowodem, że efekt wow możemy uzyskać niekoniecznie dużym nakładem pracy. Przygotowałam dziś wypiek

Kuchnia Bazylii
Mus z orzechów laskowych 252

Jednym z moich ulubionych deserów jest Monte, niestety jest on dość drogi w porównaniu do wielkości, dlatego postanowiłam zrobić coś równie pysznego, a może i nawet lepszego. Składniki 1/2 szklanki orzechów laskowych 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 250 ml śmietany 36% 60 ml mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orzechy wysypujemy na blaszkę wyłożoną pergaminem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Delusional Trine

Proponowane wyszukiwania