deser - 61894 przepisów (strona:1657/4127)

Cantuccini 192

Pyszne migdałowe włoskie ciasteczka to propozycja na długie wieczory przy kubku ulubionej herbaty, kawy lub wina. Cantuccini są stosunkowo twarde dlatego ja lubię je maczać w

I LOVE LIFE
Słodka świąteczna choinka 190

Są ciasta, bez których święta nie miałyby swojego uroku. U nas do takich ciast należą głównie tradycyjne wypieki: sernik, rolada makowa, korzenny piernik i lukrowane pierniczki

Przepisy Kulinarne
Sos czekoladowy-wskazówki 207

czekoladowy to dla mnie jeden z podstawowych dodatków do deserów lub dań na słodko. Jednak często zdarzało mi się, że się warzył. Jednak nie byłam bym sobą, gdybym nie próbowała do skutku. przepisów na sos czekoladowy jest kilkanaście. Ja jednak pokażę wam moje dwa sprawdzone przepisy. Czy sos czekoladowy może się zważyć? Raczej nie , choć dla pewności czekolada powinna być

Ciasta z tradycjami
Krem angielski czyli sos do ciast i deserów – praktyczne porady 185

Krem angielski jest to dosyć prosty, ale zarazem wymagający uwagi krem. Konsystencja kremu angielskiego zbliżona jest to budyniu. Krem angielski stanowi doskonałą bazę do wszelkich sosów, które wykorzystujemy w deserach czy ciastach. Składniki: 250 ml mleka 3,3% 20 g cukru (2 łyżki) 10 g cukru waniliowego (1 łyżka) 3 -4 żółtka Mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym. odstawiamy do przestudzenia

Ciasta z tradycjami
,,Chatka Baby Jagi’’ 743

Chatka Baby Jagi, zwana również przez niektórych ,,Chatką Puchatka’’, to znane i lubiane przez wiele osób ciasto, składające się z herbatników oraz dwukolorowej masy. Deser powstał dzięki uprzejmości marki Helio oraz Stovi Składniki: 36 sztuk herbatników typu Petitki 600 gramów zmielonego twarogu tłustego 125 gramów miękkiego masła 5 łyżek cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka kakao Polewa

Podróż w kulinaria
Najłatwiejsze rogaliki z makiem 183

Bakalland . Świąteczne wypieki charakteryzują się tym, że muszą być mniej lub bardziej zdobione. Moje rogaliki polałam więc białą polewą od Delecty. Jeżeli lubicie piec i przygotowywać świąteczne ciasta i desery, mam dla Was informację. Na stronie Delektujmy.pl trwa świąteczny konkurs . Wystarczy, że podzielicie się swoim przepisem na ulubione świąteczne słodkości, a jeden ze 100 porcelanowych serwisów do kawy może być

kolorowotorcikowo
Książki kucharskie idealne na prezent 271

prostych. Do tego trochę opowieści o smakach Nigela i garść praktycznych uwag. To w tej książce odkryłam, że boczek, świeże figi i pistacje to całkiem zgrane trio. Pokochacie też desery, które są banalne do zrobienia, cudne w smaku i czasem zaskakują nieoczywistością. 2. Sandor Ellix Katz „Dzika fermentacja” Po tym, jak przeczytałam „Sztukę fermentacji”tego miłego pana, wpadłam w amok

ladykitchen
Przekładane ciasto migdałowe z bezą 404

Przekładane ciasto migdałowe z bezą to bardzo pracochłonny i słodki deser. Dwa kruche spody z dżemem oraz bezę przełożone masą budyniową z aromatem migdałowym. Czas wykonania: 3 h – 3 h 30 min Ilość porcji: 27 kawałków Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 3 żółtka 4 łyżki zmielonych migdałów (30 g migdałów blanszowanych

KuchniaWeDwoje.pl
Zielone babeczki kokosowe z budyniem i kaki 194

pory go tak nie doceniałam, a jest naprawdę uniwersalny i pyszny (naturalnie bardzo słodki). W połączeniu z delikatnym, lekkim i zielonym biszkoptem kokosowym powstał smaczny i jednocześnie nietypowy deser. Do przygotowania na szybko, za to na pewno zrobi wrażenie wśród gości swoją formą – wystarczy zwinąć kilka cienkich plasterków kaki i powstaną słodkie, pomarańczowe róże Babeczki są bezglutenowe, bez cukru

Fitkot
Co jem w ciągu dnia "2" :) 208

zamieścić przepis właśnie na tę sałatkę.  PODWIECZOREK  ⇨ Jogurt naturalny z kiwi oraz granolą  Prosty miks składników, który od czasu do czasu jem w formie podwieczorku czy deseru. Do jogurtu dodaję pokrojone w kawałki kiwi, a całość posypuję granolą. Poniżej wykorzystałam jeszcze resztki domowego dżemu truskawkowego. Użyta granola jest oznaczona jako "paleo", bez dodatku żadnych zbóż. Jest

Zdrowie na języku :P
Wafelki orzechowe 119

Jeden z prostszych deserów. Przekładane wafle. Moje przełożone masą orzechową Helio z kawałkami orzechów, dodatkowo polane czekoladą i posypane orzechami. Jest orzechowo i czekoladowo na maksa! Wafle orzechowe z masą orzechową z kawałkami orzechów Helio . Jest pysznie! Składniki: 1 opakowanie wafli, użyłam kwadratowych, zamysł był taki by pokroić je na mniejsze wafelki, a la batoniki 2 puszki masy orzechowej Helio

Zasmakuj Kuchni
Muffinki z wilgotną masą makową z bakaliami HELIO 220

polukrować, dowolnie udekorować czekoladą, płatkami migdałowymi lub dodatkowo posypać makiem, uprzednio polukrowane. Aromatyczne muffinki z makiem, a w środku niespodzianka – dużo wilgotnej masy makowej z bakaliami HELIO . Wspaniały deser na każde popołudnie! Muffinki z wilgotną masą makową z bakaliami Helio Muffinki z wilgotną masą makową z bakaliami Helio Składniki: 1¾ szklanki mąki 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki

Zasmakuj Kuchni
Szybki i prosty piernik marchewkowy – najlepszy! 749

ostygnięciu. Możemy wierzch dowolnie przybrać bakaliami 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-ucierane/szybki-prosty-piernik-marchewkowy-najlepszy/ MieszamWGarnku Artykuł Szybki i prosty piernik marchewkowy – najlepszy! pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
KREM DYNIOWO-KASZTANOWY Z GRZANKAMI I BITĄ ŚMIETANĄ 172

polskiej niż francuskiej, kasztany jadalne zawierają wiele minerałów (żelaza, magnezu, fosforu, potasu ) i witamin (wit. A, B6, C, kwasu foliowego). Można je jeść pieczone, jak również wykorzystać do sporządzenia deserów, konfitur oraz pysznych zup. Wytworzona z nich mąka nie zawiera glutenu, jest zatem idealnym zamiennikiem mąki pszennej w diecie osób chorych na celiakię i mających alergię na gluten, z mąki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Makowiec domowy 197

puszce to rozwiązanie idealne dla cateringu, cukierników i szefów kuchni.  Jest to gotowy produkt z bakaliami i miodem do szybkiego przyrządzania makowców, mazurków, tortów makowych, strucli, czy innych deserów. Masa makowa HELIO ma odpowiednio gęstą konsystencję i charakteryzuje się tradycyjnym smakiem oraz naturalnym aromatem. Produkt zapewni dużą oszczędność czasu - nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku – stanowi

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania