drożdżowe ciasto z kruszonką. Jemy je samo albo z łyżeczką konfitury lub masła, dzieciaki z kremem czekoladowym. Z podanej porcji wyszła duża blaszka wysokiej drożdżówki więc starczyło i na deser i na śniadanie. Na drugi dzień smakowała jeszcze lepiej. Pod kruszonką posmarowałam warstwą marmolady truskawkowej, która nadała trochę ciekawszego smaku. Ciasto jak u babci. *blaszka 25*34 cm Składniki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaLubisz ciastka pod każdą postacią? Na pewno spodoba Ci się ich dzisiejsza odsłona. Przygotowałam przepis na pyszne, szybkie i zdrowe ciasteczka bez dodatku mąki i cukru
Via Gustoobok Frania, zasnęła w minutę. Przyglądam się z uśmiechem na twarzy. Kocham takie widoki! Jak dobrze być mamą! Biegnę z ogromnym uśmiechem do kuchni przygotować dla dzieci pyszny deser, uwielbiam poranne wypieki. Składniki na ciasto 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego lub ekstraktu 3 łyżki kakao ¾ szklanki mleka 1 jajko
KurnikowoDeser #ciasto Szpinakowo Bananowo Kokosowo Ciasto -1 szklanka mąki zytniej -4 łyżki poszatkowanego drobno szpinaku - 2 jajka -1/2 szklanki oleju rzepakowego extra virgin - 1 łyżeczka eko proszku do pieczenia Krem - 3 banany - 400g serka Mój Ulubiony - 2 łyżki mąki kokosowej Do nasaczenia - sok wycisniety z jednej mandarynki
Szkrab Je SamDodatek do deserów i nie tylko ... Składniki: 3 duże gruszki, ok 450-500 ml wody 150 g cukru, łyżka soku z cutryny, szczypta cynamonu, 2 średniej wielkości laski cynamonu, kilka goździków Przygotowanie: Gruszki obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestki. Wkładamy do rondelka, zasypujemy cukrem, dodajemy sok z cytryny, cynamon i goździki. Gotujemy ok 15minut pod przykryciem, następnie bez przykrycia
Lena GotujeDynia to królowa jesieni, z której możemy przygotować pyszne dania na wytrawnie i nie tylko...jest również doskonałym dodatkiem do deserów i wypieków. W moim domu preferuje dynie w słodkich odsłonach i często dodaje ją do wypieku ciast drożdżowych. Sezon na dynie trwa w dalszym ciągu, więc dzisiaj zapraszam na pyszną dyniową strucle nadzianą prażonymi jabłkami z cynamonem
kulinarne odsłony patisubstancji, które mają korzystny wpływ na zdrowie człowieka http://bonavita.pl/antyoksydanty-wystepuja-w-zywnosci-i-kosmetykach-ale-jaka-pelnia-role Bakłażan daje nam bardzo dużo możliwości kulinarnych. Tak na prawdę to możemy z niego przyrządzić wszystko, oczywiście oprócz deserów. Możemy go upiec i potem wykorzystać do różnego rodzaju past czy smarowideł. Możemy go usmażyć, ugotować czy też udusić. Możemy go też zamknąć w słoiku. Na blogu znajdziecie garść inspiracji
Kulinarne przygody GatityNaleśniki jak wiecie dają mnóstwo możliwości komponowania posiłków. Pyszne będą na słodko, na śniadanie czy deser, znakomite są również jako krokiety czy naleśniki z ostrym farszem. Zapraszam zajrzeć pod etykietę naleśniki po różne inspiracje. Dziś z farszem ze szpinaku, pyszne obiadowe danie. Polecam gorąco, nam smakowało bardzo. Naleśniki zasmażane ze szpinakiem, mięsem i serem pleśniowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieciekawie udekorowane. Rezerwacje wymagane. Gorąco polecam. Ja na pewno tu jeszcze wrócę. Jest mnóstwo dań do spróbowania, no i koniecznie indyjska kawa, ponoć bardzo aromatyczna i smaczna, a na deser gulabjamun lub mango kulfi :). Plum pudding 2.0 You’ll make the pudding following this recipe . I fried plums in butter (but you can also use coconut oil like in this
Qlinarnie i Qlinarnieprawdziwie zdrowej i pysznej słodyczy. Ciemna warstwa, którą widzicie na załączonych zdjęciach, kryje w sobie masę cudownych składników idealnie łącząc się z delikatną warstwą śmietankowego kokosu i nasion chia. Deser bardzo prosty w przygotowaniu, a po spędzeniu dodatkowych kilkunastu minut w lodówce znacznie zyskuje na smaku. Nie mogę przy okazji nie wspomnieć o konkursie kulinarnym, w którym biorę udział
Kuchnia Ellieobierać ze skóry. Dynie pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Po wystudzeniu miksujemy na gładką masę. Tak przygotowana dynię można wykorzystać do pasztetów, past, sosów i deserów. Po upieczeniu można ją przechowywać 3 dni w lodówce. po tym czasie dynia fermentuje. Najlepiej taką masę zamrozić. Cebulę i por siekamy i podsmażamy na maśle. Pod koniec smażenia dodajemy
Przysmaki KarolkiJesienią na naszych stołach coraz częściej goszczą jabłka. Dziś mam dla Was przepis na pyszne pieczone jabłka z orzechami laskowymi. Zapach jabłek podczas pieczenia unosi się
Tradycyjna kuchnia Kasistopniach ok 40 min. Po ostudzeniu, ciasto posmarować kremem. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-ucierane/ucierane-ciasto-dynia/ MieszamWGarnku Artykuł Ucierane ciasto z dynią pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuCiasto drożdżowe odrywane z dodatkiem kakao znika w mgnieniu oka. Jest idealne na drugie śniadanie, podwieczorek czy deser. Pasuje do kawy, herbaty, mleka lub kakao. Nie znam drugiego takiego ciasta, które znikałoby w takim tempie. W ciągu ostatniego tygodnia robiłam je już 3 razy i zanim zdążyłam pomyśleć o zdjęciach już go nie było 😉 Pulchna, mięciutka drożdżówka, której nie trzeba
Kuchnia MagdaLenyKruche ciasteczka to pyszny deser, który wyczarujemy w kilka chwil. Jakie produkty wchodzą w skład ciasta kruchego stanowiącego ich bazę i o czym pamiętać przy jego przygotowywaniu? Ciasto kruche, to znaczy jakie? Klasyczne ciasto na kruche ciasteczka składa się z masła, mąki, cukru (najlepiej cukru pudru) oraz żółtek. Dodając do niego wodę, mleko, śmietanę czy całe jajka uzyskujemy ciasto półkruche
Kuchcik gotuje