deser - 61894 przepisów (strona:1680/4127)

Aromatyczne, śliwkowe żaglówki 202

doświadczyć w jego czterech kątach. Jest zakręcony na punkcie jedzenia, szczególnie na słodko. Wkrótce wychodzi Jego książka pt. "Pyszności z roślin", która jest już dostępna w przedsprzedaży. Jest poświęcona deserom, ale prywatnie mam nadzieję, że Paweł wyda szybko przepisy wytrawne. Składniki (na 7 dużych śliwek): 6 dużych, nieprzejrzałych śliwek 1 bardzo dojrzała śliwka 50 ml brązowego ryżu łyżka oleju sezamowego

Weekendy w domu i ogrodzie
Churros 224

{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Dzi\u015b os\u0142odzimy sobie troch\u0119 dzie\u0144 Mam dla Was przepis na Churros - hiszpa\u0144skie t\u0142uste ciastka

Mostek w kuchni
Chlebek bananowy z masłem orzechowym 199

Śniadanie, podwieczorek, kolacja, deser czy przekąska… ten chlebek bananowy idealnie sprawdzi się o każdej porze dnia. Delikatnie słodki, mocno bananowy, bardzo sycący i pożywny. Błyskawiczny i banalnie prosty do przygotowania. To amerykański klasyk, który uda się dosłownie każdemu i podbije serce od pierwszego kęsa. Idealny w duecie z masłem orzechowym. Koniecznie zróbcie! RADA: Jeżeli zwykłą mąkę zastąpicie pełnoziarnistą

Fitsweet.me
Tort jagodowo - borówkowy zawijany (w pionowe pasy) 291

Tort urodzinowy na puszystym biszkopcie o zdecydowanym kolorze i smaku leśnych jagód, które razem z bitą śmietaną i serem mascarpone tworzą pyszny krem. Tort ciekawie wygląda

Przepisy Kulinarne
Dżem jabłkowy. 293

żem jabłkowy doskonale nadaje się do gotowanego ryżu. Wystarczy ugotować ryż na mleku, wyłożyć na małe, płaskie talerzyki, rozsmarować i gdy trochę przestygnie nałożyć na niego dżem jabłkowy. I deser gotowy ! Zapraszam po przepis : Składniki : 2 kg jabłek 1 kg cukru 1/2 szklanki wody cynamon mielony ( opcjonalnie ) Sposób wykonania :   J abłka umyj, pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne

Przepisy i porady kulinarne
Mini tarty czekoladowe z solonym karmelem 294

mocno czekoladowe, ciekawe w smaku, na kruchym kakaowym cieście. Mnie bardzo smakowały, lubię połączenie słonego karmelu z czekoladą. Tarty możemy ozdobić owocami lub podać posypane tylko solą w płatkach. Deser proszę podawać w temperaturze pokojowej, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mini tarty czekoladowe z solonym karmelem Składniki

Mała Cukierenka
BABECZKI Z TUŃCZYKIEM I SEREM 255

Babeczki na obiad? Oczywiście, że TAK!👍 Nikt nie mówił, że muffiny mają być tylko na słodko i na deser😋 Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam podać z dodatkiem sałaty i pomidora😇 Śniadaniową propozycję babeczek białkowo-tłuszczowych znajdziecie  tutaj  👈 Składniki na 12 babeczek: -puszka tuńczyka w sosie własnym  -120 g mąki gryczanej  -1 jajo

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kotlety z kalafiora 179

kaszy. Kotleciki obtaczamy w bułce i smażymy na złoty kolor. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/kotlety-z-kalafiora/ MieszamWGarnku   Artykuł Kotlety z kalafiora pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
makowiec japoński z kremem 424

Powiało jesienią mi zachciało się konkretniejszego wypieku. Troszkę już zbrzydły mi galaretki i lekkie owocowe desery. Naszło mnie na makowiec. Ciężki, wilgotny, z dużą ilością kremu i polewą na wierzchu. Jako bazę wykorzystałam przepis na mój ulubiony makowiec japoński. Wyszło duże, podzielne ciasto. Można je dłużej przechowywać w lodówce, dzięki czemu starczyło nam na kilka dni do kawy.  *foremka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
25 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW NA DYNIĘ 206

zestawienie najlepszych przepisów na dynię.  Sezon jesienny pomału się rozpoczyna, więc wpis będzie dla Was idealny! Dynia na słodko, na wytrawnie, na obiad, na kolację, a może na deser? Sprawdź ile cudownych posiłków możesz przygotować z dyni! PUMPKIN CHEESECAKE SERNIK Z DYNIĄ I CYNAMONEM!  DYNIOWE LATTE! PUMPKIN COFFEE! TARTA Z DYNI NA SPODZIE Z CIASTECZEK! PIEROGI Z NADZIENIEM

SMYKWKUCHNI
Wegańskie, buraczane muffiny czekoladowe – misiowe łapki (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie- muffiny) 272

Powoli rozkręca się sezon na dynię ale nie zapominajmy o innych późnych warzywach takich jak np. buraki 😊 Buraczki są bardzo zdrowe a  w deserach najlepiej komponują się z czekoladą! 😋 Muffiny są wilgotne i kakaowe a na górze czekoladowe  bezglutenowe ciastko tworzy uroczą stópkę 🐾 Czego chcieć więcej? No chyba tylko pysznej cynamonowej herbatki Richmont 🍵 W taki sposób można łagodnie

Candy Pandas
Tartaletki czekoladowe z jeżynami 234

kończy ale to jeszcze czas na zbiór jeżyn.Jeżyny są bardzo wdzięcznym owocem i można wykorzystać je na różne sposoby. Robię z jeżyn koktajle, kompoty oraz dodaję do różnych deserów.  Składniki: 250 g herbatników kakaowych 160 g masła 100 ml kremówki 30% 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 300 ml kremówki 30 % 1/4 szkl ciepłego mleka

Ala piecze i gotuje
Frużelina porzeczkowo-bananowa 291

wiem, czy na porzeczki nie jest już troszkę późno. W moim warzywniaku jeszcze są, więc postanowiłam z nich zrobić kilka słoiczków frużeliny. Na zimę będzie idealnie do ciast lub deserów. Kwaśny smak porzeczek przełamałam słodyczą bananów. Te dwa owoce idealnie się uzupełniły. Składniki: 1/2 kg białych porzeczek 3 średnie banany 1/2 szklanki cukru 300 ml wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Omlet z bitą śmietaną i brzoskwinią 276

Jestem wielką fanką bitej śmietany :) Dlatego postanowiłam sobie poholować i zrobiłam omlet z dodatkiem  pysznego kremu i brzoskwinki . Omlet można sobie zafundować na śniadanko , albo jako deser . Ze składników które podam wyjdą ok. 4-5 omletów smażonych na małej naleśnikowej patelni.( średnica 16 cm ) Składniki 3 jajka 25 g mąki masło do smażenia śmietana kremówka 30 % cukier waniliowy

Różne smaki w kuchni
Racuszki szarlotkowe 202

Kora cynamonowca w postaci zmielonej, rzadziej w formie kawałków, jest stosowana jako przyprawa, która poprawia smak szczególnie potraw mięsnych i rybnych. Często wykorzystywana jest w cukiernictwie, dodawana do deserów (najbardziej popularne jest jabłko z cukrem i cynamonem), ciast, kompotów, marmolad, dżemów, kawy, herbaty, gorącego kakao, likierów, nalewek i drinków. Z dodatkiem cynamonu – racuszki szarlotkowe. Składniki na ciasto: - 250 g mąki

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania