deser - 61894 przepisów (strona:1678/4127)

Sernik z musem z gruszek 210

Sernik z musem z gruszek to pyszne połączenie i wspaniałe ciasto na deser. Sernik jest bardzo łatwy do przygotowania i na pewno posmakuje osobom lubiącym gruszki. Połączenie gruszek z serem jest jak najbardziej trafione i pozwala delektować się cudownym ich smakiem. Sernik z musem z gruszek jest o umiarkowanej słodyczy, więc jeśli lubicie słodkie ciasta, to należy dodać więcej cukru

Kuchcik gotuje
Zupa bagienna wersja studencka JEDYNA PRAWDZIWA (wpis sentymentalny) 260

serem. Podawaj ze świeżym pieczywem(polecam bułki lidlowskie fitness lub z pestkami dynii) i sałatą lodową z vinegretem. 8. Z uśmiechem diabła wcielonego zapytaj czy ktoś chce lody na deser( Siaśka i Sylwia skapitulowały i zjadły desera dopiero po jakiś dwóch godzinach czyli,że sukces-zapchałam ich żołądki,obie przeżyły!) GRATIS. Co Olala robiła gdy zaginęła na Rynku łazarskim Mały

U Fiolki
Małdrzyki czy serniczki z patelni? A może po prostu placki z twarogu. 257

zamiast kształtnych placuchów wychodziła serowa jajecznica) bądź dodając rodzinne akcenty eksperymentując i kombinując tak,że ze zwyczajnych placków z twarogu,smażonych na patelni - wychodziło Królewskie Śniadanie, a raczej deser. Kto nie popełnił małdrzyków niech pierwszy rzuci kamieniem ... yyy ... plackiem ...niech leci do kuchni smażyć małdrzyki! Bo warto męczyć blogosferę takimi pysznościami. Przepis małopolski od ślązaczki wykonany i często przekształcany przez

U Fiolki
Pstrąg pieczony z masłem i pietruszką. 278

obrony. Pora więc pisać!  Pora więc zrobić trzydaniowy obiad, posprzątać, powiesić nowe zasłony, wyprasować stos koszul i...jeszcze tylko zamieść podłogę pustynię i można pisać. To co na deser po tym pstrągu polecacie? ;) Pstrąg pieczony Składniki: pstrąg(i) wypatroszone i umyte masło natka pietruszki sól pieprz sok z cytryny czosnek(świeży w ząbkach) Wykonanie: 1. Wypatrosz rybę, wydłub oczy

U Fiolki
Konstytucyjny mus truskawkowo-rabarbarowy z bitą śmietaną i miętą. 226

Schłodź w lodówce przez minimum dwie godziny(najlepiej przez całą noc) 5. Przed podaniem ubij śmietanę z łyżką cukru pudru i kilkoma kroplami soku z cytryny i udekoruj nią deser

U Fiolki
Pyszne ciasto ze śliwkami. 401

koniec udekorować wierzch ciasta połówkami śliwek. Po 15 minutach ciasto gotowe jest do pieczenia.  Ciasto ze śliwkami jest dosyć słodkie i puszyste. Doskonale smakuje z herbatą na deser po niedzielnym obiedzie.   Składniki: 40 dkg śliwek, najlepiej węgierek 2 szklanki mąki tortowej (orkiszowej lub pszennej) 1 szkl. cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 jajka

Codziennik Kuchenny
Tort winogronowy 227

inogrona... zwykle jadamy je solo lub w postaci wina, zapominając, że to również świetny dodatek do ciast i deserów i to nie tylko w formie rodzynek, czy jako składnik sałatki owocowej. W moim ogródku mamy małą uprawę winorośli, które ze względu na swoją cierpkość są najlepsze w postaci dżemu. To stało się właśnie inspiracją dla mnie do stworzenia tego tortu

Food Square
Sałatka z czerwoną quinoą, miechunką peruwiańską i nasionami konopi 225

Bardzo lubię miechunkę peruwiańską, cieszę się, że jest coraz bardziej dostępna w Polsce. Zazwyczaj używam jej do deserów, ale w sałatkach też się sprawdza doskonale. Dzisiaj w sałatce z sałaty i pomidorów z czerwoną quinoą,  nasionami konopi i olejem arganowym.  Składniki: pół szklanki ugotowane czerwonej quinoy pół małej główki sałaty 1 pomidor kilka owoców miechunki peruwiańskiej mała garść

Quinoa Raz!
Owsiane ciasteczka z sezamem i suszoną śliwką - bez mąki! 269

Niedawno wpadła mi w ręce książka "Piramida w kuchni, czyli dzieci zdrowo gotują" . Kilka przepisów już wypróbowałam. Są to proste dania, desery, przekąski, które nie wymagają długich przygotowań, jak ciasteczka owsiane bez grama mąki. Przepis lekko zmodyfikowałam, ponieważ w oryginale były kawałki czekolady, a my z powodu alergii na kakao staramy się jej unikać. Moje ciasteczka przygotowałam z płatków owsianych

Kulinarne Inspiracje
Kakaowiec z malinami Agnieszki 213

powtykać maliny. Piec ok 45 min w 180 stopniach. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/kakaowiec-malinami-agnieszki/ MieszamWGarnku   Artykuł Kakaowiec z malinami Agnieszki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Koktajl jeżynowo migdałowy 214

zrobi się papka migdałowa.Dolewam kolejną szklankę wody i dalej miksuję. Na sitko wykładam gazę i przecedzam mleczko. Odpad który zostaje nie wyrzucam , można go wykorzystać do zapiekanek, deserów.  Jeżyny podgrzewam z cukrem żeby się rozpuścił i  miksuję blenderem, przecieram przez sitko. Nie lubię osobiście pestek. Do mleczka dodaję mus jeżynowy . Koktajl schładzam i podaję z miętą

wesoła kuchnia
Sernik jagodowy z białą czekoladą na zimno 275

rozpływająca się w ustach masa serowa z twarożku, świeżych jagód, wanilii, odrobiny cukru... Całość nie jest zbyt słodka, przykryta chmurką bitej śmietany i udekorowana owocami. Bardzo efektowny i smaczny deser. Polecam! Składniki Spód 120 g białej czekolady 1,5 szklanki płatków kukurydzianych pół szklanki wiórków kokosowych Dno tortownicy o śr. 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli

Słodkie inspiracje
Chutney ze śliwek i czerwonej cebulki 260

ocet. Dusimy. Dodajemy tymianek, zagotowujemy. Przekładamy do słoików. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/chutney-ze-sliwek-czerwonej-cebulki/ MieszamWGarnku Artykuł Chutney ze śliwek i czerwonej cebulki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sernik czekoladowy ricotta aromatyzowany pomarańczą 213

tygodnia włoskiego  w jednym z popularnych marketów. Co prawda miałam inny pomysł na jej wykorzystanie, ale jak to już u mnie bywa nastąpiła mała zmiana planów, i zamiast deseru powstał bardzo kremowy sernik. W zasadzie to przyznam wam się do czegoś, tak jak jestem olbrzymią zwolenniczką używania prawdziwego masła w wypiekach, to tym razem wykorzystałam zwykłą margarynę do pieczenia

vaniliowoczekoladowa
Klasyczny lemon curd 375

tart, czy dodatek do jogurtów i serników. Jest tak pyszny, aksamitny i kremowy, że wyjadanie go ze słoiczka to czysta przyjemność. Przyjemność w kolorze słońca, która fantastycznie zwieńczy Wasze desery i ciasta! :D Lemon curd Potrzebujesz: 2 jajka 2 żółtka 160g cukru 60g masła otarta skórka i sok z 2 cytryn Sposób przyrządzenia: 1. W niedużym garnuszku roztrzep jajka

Kuchnia w Słońcu Skąpana