deser - 61894 przepisów (strona:1626/4127)

Dżem z płatków bzu lilaka 206

przepisu. Na krzakach Lilaka pospolitego zwanego także lilakiem, bzem, jeszcze sporo kwiatków więc zdążyłam z przepisem na ten cudny dżem. Zrywajcie kwiaty i róbcie dżem, idealny do kanapek, naleśników, deserów. Dżem z płatków bzu lilaka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Czekoladowo-kokosowy torcik z perełek tapioki (bezglutenowy i wegański) 237

Bardzo lubię desery z perełek tapioki , więc ostatnio postanowiłam na ich bazie stworzyć pyszne i zarazem szybkie ciasto, które okazało się wielkim hitem - nawet wśród osób sceptycznie nastawionych do tego typu zdrowych słodkości. Ciasto jest przeeepyszne i idealnie łączy się z kokosowo-migdałowym spodem. Zresztą czekolada i kokos mówią same za siebie! Koniecznie spróbujcie. Zapewniam, że długo zapamiętacie smak oraz

Di gotuje
Podróże i zielone smoothie z kiwi wg Aleex 213

roku zachwycił mnie smak suszonych na słońcu pomidorów. Wszystko było pyszne: moussaka z bakłażanem, jagnięcina, owoce morza, ryba panierowana, królik w sosie cytrynowym, duszona wieprzowina. Zachwycały przesłodkie desery: ciasto czekoladowe w syropie, baklava, pudding, świeże oraz kandyzowane i suszone owoce. Cudownie smakowała oliwa, feta – zupełnie inna niż nasza, ser halloumi, tzatziki z jogurtem greckim i oliwki. Przywiozłam do domu greckie

W mojej kuchni
Chrupiący pieczony kalafior z pikantnym dipem rabarbarowym 186

Wczoraj miałam dla Was rabarbarową propozycję na słodko, a w zasadzie mało słodko ;) Ale desery z rabarbarem nie mogą być przesłodzone. Natomiast dziś całkowite przeciwieństwo, czyli słodko-pikantny dip z rabarbaru. Taki ekspresowy chutney, który świetnie pasuje do wszelkiego rodzaju dodatków. Ja na obiad przygotowałam chrupiące kąski z kalafiora. Całość komponowała sie tak dobrze, że na następny dzień kupiłam składniki

Mienta blog
Proste ucierane ciasto z truskawkami i rabarbarem i kruszonką 533

suchego patyczka) 180 stopniach 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/proste-ciasto-z-truskawkami-i-rabarbarem/ MieszamWGarnku Artykuł Proste ucierane ciasto z truskawkami i rabarbarem i kruszonką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
gulasz z batatów i miechunki peruwiańskiej -- goulash with sweet potatoes and Peruvian bellows 201

niesamowity kolor. Suszone owoce miechunki warto mieć zawsze pod ręką . Można je spożywać jako przekąskę, podobnie jak inne bakalie np.: rodzynki, albo dodawać do batoników, muesli, lodów, ciasteczek, czy deserów. Świetnie smakują, dobrze zaspokajają głód, więc stanowią znakomitą alternatywę dla niezdrowych, słonych chipsów. Warto nimi wzbogacić również smak sosów . Taki dodatek doskonale współgra ze słodki potrawami. Można go podawać również

w mojej kuchni
Sernik na zimno z borówkami i delicjami 203

serek homogenizowany i śmietanka 30% do tego galaretki i wierzch borówka amerykańska, delicje i galaretka przeźroczysta (krystaliczna). Torcik znikał szybciutko, bo w domu mam kilku fanów takich właśnie lekkich deserów. Polecam, bo warto zrobić :-) Miłego piątku :-) Tortownica: 23 cm Składniki: 300 g śmietanki 30% 300 g serka homogenizowanego u mnie truskawkowy 250 g serka mascarpone 2 galaretki u mnie również

kruche babeczki
Tofu,Twój nowy przyjaciel w menu 188

tofu jest dla nich ważne. W Polsce tofu można kupić w wersji naturalnej, wędzonej lub z przyprawami. Czasem można też dostać tofu jedwabiste, które idealnie nadaje się do deserów (poniżej mój przepis na mus czekoladowy z tofu jedwabistego). Właściwości Po pierwsze tofu jest niskokaloryczne (80 kcal na 100g) i nie zawiera cholesterolu. Po drugie to, jak wspomniałem, świetne źródło białka

Fleksitarianizm.pl
ZmysłOwa Walencja 145

klimat. Statystyki mówią bowiem, że tutaj więcej niż 300 dni w roku jest słonecznych. A jeśli pada to krótko. Ostatni ze zmysłów – zmysł smaku zostawiłam, a jakże, na deser. Sposób życia mieszkańców Walencji, ich przyzwyczajenia, położenie geograficzne, a nawet podłoże historyczne warunkują tutejszą zróżnicowaną kuchnię. Gwarne spotkania urozmaicane są niekończącymi się porcjami tapas, pragnienie w upalne dni gasi chłodne

Gotuj po hiszpańsku
Ciasto 3 Bit 578

pyszne nadzienia: bita śmietana, krem budyniowy (można robić z żółtek, tak jak Raffaello, ja robiłam z gotowego budyniu) i kajmak. Rewelacyjne połączenie, zwłaszcza dla tych, którzy lubią dosyć słodkie desery :) Do przygotowania ciasta wykorzystałam blaszkę o wymiarach 35-23 cm (górny wymiar, jest nieco węższa na dole). Składniki: ok. 450 g herbatników 1 puszka kajmaku

Ciastkozercy
Muffinki z rabarbarem i kruszonką 220

wypieków z rabarbarem. Uwielbiam go pod każdą postacią.  W dzieciństwie wręcz chrupałam świeże łodygi zanurzone w cukrze, tak smakował najlepiej ;) Teraz staram się go dodawać do ciast i deserów.  Polecam te babeczki gdyż robi się je bardzo szybko a smakują naprawdę wyśmienicie. Polubią je i dzieci i dorośli. Muffinki: 2 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Smakołyki Asi
Bajaderki kakaowe ze skórką pomarańczową i migdałami 191

Dzień dobry popołudniowo! Dzisiaj pierwszy dzień po długim weekendzie i pierwszy dzień jak młody po 2 tyg choroby poszedł do przedszkola ;) A to oznacza, że mam

Życie zaczyna się w kuchni
Qmam kasze. Do ostatniego okruszka. Maia Sobczak 194

będzie smaczny. Dobrze wygląda kołduny nadziewane wege farszem, kakao z kurkumą i masala tea, budyń z kudzu, kimczi z resztek, syrop z hyćki i rabarbaru, brukselka ze śliwką i desery z okruszków ciasteczek. Jestem też fanką poetyckich nazw potraw tj. kompot z przypadkowych owoców i obierków z garścią chrustu z lasu. Jak napisał Charles Spence w “Gastrofizyce ” potrawa niekoniecznie

Ugotowane pozamiatane
Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów - Annie Rigg - recenzja 182

Natalia troszkę podrośnie i być może wtedy będę miała więcej czasu na takie rzeczy. "Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów" to świetna propozycja dla wszystkich tych, którzy ze zwykłego deseru lubią stwarzać coś wyjątkowego. Ja uwielbiam! Annie Rigg jej stylistką potraw oraz autorką wielu książek.  Współpracuje również ze słynnymi szefami kuchni i gotuje dla wielu znanych osób podczas ich tras

Di gotuje
Kawa mrożona w dwóch wersjach + kilka słów o… 229

krótka na wszystko co sobie zaplanowałam. Kawa… to taka moja chwila wytchnienia. Czasem by postawić na nogi, czasem by schłodzić, a czasem w wersji słodkiego a la deseru. Którą Wy wybieracie opcję? Poza przepisem (sposobem) na pyszną mrożoną kawę chciałabym polecić Wam piękne i oryginalne drewniane podkładki PUZZLE od Natura Drewna . Tak, to te małe cuda, które widzicie

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania